ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπουγέλο στην «πλατεία»

20:17 - 15 Ιουλ 2017
Η εξουσία είναι γνωστό ότι «τυφλώνει» και ότι όσο παραμένει κανείς στην καρέκλα, τόσο χάνει την επαφή με την πραγματικότητα.

Το αν η παραίσθηση των κυβερνητικών στελεχών γίνεται κατάσταση μόνιμη και παθολογική μένει να διερευνηθεί και να διαγνωστεί, όμως τα κρούσματα είναι πλέον πολλά.

Ο αναπληρωτής υπουργός μετανάστευσης Γιάννης Μπαλάφας, μάλλον επηρεασμένος από τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο, είτε «βλέπει» καταστάσεις και περιστατικά όπως θα τα επιθυμούσε, είτε πολύ απλά έχει πιστέψει και έχει κάνει βίωμα τις επινοημένες ιστορίες που θέλει να διηγείται.

Με λίγα λόγια, ζει μάλλον σε ένα πράλληλο σύμπαν όταν λέει ότι «έμποροι, βιοτέχνες και επαγγελματίες μας θεωρούν ευεργέτες».

Τα ίδια είχε πει και στις αρχές του έτους ο κ. Πετρόπουλος όταν έλεγε στην Βουλή: «Επειδή συνηθίζω να περπατάω στο δρόμο και να μιλάω με τον κόσμο, πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες με σταματούν και μου λένε “Σωθήκαμε επιτέλους, τώρα θα πληρώνουμε τις εισφορές μας γιατί παλιά δεν μπορούσαμε καθώς ήταν πολύ υψηλές”…..».

Για όσους δεν το θυμούνται, το πρώτο τέτοιο κρούσμα είχε εκδηλωθεί όταν ο Γιώργος Παπανδρέου έλεγε την περίοδο του πρώτου μνημονίου, ότι κάποιος συνταξιούχος τον είχε σταματήσει στον δρόμο και του είχε πει ότι αν είναι να σωθεί η χώρα, ήταν διατεθειμένος να προσφέρει την σύνταξή του… Ποτέ κανείς δεν έμαθε το όνομα του ευπατρίδη εκείνου, ούτε και των ευεργετηθέντων που επευφημούν και δοξάζουν τον Μπαλάφα και τον Πετρόπουλο.

Φαίνεται όμως ότι οι ευεργεσίες δεν έχουν γίνει αντιληπτές από όλους. Και επειδή η αληθινή ζωή είναι πολύ πιο απρόβλεπτη από το μύθευμα, έρχεται ένα περιστατικό και μία εικόνα - η οποία από ειδησεογραφικής απόψεως σίγουρα συγκαταλέγεται στις φωτογραφίες της χρονιάς - για να προσφέρει πολύ διαφορετικές εντυπώσεις.

Η επίθεση με καφέδες και νερά κατά του Ν. Ξυδάκη και του Ν. Φίλη, οι οποίοι ανέμεναν επευφημίες, αλλά έφυγαν μπουγελομένοι και σοκαρισμένοι από μία διαδήλωση αριστερών και αναρχοαυτόνομων, δείχνει ποια είναι η πραγματική ατμόσφαιρα.

Και το δυστύχημα για αυτούς και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι αυτά συμβαίνουν στην «πλατεία». Εκεί όπου δοξάστηκε και θριάμβευσε ο ΣΥΡΙΖΑ και γιγαντώθηκε το «κίνημα».

Τώρα η πλατεία είναι απέναντί τους. Και αν κάποιοι άλλοι τους θεωρούν ευεργέτες, πολύ θα θέλαμε να τους γνωρίσουμε. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.