ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοιμάται ακόμη ήσυχος ο Πρωθυπουργός;

00:01 - 30 Ιουλ 2018
Είτε ο Χάρολντ Μακ Μίλαν είχε διατυπώσει την περιβόητη φράση “Events dear boy, events…”, είτε του αποδόθηκε καταχρηστικά, μία είναι η ουσία. Τα γεγονότα είναι αυτά που κρίνουν τον ρου της Ιστορίας και τις τύχες των προσώπων, πολιτών, πολιτικών, όλων.

Η σημερινή κυβέρνηση, επιδεικνύοντας μία πεισματική άρνηση να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα και να αναγνωρίσει την ανεπάρκειά της, βρίσκεται πλέον στο έλεος των γεγονότων. 

Εχοντας δείξει ότι είναι παντελώς ανίκανη να αντιμετωπίσει οτιδήποτε, ξεκινώντας από τις πυρκαγιές, περνώντας στις πλημμύρες, φτάνοντας στην περσινή πετρελαιοκηλίδα του Σαρωνικού και πιθανώς εν αναμονή της επόμενης συμφοράς, επιμένει να επιρρίπτει ευθύνες σε άλλους, να θεωρεί ότι βρίσκεται εδώ ως θεόσταλτο δώρο στον περιούσιο λαό, με αποστολή να διορθώσει το πεπρωμένο του. 

Προφανώς, αυτή η εικόνα ερμηνεύεται με την έκφραση «οι άνθρωποι είναι στον κόσμο τους». 

Το κακό είναι ότι αυτό το σύνδρομο έχει ήδη κοστίσει πολύ. Και κυρίως ανθρώπινες ζωές. 

Η αδυναμία του Αλέξη Τσίπρα να αντιληφθεί τι (του) συμβαίνει είναι αυταπόδεικτη. Συγκαλεί συσκέψεις νομίζοντας ότι το σόου καλύπτει τις ανεπάρκειες, κατηγορεί σε χρόνο άκυρο άλλους για άσχετα πράγματα, αλλά κυρίως: δεν τολμά να εμφανιστεί στον τόπο της καταστροφής. 

Αυτός, ο Πρωθυπουργός που πριν από λίγους μήνες δήλωνε το απίθανο ότι κοιμάται ήσυχος τα βράδια επειδή έχει ήσυχη την συνείδησή του και τα έχει καλά με τον εαυτό του, δεν τολμά να αντικρίσει τους πολίτες. Για την ακρίβεια, τους φοβάται. 

Το ίδιο ισχύει για τους υπουργούς του, για την περιφερειάρχη Δούρου, που φέτος ούτε το μπαρουτοκαπνισμένο μακιγιάζ της δε τόλμησε να κάνει, για όλους. Και μόνο η επιλογή να πάει ο Πάνος Καμμένος στην περιοχή της συμφοράς και να μιλήσει για τις ευθύνες των προηγούμενων (στους οποίους κάνει πως ξεχνά ότι συγκαταλέγεται και ο ίδιος…), αποτελεί άλλη μία απόδειξη του διαζυγίου της κυβέρνησης αυτής με την πραγματικότητα. 

Ως παρατηρητές των γεγονότων πλέον, οι πρωταγωνιστές του θιάσου των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οδηγούνται ενώπιον της λαϊκής ετυμηγορίας. Ενώ πιστεύουν ότι θα κριθούν για την ιστορική τους προσφορά στην πατρίδα, για την εξοδο από τα μνημόνια, για τον πόλεμο με την διαφθορά και με το «σκοτεινό μέτωπο», θα βρεθούν προ εκπλήξεως. 

Θα κριθούν για τα ψέματα, για την ανικανότητα, για τις επιπτώσεις της καταστροφής που έχουν επιφέρει και οι οποίες δεν σταματούν ούτε σε μερικές ημέρες, ούτε τις προσεχείς εβδομάδες, ούτε τους επόμενους μήνες. 

Τα επίχειρα της ανικανότητας και του θράσους θα εισπράττονται διαρκώς και θα στοιχειώνουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Και έτσι αυτή θα καταστεί θύμα της δειλίας της και της ανικανότητάς της. 

Θα επιχειρεί πλέον συνεχώς ο Πρωθυπουργός να ψελλίσει, ότι για όλα φταίνε οι άλλοι.

Και αξίζει να αναρωτηθούμε ήδη από τώρα: θα έχει το θράσος να στήσει φιέστες σε περίπου έναν μήνα για την δήθεν έξοδο από τα μνημόνια; Είναι πιθανό να το αποφύγει. Κάτι θα δείχνει αυτό. 

Αν, αντιθέτως, αποφασίσει αλλιώς θα πρέπει να έχει φροντίσει και να έχει λάβει τα μέτρα του. Και να γιορτάσει σε κλειστό κύκλο, συνειδητοποιώντας ότι τα γεγονότα τον έχουν ξεπεράσει.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:21 - 30 Ιουλ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.