ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Από τη Θεσσαλονίκη άρχισε η ραγδαία κατεδάφιση του προφίλ του κ. Καραμανλή

10:07 - 19 Σεπ 2008 | Από θέσεως...
Ολως τυχαίως, η καταβαράθρωση του νεοφιλελεύθερου χρηματοπιστωτικού συστήματος συμβαδίζει με την κατεδάφιση του προφίλ του κ. Καραμανλή. Καμία σχέση μεταξύ των δύο, απλά συμβαίνουν ταυτόχρονα και το παρατηρούμε, αλλά ενώ το πρώτο φαινόμενο το παρακολουθούμε από μακριά, έστω και αν υποφέρουμε από τις συνέπειες, στο δεύτερο είμαστε αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες και ξέρουμε και τις λεπτομέρειες. Αφήστε βέβαια ότι πρόκειται για τον πρωθυπουργό της χώρας όπου έτυχε να ζούμε.

Το ιδιαίτερα αξιοσημείωτο στην κατεδάφιση του κ. Καραμανλή είναι ότι αυτή συντελείται μέσα σε ελάχιστο διάστημα και όλα δείχνουν ότι είναι ραγδαία. Καταλύτες φυσικά ήταν η αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, αλλά την προσωπική του κατάρρευση σηματοδοτεί η εμφάνισή του στη Θεσσαλονίκη. Εκεί ο πρωθυπουργός έχασε την αξιοπιστία του, διέψευσε όσους είχαν προσδοκίες και έτρεφαν ελπίδες στο πρόσωπό του, ταυτίστηκε στα μάτια του κόσμου με τους υπό κατηγορία υπουργούς και απώλεσε το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα που διατηρούσε. Εκεί επίσης διαψεύστηκε και ο μύθος του «ικανού».

Στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός στήριξε όσο δεν έπαιρνε, αλλά και δεν έπρεπε, τον κ. Βουλγαράκη και ο τελευταίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί μόλις μία εβδομάδα αργότερα με μία ανακοίνωση που είναι για…μπάτσες. Εκεί στήριξε και τον κ. Ρουσσόπουλο με την έννοια ότι ευλόγησε τις δραστηριότητες της συζύγου του κας Ζαχαρέα, με τα ίδια ακριβώς λόγια που είχε χρησιμοποιήσει δύο μέρες πριν ο υπουργός του. Όμως δύο εβδομάδες αργότερα η κα Ζαχαρέα αναγκάστηκε να αποσυρθεί πλήρως από τις δραστηριότητές της με μία δήλωση που παρέβλεπε την οφθαλμοφανή σύγκρουση συμφερόντων με τις αρμοδιότητες του συζύγου της.

Στη Θεσσαλονίκη επίσης, ο κ. Καραμανλής στήριξε πλήρως την οικονομική πολιτική και τα φορολογικά μέτρα του κ. Αλογοσκούφη, καθώς δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς αφού είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες συσκέψεις με τον υπουργό του και επομένως ήταν πλήρως ενήμερος. Ωστόσο, ελάχιστες ημέρες αργότερα ο κ. Αλoγοσκούφης κατέφυγε στις διορθώσεις και στις αποσύρσεις άρθρων του σχετικού νομοσχεδίου, κάτω από τις πιέσεις βουλευτών και κομματικών στελεχών. Δηλαδή από όσα είπε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη ίσχυσαν τα μισά…Και αν «φάει» τον κ. Αλογοσκούφη στο πλαίσιο ανασχηματισμού θα ακυρώσει ολοκληρωτικά όσα έλεγε στη Θεσσαλονίκη για την οικονομία.

Σαν να μην έφταναν αυτά, ήλθαν και τα διάφορα κτυπήματα, οι προκλήσεις και οι αμφισβητήσεις κατά του προσώπου του πρωθυπουργού για να συμπληρώσουν την κατεδάφιση του κύρους του. Τον κ. Τατούλη τον γνωρίζαμε από καιρό, αλλά κάποια στιγμή εμφανίστηκαν οι κ.κ. Μιχαλολιάκος και Μανώλης που απειλούσαν να μην ψηφίσουν το φορολογικό νομοσχέδιο και έκαναν πίσω αφού προηγουμένως έλαβαν διαβεβαιώσεις από το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρώτου εξ αυτών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τον κ. Πελέκη, τον πεθερό του κ. Βουλγαράκη, που απειλούσε από τα παράθυρα ότι όποιος πείραζε τον γαμπρό του θα είχε να κάνει μαζί του και ότι «ήξερε πολλά». Φυσικά οι απειλές απευθύνονταν στον κ. Καραμανλή, αφού μόνον εκείνος μπορούσε «να πειράξει» τον κ. Βουλγαράκη.

Τώρα έχουμε καινούργιο κύμα προειδοποιήσεων και επιθέσεων κατά του πρωθυπουργού και του περιβάλλοντός του. Ο κ. Τσιτουρίδης αποφάσισε πλέον ότι δεν του πάει ο μόνιμος ρόλος της Ιφιγένειας και έστειλε μήνυμα ότι αν προσπαθήσουν να του χρεώσουν το σκάνδαλο Βατοπεδίου, θα ανοίξει το στόμα του. Ο κ. Γιαννόπουλος επανέλαβε τις καθημερινές σχεδόν επιθέσεις του, ενώ ο κ. Πολύδωρας άνοιξε πάλι το απύλωτο στόμα του και τι δεν είπε, αναφερόμενος ευθέως στον κ. Καραμανλή, αλλά και στον κ. Ρουσσόπουλο, τους οποίους κατηγορεί σαφώς ότι αλλοίωσαν την παράταξη και ότι εξέθρεψαν τα σκάνδαλα. Τι άλλον να πει δηλαδή ο άνθρωπος;

Οι ανελέητες επιθέσεις κατά του κ. Ρουσσόπουλου συμβάλλουν αποφασιστικά στην κατεδάφιση του Καραμανλή. Πρόκειται για επιθέσεις που προέρχονται τόσο από τα μήντια με πρώτο και καλύτερο τον «ΑΛΦΑ» , αλλά και από στελέχη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Ωστόσο είναι γνωστό ότι ο κ. Καραμανλής στηρίζεται απόλυτα στον κ. Ρουσσόπουλο, άρα στην ουσία οι επιθέσεις γίνονται και κατά του ιδίου. Η αφορμή , αλλά και η αιτία, είναι οι σχέσεις που διατηρούσε ο υπουργός Επικρατείας με τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου-άραγε τις έκοψε τις «πνευματικές» αυτές σχέσεις; -, ενώ οι πάντες γνωρίζουν ότι ο πρωθυπουργός θα υπερασπιστεί τον στενότερο ίσως συνεργάτη του μέχρις εσχάτων και ότι αν αναγκαστεί να τον «φάει» θα του στοιχίσει πάρα, πάρα πολύ. Και όμως επιμένουν! Επιμένουν ουσιαστικά στην πλήρη κατεδάφιση του κ. Καραμανλή

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.