ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Από τον Παπαδήμο στον Σάντσεθ: Μία μικρή διαφορά…

04:59 - 05 Ιουν 2018
Όταν θέλεις να δεις την πραγματικότητα από την ανάποδη, λίγα πράγματα μπορούν να σε εμποδίσουν να το κάνεις. Ένα από αυτά είναι η ίδια η πραγματικότητα. Εκεί κάποια στιγμή τρακάρεις. Αν αυτό όμως δεν γίνει εγκαίρως, υπάρχει πρόβλημα.

 

Κάτι τέτοιο συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες με τα κορυφαία και χαμηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία έχουν ως συνήθως μία δική τους, πρωτότυπη μεν, αλλά πολύ μακριά από την πραγματικότητα, ανάγνωση των εξελίξεων.

Την πτώση της κυβέρνησης Ραχόι στην Ισπανία την πανηγύρισαν και την πανηγυρίζουν ακόμη στο Μαξίμου στην Κουμουνδούρου και στα κομματικά γραφεία ανά την Ελλάδα. Επεσε ένας δεξιός, τον οποίον παρουσιάζουν περίπου ως τύραννο, έρχεται ένας Σοσιαλδημοκράτης, ο οποίος θα συνεργαστεί με την Αριστερά.

 

 Μία λεπτομέρεια είναι ότι ο Σοσιαλδημοκράτης Σάντσεθ αναλαμβάνει την πρωθυπουργία χωρίς να έχει εκλεγεί. Πολύ χειρότερα από ότι είχε συμβεί με τον Παπαδήμο, τον οποίο στήριζε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά παρόλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε πραξικοπήματα και κυβερνήσεις Τσοάκογλου κλπ. Τώρα πανηγυρίζει…

 

Την ίδια στιγμή, από την κυβέρνηση αρχίζει να διαφημίζεται το Πορτογαλικό δήθεν μοντέλο. Η συνεργασία δηλαδή στην κυβέρνηση των Σοσιαλιστών, με ένα κομμάτι της Αριστεράς και τους Κομμουνιστές. Πέραν των διαφορών της Πορτογαλίας με την Ελλάδα (ότι π.χ. οι Σοσιαλιστές συνεργάστηκαν με τους Δεξιούς για να ξεμπερδεύουν με τα μνημόνια μία ώρα αρχύτερα) και εδώ υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, το δυνατό κόμμα είναι το Σοσιαλιστικό, δεν είναι η Αριστερά. Η αριστερά είναι ο κολαούζος.

 

Όλα αυτά, στο μυαλό των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έχουν άλλες αντανακλάσεις. Βλέπουν δική τους πολιτική ηγεμονία και επιχειρούν να οργανώσουν δολιοφθορές στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλδημοκρατίας, προκειμένου είτε να κερδίσουν ψηφοφόρους, είτε να προκαταλάβουν εξελίξεις με εκβιασμούς και συναλλαγές.

 

Με την στρεβλή όμως αντίληψη περί πολιτικής και των μέσων άσκησής της, μόνο στρεβλά αποτελέσματα μπορούν να υπάρξουν. Και αυτά στην περίπτωση της Ελλάδας εγκυμονούν άλλου είδους κινδύνους.

 

Η άρνηση της πραγματικότητας έχει ούτως ή άλλως χαρακτηρίσει την περίοδο της κρίσης, εκ μέρους πολιτικών και πολιτών.

Η διαιώνιση αυτής της άρνησης, πολύ απλά θα μας βρει όλους κάποια στιγμή να αναζητούμε ενόχους και μάλιστα σε μονοπάτια επικίνδυνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.