ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι κολυμβητές του μαζούτ και η άμοιρη η νοημοσύνη μας

16:11 - 19 Σεπ 2017
Το χειρότερο με την κυβέρνηση και τα στελέχη της δεν είναι τελικά η ανεπάρκεια και η ασχετοσύνη τους. Είναι ότι θεωρούν το ακροατήριό τους (δηλαδή τους πολίτες) ηλίθιους.

Πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Κουρουμπλής επιχειρώντας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα προέτρεψε τον κόσμο να πάει και να κάνει μπάνιο στις πλημμυρισμένες από μαζούτ παραλίες της Αττικής.

Και φαίνεται πως ένας βουλευτής της συμπολίτευσης, ο Παπαχριστόπουλος έχει τόση εμπιστοσύνη στον Κουρουμπλή, που έσπευσε να βουτήξει. Αν βούτηξε, πρόβλημά του. 

Το ότι συνεχίζει όμως το ίδιο παραμύθι, είναι επικίνδυνο. Όχι τόσο για την δημόσια υγεία, όσο για τον τρόπο με τον οποίο φαίνεται πλέον απροκάλυπτα ότι αυτή η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους πολίτες και το τι σημαίνει αυτό.

Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν.

Είτε ο Παπαχριστόπουλος είναι υπερβολικά καλόπιστος, ώστε να εμπιστεύεται τον Κουρουμπλή και να βουτάει στην μολυσμένη θάλασσα, είτε μας θεωρεί τόσο ανόητους ώστε να λέει αυτά που λέει.

Μάλλον το πιθανότερο είναι το δεύτερο.

Και υπό αυτήν την έννοια αποκαλύπτεται άλλη μία εκδοχή της γνωστής αντίληψης της συγκυβέρνησης, η οποία χαρακτηρίζεται από αυτό το μείγμα θράσους, ψέματος και πρόκλησης.

Κατά κάποιους, η πετρελαιοκηλίδα του Σαρωνικού είναι ένα από τα ατυχήματα που αποκαλύπτουν το χάλι της κυβέρνησης σε όλο του μεγαλείο. Και φαίνεται πως κάθε μέρα που περνά η συγκεκριμένη υπόθεση θα φωτίζει και μία νέα διάσταση του προβλήματος.

Η σημαντικότερη από αυτές τις διαστάσεις είναι η υποτίμηση της νοημοσύνης των Ελλήνων. Οποια και να είναι αυτή, θα έλθει η στιγμή που θα «κλωτσήσει» στην περιφρόνηση με την οποία την αντιμετωπίζουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:15 - 19 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.