ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα μαύρα χάλια προστέθηκαν τώρα και οι ακατάληπτοι χρησμοί

10:12 - 11 Σεπ 2008 | Από θέσεως...
Είπα και εγώ, ο ευφάνταστος, ότισυγκαλώντας χθες ο πρωθυπουργός το υπουργικό συμβούλιο θα προσπαθούσε να αλλάξει την ατζέντα, ή τέλος πάντων, θα επιχειρούσε να πάρει τα φώτα της δημοσιότητα από τον κ. Γ. Παπανδρέου που άρχιζε την πενθήμερη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη. Τελικά η πραγματικότητα αποδείχθηκε τελείως διαφορετική. Ο κ. Καραμανλής είπε κάτι ακατάληπτα στους υπουργούς του, με αποτέλεσμα ο κάθε δημοσιογράφος να προσπαθεί να δώσει τη δική του ερμηνεία -όπως ακριβώς γινόταν στα τελευταία του Κωνσταντίνου Καραμανλή που μόνον εκείνος καταλάβαινε τις δηλώσεις του- , ενώ η πρώτη ημέρα της επίσκεψης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ελάχιστα απασχόλησε τα μήντια και την κοινή γνώμη.

Κατά τα άλλα, τα «γεγονότα»της ημέρας ήταν η απόπειρα του κ. Βουλγαράκη να περάσει στην αντεπίθεση, ενθαρρυμένος προφανώς από την κάλυψη που του προσφέρει απλόχερα ο πρωθυπουργός, λες και ότι πέρα από τις επιδόσεις του στο αυγάτισμα των περιουσιακών του στοιχείων, δεν υπάρχει σε εκκρεμότητα και η εμπλοκή της συζύγου του, μπατζανάκη του και του πεθερού του στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Αλλά από τον κ. Βουλγαράκη τι άλλο να περιμένει κανείς; Οποιαδήποτε άλλη συμπεριφορά θα ήταν έκπληξη και δεν αξίζει άλλο σχόλιο. Αλλωστε σχόλιο από μόνο του για την υπόθεση της οικοπεδομανίας των μοναχών της Μονής Βατοπεδίου αποτελεί η διαμάχη των κ.κ. Δούκα και Μπασιάκου για το ποιος ευθύνεται για τα χουβαρνταλίκια στην παραχώρηση της κρατικής γης.

Σε επίπεδο πολιτικής πάντως –και όχι παραπολιτικής, όπως χαρακτηρίζει τώρα τα κατορθώματα των υπουργών και της κυβέρνησής του ο πρωθυπουργός- είδαμε επίσης τον κ. Αλογοσκούφη να κάνει με άνεση άλλη μια στροφή στα φορολογικά μέτρα που αποφάσισε για να φέρει τα έσοδα του κράτους σε ισορροπία. Αφού «τα άκουσε» μέσα στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου, από τον βουλευτή του κόμματός του, τον κ. Μανώλη και ύστερα από παρέμβαση της ΟΝΝΕΔ επανέφερε το αφορολόγητο των 10.000 ευρώ για όσους πληρώνονται με «μπλοκάκι» από μία ή περισσότερες πηγές. Που δείχνει βέβαια προχειρότητα ακόμη και σ΄ αυτόν τον τομέα, έστω και αν η κυβέρνηση επιμένει ότι αυτή η φορολόγηση αποτελεί …μεταρρύθμιση.

Με αυτά και με άλλα, οι ενδείξεις είναι ότι ο κ. Καραμανλής έχει επιλέξει το σούρσιμο, ελπίζοντας ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες και ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου με τίποτα δεν μπορεί να πάρει κεφάλι. Το κακό είναι ότι και ο Ομπάμα δύσκολα θα κερδίσει στις ΗΠΑ…

Αγγελος Στάγκος
[email protected]

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.