ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Maximou, we have a problem..."

08:37 - 31 Ιαν 2017
«Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο».

Είναι η γνωστή, ιστορική φράση του Αλμπερτ Αϊνστάιν, η οποία ίσως και να είναι εξίσου σημαντική με την ίδια την θεωρία της σχετικότητας - αν όχι ως επιστημονική, τουλάχιστον ως φιλοσοφική συνεισφορά.

 

Το σύμπαν, το διάστημα, το άπειρο εξερευνάται αιώνες τώρα, είτε εξ αποστάσεως, με παρατήρηση από επίγεια μέσα, είτε με «έρευνα πεδίου», αν μπορεί να το πει κανείς, με τους δορυφόρους, τα διαστημικά λεωφορεία και τα εξελιγμένα οχήματα των τελευταίων δεκαετιών.

 

Αν υπάρχουν εξωγήινοι και μας παρακολουθούν από κάπου - μάλλον γελώντας - τώρα θα γελάσουν για τα καλά: η Ελλάδα, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι πλέον ετοιμη να κατακτήσει το διάστημα!

 

Και θα το κάνει με θράσος, όπως κάνει και όλα τα άλλα.

 

Μία απλή ανακοίνωση του υπουργείου ΨΗΤΠΕ - έτσι λέγεται το υπουργείο του οποίου προΐσταται ο Ν. Παππάς - για την ίδρυση Ελληνικής Διαστημικής

Υπηρεσίας, συνοδεύτηκε από μία τόσο πομπώδη δήλωση του υπουργού, που εκπλήσσει και τους πλέον μυημένους:

 

«Πράττουμε το αυτονόητο. Γιατί είναι απλά αδιανόητο η χώρα μας να μη διαθέτει, σήμερα, διαστημική υπηρεσία. Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι, στο κοντινό παρελθόν και με ευθύνη των τότε κυβερνήσεων, “απεμπολήσαμε“, ουσιαστικά, τα δικαιώματά μας στο διαστημικό φάσμα».

 

Αυτό ανέφερε ο υπουργός, έτοιμος να κατακτήσει το διάστημα και να εξερευνήσει το σύμπαν.

 

Το πιθανότερο είναι ότι με την προσπάθεια επανάκτησης των δικαιωμάτων μας στο διαστημικό φάσμα (sic), δεν είναι το σύμπαν που θα εξερευνάται από ένα διαστημικό όχημα με την γαλανόλευκη, αλλά πιθανότατα το κομματικό σύμπαν που θα διορίζεται στις υπηρεσίες εδάφους. Κάποιοι από αυτούς μπορεί και ως αστροναύτες.

 

«Maximou, we have a problem»… Το άπειρο…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.