ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Τσίπρας πήρε το μυστρί του…

13:04 - 18 Μαρ 2017
Η χώρα οδεύει ολοταχώς προς μία ακόμη πτώχευση, όμως ο Πρωθυπουργός και κάποια από τα κορυφαία στελέχη του ασχολούνται με άλλα. Με εξεταστικές και προανακριτικές και με κατασκευές γηπέδων.

Η κινητικότητα των τελευταίων εβδομάδων στο θέμα των γηπέδων της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού έχει κάνει πολλούς να το σκέφτονται και πάλι: έχει αρχίσει να βρωμάει εκλογές ή τέλος πάντων η κυβέρνηση θέλει να έχει έτοιμες κάποιες υποσχέσεις προς κάποιους, αφού δεν μπορεί πια να τάξει αυξήσεις μισθών και άλλους παραδείσους. 

 

Στην Νέα Φιλαδέλφεια ο αγώνας που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αξιοθαύμαστος… Ο δήμαρχος Αρης Βσιλόπουλος, πρώην στέλεχος που παραιτήθηκε το 2015 από το κόμμα, είναι αντίθετος με την κατασκευή του γηπέδου. Η κυβέρνηση αναζητεί την μεθόδευση με την οποία στην ουσία θα παρακάμψει τις ενστάσεις του δημάρχου και θα δώσει το πράσινο φως για την κατασκευή του γηπέδου μέσω απόφασης της Περιφέρειας Αττικής, δηλαδή της Ρένας Δούρου.  Σύμφωνα με πληροφορίες μία σχετική τροπολογία είναι ήδη έτοιμη και αναζητείται το νομοσχέδιο που θα την περιλάβει. 

 

Την ίδια στιγμή, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός - προφανώς και ως οπαδός του Παναθηναϊκού - άνοιξε χάρτες και πολεοδομικές μελέτες στο μεγάλο τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου και υποσχέθηκε την κατασκευή νέου γηπέδου στου Γουδή, κατά την συνάντηση που είχε την Πέμπτη με την δήμαρχο της Αθήνας Γ. Καμίνη. 

 

Ίσως αυτό το σχέδιο να μην είναι τόσο προχωρημένο όσο της ΑΕΚ, πάντως η υπόσχεση δόθηκε και αυτό μετράει. Αν θα πάρει και ένα μυστρί ο Πρωθυπουργός να θεμελιώσει το έργο ας περιμένουμε να το δούμε. 

 

Θα έχει όμως ενδιαφέρον το πρότζεκτ και από μία άλλη άποψη. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, η κατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟ θα χρηματοδοτηθεί και από κάποια τράπεζα. Θα πρόκειται για σκανδαλώδη ενέργεια, σε μία εποχή που οι τράπεζες είναι κατά βάση ΚΕΠ για την διεκπεραίωση συναλλαγών και δεν χρηματοδοτούν σχεδόν καμία παραγωγική επένδυση στην χώρα. 

 

Ποιος ξέρει τελικά; Μπορεί μετά από όλα αυτά να αποφασιστεί και η κατασκευή του Τάματος του Εθνους…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.