ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το χονδροειδές κόλπο με τους πλειστηριασμούς

12:29 - 01 Δεκ 2017
Ήταν ο Αλέξης Τσίπρας και σχεδόν σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ, που περιόδευαν στους σταθμούς διοδίων καλώντας τους πολίτες να μην πληρώνουν, που έλεγαν ότι δε θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ και που διακήρυτταν «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».
Τώρα, η ζωή τα έχει φέρει έτσι, ώστε από τους πλειστηριασμούς των ακινήτων να εξαρτάται περίπου η τύχη της χώρας – και πάντως σε σημαντικό βαθμό το τραπεζικό σύστημα. Οπότε οι πλειστηριασμοί είναι μία αναπόδραστη πραγματικότητα.
Με φόντο αυτήν την διαδικασία όμως,  η κυβέρνηση «καρφώνεται» για τις μεθοδεύσεις της. Ο πρώτος ηλεκτρονικός πλειστηριασμός είχε όλως τυχαίως αντικείμενο μία βίλα στην Κηφισιά, με τιμή εκκίνησης περίπου 700.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της ανακοίνωνε ότι βασικό της μέλημα είναι η προστασία της «λαϊκής κατοικίας», όχι της οποιασδήποτε.
Και λίγες ώρες αργότερα, τα κυβερνητικά κομάντο των κοινωνικών δικτύων δεν μπόρεσαν να κρυφτούν άλλο. Βρήκαν αφορμή για να κατηγορήσουν τους πρώην συντρόφους τους, ως «υπερασπιστές λαμογίων», όπως έγραψε ο Πρωθυπουργικός σύμβουλος Καρανίκας στο facebook ή όπως πιο γλαφυρά το περιέγραψε ο Πολάκης (σ.σ. σύνταξη, ορθογραφία και στίξη του ιδίου): «Ολα τα σφυρια για να πεσει ο ΣΥΡΙΖΑ ..ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΖΟΝΕΤΤΑ ΤΟΥ 1,3 εκατμ Χτισμενη με δανειο απο συζυγο εμπλεκομενου στο χρηματιστηριο που δεν πληρωθηκε ΚΑΜΙΑ ΔΟΣΗ ,υπερασπιζουν καποιοι ως "λαικη κατοικια"!!!
ΕΛΕΟΣ !!! Εχετε καταλαβει ποιους προφυλασσετε;;;;;;».
Το θέμα εδώ δεν είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει για μία ακόμη φορά κάνει μία θεαματική κωλοτούμπα. Αλλά ότι αποκαλύπτεται άλλη μία χονδροειδής μεθόδευση και μία ευτελής προπαγανδιστική τακτική: ο πρώτος ηλεκτρονικός πλειστηριασμός είναι ένα σπίτι στην Κηφισιά, που δεν το λες και λαϊκή κατοικία. Στους άλλους πλειστηριασμούς του Ειρηνοδικείου, οι πρώην σύντροφοι και το ΠΑΜΕ τα κάνουν γης μαδιάμ και ψεκάζονται με χημικά. Και οι κυβερνητικοί κατηγορούν τους πρώην συνοδοιπόρους τους ότι υπερασπίζονται λαμόγια. Ενώ ο Τσίπρας, υπερασπίζεται την λαϊκή κατοικία.
Είναι ξεκάθαρο ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πορευτεί με αυτούς τους όρους προς τις εκλογές. Όμως δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι του φθάνουν όλα αυτά για μία αξιοπρεπή εμφάνιση στις κάλπες.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.