ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο ανασχηματισμός της φυγής

23:16 - 08 Αυγ 2018
Ανασχηματισμός λέει, μελετάται από τον Τσίπρα. Ετσι θα κάνει επανεκκίνηση και η κυβέρνησή του θα φύγει προς το εμπρός. Αξίζει να δει κανείς, διαβάζοντας όλα όσα γράφονται και ακούγοντας όσα λέγονται, τι ανασχηματισμός μπορεί να είναι αυτός.

 

Ποιους μπορεί να μετακινήσει ο Τσίπρας; Ποιους μπορεί να αποπέμψει; Και με τι στόχο;

Υπουργό Εξωτερικών δεν μπορεί να αλλάξει. Και επειδή ο Κοτζιάς είναι ο βασικός χειριστής του Σκοπιανού και επειδή αν βρεθεί εκτός κυβέρνησης, ο Τσίπρας δεν θέλει καν να σκέφτεται τι επίθεση έχει να περιμένει από τον σημερινό υπουργό.

Υπουργό Οικονομικών δεν μπορεί να αλλάξει. Ο Τσακαλώτος έχει κάνει όλη την δουλειά, ενώ για όσο παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση είναι ο μόνος που μπορεί να κρατά τα μπόσικα με τους ξένους. Εκτός αν ο Τσίπρας έχει σενάριο ρήξης με τους δανειστές, οπότε τα πράγματα αλλάζουν. Αλλά κάτι τέτοιο τώρα δεν φαίνεται.

Υπουργό Εσωτερικών δεν μπορεί να αλλάξει. Ο Σκουρλέτης ή θα έπρεπε να έχει φύγει μαζί με τον Τόσκα, ή θα μείνει μέχρι τέλους. Αυτός χειρίζεται όλον τον εκλογικό σχεδιασμό και μηχανισμό και επίσης, αν βρεθεί εκτός και δυσαρεστημένος, δεν θα λυπηθεί τον Τσίπρα.

Υπουργό Αμυνας επίσης δεν μπορεί να αλλάξει. Αν το κάνει τώρα, αυτοκτονούν μαζί. Ας υπάρχει πάντα στο βάθος ένα σενάριο οικειοθελούς αποχώρησης του Καμμένου λόγω Σκοπιανού, μίας που βολεύονται με αυτό και οι δύο.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος; Ο Τζανακόπουλος μπορεί να βάλλεται για το βατερλό των τελευταίων ημερών, όμως είναι τόσο στενή η σχέση του με τον Πρωθυπουργό και τόσο συγκεκριμένη η επιλογή, που η απομάκρυνσή του θα ακύρωνε τον ίδιο τον Τσίπρα. Και επιπλέον θα άφηνε την θέση μπροστά από τον γυμνό βασιλιά ανοιχτή για ένα εύκολο ρουά ματ.

Είναι προφανές ότι τα χέρια του Πρωθυπουργού είναι δεμένα, μέσα στην ανικανότητα, την προπέτεια και την ανεπάρκεια που χαρακτηρίζει την κυβέρνησή του και τον ιδιο. Ας αφήσουμε το ποιος θα θέλει τώρα να πηδήξει μέσα στο καράβι που βουλιάζει…

Μετά την αποκάλυψη όλων αυτών με τις φωτιές στην Αττική και τον τραγικό απολογισμό τους, ο Αλέξης Τσίπρας έχει γίνει ένας απλός παρατηρητής της πορείας του προς την πτώση.

Και το μόνο που έχει να κάνει είναι να προσεύχεται μήπως και γίνει τίποτε ακόμη χειρότερο, λόγω των αμαρτιών των προηγούμενων. Για τις οποίες, όπως έχουμε πει θα πληρώσει αυτός.

Αν υπάρχει ένα ενδεχόμενο φυγής αυτής της κυβέρνησης δεν είναι προς τα εμπρός. Είναι από την θέση της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.