ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Αλέξης Τσίπρας εκπρόσωπος του Βαγγέλη Αντώναρου…

13:33 - 12 Φεβ 2018
Όσο και να θέλει να κρυφτεί, ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί. Μιλώντας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τους πολιτικούς χειρισμούς της υπόθεσης Novartis, μεγαλύτερη έμφαση έδωσε και πάλι στην πολιτική σπέκουλα, παρά σε οτιδήποτε άλλο.

 

Και φάνηκε αυτό στην μεγάλη έγνοια που επέδειξε ως προς το τι συμβαίνει στην Νέα Δημοκρατία. Με την γνωστή στρεψόδικη πρακτική, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για εκβίαση και απειλές κατά των δικαστικών λειτουργών (!), μίλησε για παρακρατικές μεθόδους που ακολουθεί η ΝΔ (!!), για κουκούλες (που φορά τάχα η ΝΔ!!!) και κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πει ονόματα και διευθύνσεις εκείνων που έχουν στήσει την υπόθεση.

 

Μπερδεύοντας την συνεδρίαση της ΚΟ με κομματική σύναξη και αποκαλώντας τους βουλευτές «συντρόφισσες και συντρόφους», ο κ. Τσίπρας εξέφρασε μία πρωτοφανή αγωνία για το τι συμβαίνει στην ΝΔ. Εφτασε να αναρωτηθεί: «Ποιος κυβερνά τελικά αυτό το κόμμα; Το ιστορικό αυτό κόμμα; Τι σχέση έχει η σημερινή ΝΔ της εμφύλιας ρητορείας, της υπονομευτικής αμετροέπειας, της διχαστικής γραμμής, με το συντηρητικό κόμμα της τάξης, της νομιμοφροσύνης, της δημοκρατικής αυστηρότητας, της λαϊκής Δεξιάς, με τις μεγάλες διαφορές που είχαμε πάντοτε ιστορικά, από τότε που ιδρύθηκε ως σήμερα».

 

Προσέθεσε δε και το εξής: «Ο καθένας έχει βέβαια το δικαίωμα, το αναφαίρετο δικαίωμα να υπερασπίζεται τον εαυτό του όπως νομίζει καλύτερα, όταν κατηγορείται για εγκληματικές πράξεις (σ.σ. έχουν απαγγελθεί κατηγορίες;). Αλλά με ποια στοιχεία ένα κόμμα, που διεκδικεί μάλιστα την κυβέρνηση, καταγγέλλει σημεία, τέρατα, και σκευωρίες; Πώς η άψογη μέχρι χθες Δικαιοσύνη μεταμορφώθηκε εν μια νυκτί σε συνεργό της κυβέρνησης στήνοντας δικογραφίες;», ενώ ξεπέρασε τα όρια, καταλήγοντας: «Η αγία μετατράπη σε μια νύχτα σε πόρνη».

 

Όλα αυτά διανθίστηκαν από το γνωστό τροπάρι των τελευταίων μηνών, ότι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης είναι «όμηροι μίας ακροδεξιάς ομάδας στο εσωτερικό του κόμματος».

 

Θα μπορούσαν να έχουν ειπωθεί αυτά και από τον Βαγγέλη Αντώναρο. Για την ακρίβεια, αυτά λέει και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, που διαγράφηκε το προηγούμενο Σάββατο μετά τις επιθέσεις που εξαπέλυσε κατά του «πολιτικού μουσαφίρη» Αδωνη Γεωργάδη, όπως και όσοι έχουν αυτοαναγορευτεί σε κήρυκες της καθαρότητας και της αγνότητας της ΝΔ, η οποία έχει αποκλίνει από τις απροσδιόριστες εν τέλει και νεφελώδεις αρχές του λεγόμενου Καραμανλισμού.

 

Μιλώντας όμως ο κ. Τσίπρας για ομηρία της ΝΔ για μία ακόμη φορά εμφανίζεται να κάνει τον ανήξερο για την δική του πολιτική ομηρία. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι δέσμιος του Πάνου Καμμένου. Τον οποίο μετριοπαθή και πολιτικά φιλελεύθερο δεν τον λες…

 

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί πολιτικές δολιοφθορές στους αντιπάλους του, με παρελκυστικές τακτικές και επίκληση της υπευθυνότητας των άλλων, ενώ ο ίδιος μπουρλοτιάζει την πολιτική συζήτηση.

 

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ο Πρωθυπουργός προβάλλει τις δικές του πολιτικές αμαρτίες στους αντιπάλους του.

 

Και όσο εκφράζει την αγωνία του για το συμβαίνει στην ΝΔ, μάλλον άθελά του φανερώνει τα δικά του αδιέξοδα.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:52 - 12 Φεβ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.