ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η Ρένα είναι οφ-σάιντ

Η Ρένα είναι οφ-σάιντ

15:32 - 16 Νοε 2017
Του Άγγελου Κωβαίου Όσο ο Αλέξης Τσίπρας παρακολουθεί την καταστροφή στην Δυτική Αττική από το Μέγαρο Μαξίμου, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου αποδύεται σε μία πρωτοφανή επικοινωνιακή εκστρατεία, επιχειρώντας να μετατρέψει την τραγωδία σε δικαστικό δράμα και να αποσείσει ενδεχόμενες δικές της ευθύνες ή παραλείψεις ως προς την αντιπλημμυρική προστασία.
Μία ημέρα αφότου ανακοίνωσε ότι κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τις καταστροφές, η περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε την Πέμπτη ότι «αν προκύψουν ευθύνες για την Περιφέρεια από τη δικαστική έρευνα εγώ θα τις αναλάβω και δεν θα κρυφτώ».
Συμπλήρωσε όμως και το απαραίτητο για κάθε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θα αναλάβω όμως τις ευθύνες όλων των αυτοδιοικητικών και πολιτικών που κρύφτηκαν τόσα χρόνια πίσω από ένα πολυδαίδαλο κράτος».
Αλήθεια, δεν γνωρίζει η κυρία Δούρου αν έχει ευθύνες ή όχι;  Περιμένει κάποιο δικαστήριο να της το πει;
Και πάντως, θα πρέπει να γνωρίζει ότι στην διοίκηση βρίσκεται κάποιος (και) για να διορθώνει τα λάθη των προηγουμένων. Αυτή είναι η βαριά αποστολή του.
Εχει ξεχάσει η περιφερειάρχης ότι λίγες ημέρες προτού εκλεγεί στις εκλογές του Μαΐου 2014 έλεγε ότι αρκούν 6 μήνες για έναν πλήρη αντιπλημμυρικό σχεδιασμό;
Στρέφοντας τα βέλη της κατά του αντιπάλου της Γιάννη Σγουρού, έλεγε τότε η κυρία Δούρου: «Ολα τα αντιπλημμυρικά και τα έργα διευθέτησης των ρεμάτων, ο σχεδιασμός των λεκανών απορροής, η οριοθέτηση και αποτύπωση των ρεμάτων, θα πρέπει να εντάσσονται σε ένα γενικό αντιπλημμυρικό σχεδιασμό, σε επίπεδο τουλάχιστον λεκάνης απορροής. Ένα τέτοιο σχέδιο θα μπορούσε να εκπονηθεί μέσα σε έξι μήνες. Αυτός ο αποσπασματικός σχεδιασμός που ακολουθεί και η Παράταξη του απερχόμενου Περιφερειάρχη, είναι που οδήγησε σε καταστροφές στις αρχές του 2013, και τον Νοέμβρη του ίδιου έτους στο Καματερό. Όταν χάθηκε μία ζωή, καταστράφηκαν περιουσίες, προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές».
Εχουν έκτοτε παρέλθει τρία και πλέον χρόνια κατά τα οποία η Περιφέρεια Αττικής διοικείται από την κυρία Δούρου και την παράταξή της…
Τελευταία τροποποίηση στις 13:49 - 17 Νοε 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.