ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το πολιτικό νηπιαγωγείο του ΣΥΡΙΖΑ

15:00 - 10 Νοε 2017
Αν δεν την χαρακτηρίσει κάποιος αντιδραστική, επικίνδυνη και ολοκληρωτική, η αντίληψη την οποία επιδεικνύουν η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες ως προς την διαχείριση της δημοσιότητας, είναι αφελής και παιδαριώδης. Επιπέδου πολιτικού νηπιαγωγείου.

Αφότου ο Πρωθυπουργός έσπευσε να κάνει ένα διάγγελμα κατά του παγκόσμιου καπιταλισμού την προηγούμενη Δευτέρα, σπεκουλάροντας με τις δήθεν αποκαλύψεις για τις off shore της Μαρέβας Γκραμπόφκσι - Μητσοτάκη, στην χώρα έχουν συμβεί μεταξύ άλλων τα εξής:

  • Μία τρομοκρατική επίθεση, όπου ως εκ θαύματος δεν υπήρξαν νεκροί έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ
  • Μία χορήγηση 48ωρης άδειας στον Κουφοντίνα, χωρίς να είναι αντιληπτό τι έχει αλλάξει από τις προηγούμενες φορές κατά τις οποίες το αίτημα του είχε απορριφθεί
  • Μία σφοδρή σύγκρουση στην Βουλή για το ίδιο θέμα, πρωτοστατούντος του υπουργού Δικαιοσύνης
  • Μία ανακοίνωση για πάγωμα της επένδυσης στις Σκουριές
  • Μία ανακοίνωση για ενδεχόμενο πάγωμα της επένδυσης στο Ελληνικό.

Στο περιβάλλον αυτό, η κυβέρνηση αντέδρασε ως εξής: χαρακτήρισε την τρομοκρατική επίθεση στο ΠΑΣΟΚ προβοκάτσια, με στόχο να αποπροσανατολιστεί ο κόσμος από τις αποκαλύψεις των Paradise Papers και κατηγόρησε τα «εχθρικά ΜΜΕ», ότι ασχολούνται με τον Κουφοντίνα αντί να ασχολούνται με την Siemens.

Το έγραφε και η Αυγή την Παρασκευή…

Και παίρνοντας «γραμμή», δημοσιογράφος του «Στο Κόκκινο» της Καβάλας είπε το αμίμητο κατά τη διάρκεια συνέντευξης με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο: «Κύριε Τζανακόπουλε, το τελευταίο που θέλω να σας ρωτήσω δεν έχει να κάνει ούτε με τις offshore ούτε με την άδεια του Κουφοντίνα. Έτσι και αλλιώς, νομίζω ότι δεν θα αλλάξουμε ατζέντα “Στο Κόκκινο” επειδή το θέλουν άλλοι»…

Πιο καθαρά το είπε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγγου σε συνέντευξη «Στο Κόκκινο» της Αθήνας: «(…) αν κάτι βλέπουμε τον τελευταίο καιρό, είναι μια ξεκάθαρη επιχείρηση αλλαγής ατζέντας, με την αγαστή συνεργασία των κυρίαρχων ΜΜΕ, που θάβουν ειδήσεις όπως τα Paradise Papers, αλλά έχουν ως πρώτη είδηση την άδεια στον Κουφοντίνα. Κι αυτή η προσπάθεια γίνεται με στόχο να παρακάμψει τα αμείλικτα ερωτήματα γύρω και από την υπόθεση Αυγενάκη και από την υπόθεση των Paradise Papers και την εμπλοκή της συζύγου του κ. Μητσοτάκη. Πρόκειται για αποκαλύψεις οι οποίες έχουν κλονίσει συθέμελα, όχι μόνο το αφήγημα της ΝΔ, αλλά το ίδιο το κόμμα στο σύνολό του και θεωρώ ότι δεν μπορεί να ξεφύγει από την απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα».

Δηλαδή στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι η ιεράρχηση των ειδήσεων πρέπει να γίνεται μόνο με τα δικά τους κριτήρια. Και νομίζουν ότι θα υπαγορεύσουν στα Μέσα, τι, πώς, πότε και γιατί θα μεταδίδουν.

Ταυτόχρονα όμως, ομολογούν την αδυναμία τους και λένε ότι η ατζέντα αλλάζει από την αντιπολίτευση.

Η μεγάλη αντίφαση: αν είναι όντως έτσι, δεν κατανοούν ότι είναι ανίκανοι να διαμορφώσουν την ατζέντα.

Μία κλασική περίπτωση της μαρξιστικής τύφλωσης: «όταν τα γεγονότα δεν συμφωνούν με τις ιδέες μας, τόσο το χειρότερο για τα γεγονότα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.