ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με διαταγή Τόσκα, μπορούμε να αισθανόμαστε ασφαλείς

14:02 - 30 Οκτ 2017
Στο πιο «πιο ήσυχο περιβάλλον παρά ποτέ» ζουν οι Έλληνες πολίτες κατά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, ο οποίος μάλιστα μας προτρέπει να κοιμόμαστε και να κυκλοφορούμε ήσυχοι.

Για να μην έχει δε κανείς αμφιβολία από πού προκύπτει η ανησυχία: φταίνε τα κανάλια (σε ένα από αυτά μίλησε ο υπουργός, πάντως…), οι συνδικαλιστές, η ΝΔ και οι εχθροί του λαού. Έτσι λέει ο κ. Τόσκας.

Είναι πράγματι ενδιαφέρον να μας παρηγορεί ο αρμόδιος υπουργός για την δημόσια τάξη.

Όμως το να λέει ότι αυτά που συμβαίνουν, δεν συμβαίνουν, είναι κάπως προκλητικό. Μία κλασική μέθοδος της κυβέρνησης ετούτης. Η διαστροφή της αλήθειας, η παρέλκυση της συζήτησης εκτός πλαισίου λογικής και κοινώς αποδεκτών κανόνων «γραμματικής και συντακτικού» και η κατασκευή εχθρών και συνωμοτών.

Ο κ. Τόσκας αναθάρρησε επειδή τις προηγούμενες ημέρες έγινε η σύλληψη του κατηγορούμενου για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Λουκά Παπαδήμου. Και θεωρεί φαίνεται πώς έχει γίνει κάτι σαν Μιχάλης Χρυσοχοΐδης του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο αν μη τι άλλο πρέπει να πιστωθεί (όπως και στον Γιώργο Φλωρίδη) ο εκσυγχρονισμός της αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής και η αναβάθμιση της επιχειρησιακής τους επάρκειας.

Το να κομπάζει ο κ. Τόσκας για επιτυχίες την στιγμή που συγκεκριμένες ζώνες της πόλης έχουν παραδοθεί σε κουκουλοφόρους και άλλους διαφόρους (από Χρυσαυγίτες έως συμμορίες) και ενώ άλλες ομάδες δρουν ανενόχλητες σε διάφορα επίπεδα, είναι τουλάχιστον άκομψο. Δεν πρέπει δε να λησμονεί κανείς ότι με νομοθέτηση της κυβέρνησης έχουν αποφυλακιστεί και κυκλοφορούν βαρυποινίτες διαφόρων ειδικοτήτων.

Η επιχειρηματολογία σύμφωνα με την οποία τα όσα συμβαίνουν στα Εξάρχεια είχαν ξεκινήσει επί των ημερών άλλων κυβερνήσεων δεν αντέχει και πολύ για έναν πολύ απλό λόγο: όσο και αν είχαν ξεκινήσει επί άλλων κυβερνήσεων, ήταν τμήματα και πρόσωπα που μετέπειτα εντάχθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία αν μη τι άλλο επεδείκνυαν ανοχή και συμπάθεια προς συγκεκριμένες ομάδες με συγκεκριμένη δράση. Και σήμερα είναι προφανής η απροθυμία του κυβερνώντος ΣΥΡΙΖΑ να παρέμβει προληπτικά ή κατασταλτικά και να πατάξει τα φαινόμενα.

Μπορεί κάποιοι να σκέφτονται ότι θα είναι ενδιαφέρον θέαμα η δράση αυτών των ομάδων σε μία επόμενη πολιτική περίοδο και αφότου ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει χάσει τις εκλογές.

Ας μην ξεχνάμε τον Δεκέμβριο του 2008…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.