ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Μένεις με 15% στην κυβέρνηση;»

15:31 - 12 Απρ 2017
Υπάρχει μία αντίληψη που θέλει όλα όσα εκτυλίσσονται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ να είναι ένα καλοστημένο θέατρο, που καταλήγει σε ένα ακόμη «ναι» σε όλα για την διατήρηση της καρέκλας. Ισως δεν είναι έτσι. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε σε ανύποπτο χρόνο, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, όσο κάλπαζε προς την εξουσία: «υπάρχει ποτέ κυβέρνηση στην Ελλάδα με 15% στις δημοσκοπήσεις που να λέει θα φύγω σε δύο χρόνια;».

Ο ίδιος δεν το θυμάται, όμως το πιθανότερο είναι πως κάποιοι στο κόμμα του έχουν την ίδια απορία σήμερα.

 

Τα όσα ακούστηκαν στην συνεδρίαση της ΚΕ την προηγούμενη Κυριακή δεν ήταν τόσο αθώα. Δεν περιορίζονται αυτά σε εκείνο το τρισέλιδο κείμενο ήπιας αμφισβήτησης. Πολύ πιο ενδιαφέροντα ήταν όσα ακούστηκαν από το βήμα, από συγκεκριμένα πρόσωπα. Και το γεγονός ότι η συνεδρίαση ήταν κεκλεισμένων των θυρών περιορίζει κάπως την πιθανότητα μίας έστω κακοστημένης παράστασης.

 

Η κριτική που ασκείται πλέον στον Τσίπρα από παράγοντες του κόμματός του είναι εντονότατη. Και μάλλον αναδεικνύει ένα πρόβλημα που έστω και αν ακόμη δεν έχει εκδηλωθεί, δύσκολα θα κρυφτεί όταν έλθει εκείνη η ώρα του απολογισμού.

 

Είπε για παράδειγμα ο Πάνος Σκουρλέτης ότι στην κυβέρνηση και το κόμμα «δεν υπάρχει ενιαίο κέντρο» και ότι ενεργούν «αντισυλλογικά».

 

Παραπονέθηκε ότι δεν υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» και αμφισβήτησε ευθέως την επιλογή της πολιτικής διεύρυνσης, που φαίνεται ότι η ηγεσία ονειρεύεται. Σύμφωνα με πληροφορίες  υπουργός Εσωτερικών τάχθηκε κατά της αλλοίωσης της αριστερής φύσης του κόμματος (ας μείνει ασχολίαστο αυτό), λέγοντας ότι είναι λάθος η λογική του «όλοι οι καλοί χωράνε», εκτός «από τα λαμόγια και την Χρυσή Αυγή». Σαν προειδοποιήσεις ακούγονται αυτά…

 

Την ίδια στιγμή ο Νίκος Φίλης απευθυνόμενος στον Τσίπρα είπε άλλα. Σύμφωνα με πληροφορίες έκανε μία έκκληση. «Ειλικρίνεια, Πρόεδρε. Ελεγες ότι θα φύγει το ΔΝΤ, όμως έμεινε», είπε και προσέθεσε σε μία αναφορά του για την αξιολόγηση και την διαπραγμάτευση: «δεν θα μας δώσουν το χρέος» και «το μεταμνημόνιο σημαίνει συνέχιση της λιτότητας». Και αυτά σαν προειδοποιήσεις ακούγονται.

 

Συνοψίζοντας τις δύο τοποθετήσεις, θα έβγαζε κανείς το συμπέρασμα ότι κάποιοι στην κυβέρνηση και το κόμμα λένε στον Τσίπρα: «είμαστε σκορποχώρι και κοροϊδεύουμε τον κόσμο και τους εαυτούς μας».

 

Για να ξεχάσει ο Πρωθυπουργός πήγε ένα ταξίδι στην Μαδρίτη και επιστρέφοντας εγκαινίασε κάτι σήραγγες στους αυτοκινητοδρόμους που κατασκεύασαν αυτοί που κατηγορούσε ως διαπλεκόμενους…

 

Ηλθε όμως η δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ που έδινε στον ΣΥΡΙΖΑ το «μαγικό» ποσοστό: 15,5%...

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.