ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι μας λέει η κυρία Μπαζιάνα;

14:49 - 04 Ιαν 2018
Πόσες πρωθυπουργικές σύζυγοι έχουν δώσει συνεντεύξεις και μάλιστα πολιτικές κατά την περίοδο της επαίσχυντης και άθλιας – κατά την παραμυθία του ΣΥΡΙΖΑ – Μεταπολίτευσης;

Με εξαίρεση την Δήμητρα Λιάνη, την Μαργαρίτα Παπανδρέου (οι οποίες καλώς ή κακώς είχαν αμφότερες επίσημη πολιτική δράση και ρόλο), δύσκολα θα εντοπίσει κανείς κάποια σύζυγο εν ενεργεία Πρωθυπουργού να κάνει τόσο θεαματική παρέμβαση εφ’ όλης της ύλης όσο αυτή της Μπέτυς Μπαζιάνα. Η Μαρίκα Μητσοτάκη μπορεί να είχε δώσει συνεντεύξεις, αλλά περιοριζόταν σε θέματα προσωπικής φύσης.

Μιλώντας σε έντυπο της πρώτης γραμμής της κυβερνητικής προπαγάνδας η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα δηλώνει μεταξύ των άλλων σε συνέντευξη που δημοσιεύεται την Παρασκευή:

α) «Ο Τσίπρας δεν πρόδωσε, δεν εξαπάτησε, δεν είπε ψέματα» και

β) «ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση, αλλά όχι την εξουσία»

Ας μείνουμε στην ουσία των λεγομένων.

Η πρώτη δήλωση θα κριθεί από τους συνταξιούχους, τους φορολογουμένους, όσους πληρώνουν ΕΝΦΙΑ, όσους τσεκουρώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία, όσους χάνουν τα σπίτια τους στους πλειστηριασμούς, όσους βλέπουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να κατάσχονται και μερικούς ακόμη… Αυτοί θα αποφασίσουν αν ο Τσίπρας (δεν) πρόδωσε, (δεν) εξαπάτησε και (δεν) είπε ψέματα.

Το να το λέει η σύντροφός του, μάλλον μία αγωνία περί του αντιθέτου δείχνει.

Το δεύτερο, αν και το έχουμε ξανακούσει στην αρχή της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ιδιαίτερη σημασία να ακούγεται από την σύντροφο του Πρωθυπουργού.

Αφενός, επειδή καταδεικνύει και πάλι κάτι ανησυχητικό. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήλθε με σκοπό να κυβερνήσει, αλλά να δημιουργήσει καθεστώς, να πάρει ιστορική εκδίκηση και να λύσει όλα του τα μετεμφυλιακά συμπλέγματα.

Αφετέρου, επειδή η κυρία Μπαζιάνα φαίνεται ότι έπειτα από τρία χρόνια σεμνότητας και ταπεινότητας, συμπεριφέρεται ως μέρος του υπό διαμόρφωση καθεστώτος. Αν και υπάρχει ο πειρασμός της παρομοίωσης με ιστορικά πρόσωπα, σκοπίμως σε αυτήν την φάση παραλείπεται…

Το ερώτημα που απομένει είναι: ποιος ο λόγος να δοθεί μία τέτοια συνέντευξη;

Οι πρώτες απαντήσεις που προκύπτουν είναι, είτε επειδή οι επικοινωνιακές ανάγκες της κυβέρνησης επιβάλλουν την επιστράτευση της κυρίας Μπαζιάνα εν όψει πολιτικών αντιπαραθέσεων – ενδεχομένως και εκλογών, είτε επειδή  έχει χαθεί πλέον κάθε συναίσθηση μέτρου.

Πιθανό είναι να ισχύουν και τα δύο.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:02 - 05 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.