ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ραντεβού στο Παρίσι, χωρίς λόγο…

23:02 - 31 Αυγ 2014
Άγγελος Στάγκος

Γράφει ο Άγγελος Στάγκος

Είτε το έχετε καταλάβει, είτε όχι, όλο αυτό το μπούγιο περί της «μητέρας» όλων των διαπραγματεύσεων στο Παρίσι, είναι μία μπούρδα και μισή.

Έγινε τόση φασαρία επειδή έτσι το έπαιξε επικοινωνιακά η κυβέρνηση, χωρίς κανένα ιδιαίτερο λόγο, αλλά επειδή έτσι τους κατέβηκε στο Μαξίμου, αλλά και γιατί τα μήντια και όχι μόνο τα ηλεκτρονικά αυτή τη φορά, αλλά και ο Τύπος, βρήκε θέμα για νάχουν  να λένε και να γράφουν μέσα στον Αύγουστο. Στην πραγματικότητα, η συνάντηση του κλιμακίου των υπουργών με την Τρόϊκα στο Παρίσι την Τρίτη, μπορούσε να μη γίνει ποτέ και πάλι ωραίοι και πιτσιλωτοί νάμαστε. Άρα δεν χρειάζονταν να γίνουν και τόσες συσκέψεις υπουργών.

Με λίγα λόγια στο Παρίσι δεν θα γίνει καμία διαπραγμάτευση ουσιαστικά, ούτε  η συνάντηση υπουργών με επικεφαλής βέβαια τον Χαρδούβελη (άλλο αν τελευταία ο Δένδιας εμφανίζεται ως ο αρχηγός του οικονομικού επιτελείου υπό το βλέμμα… τον Χαρδούβελη) με την Τρόϊκα  στη γαλλική πρωτεύουσα υποκαθιστά εκείνη που επρόκειτο να γίνει κανονικά στην Αθήνα. Η συνάντηση με τον Τόμσεν κα τα άλλα παιδιά στην Αθήνα θα γίνει ύστερα από 15 περίπου μέρες και απλά στο Παρίσι θα τους παρουσιάσουμε όλα αυτά που εμείς επιθυμούμε να μας επιτρέψουν να κάνουμε , για να αφουγκραστούμε τις αντιδράσεις. Να δούμε πόσο άγριοι θα γίνουν όταν ακούσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για φοροελαφρύνσεις (ναι) , απολύσεις (όχι), απεργίες (αλλαγή διαδικασίας στη λήψη αποφάσεων), λοκ άουτ (όχι), φόρο στην ενέργεια (να μειωθεί ια να …. Δοθεί μία ευκαιρία ακόμη στο λαθρεμπόριο) δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό κενό και άλλα τέτοια.

Επιθυμία της κυβέρνησης είναι να της επιτραπεί να τινάξει στον αέρα τον προϋπολογισμό και να ρίξει το καράβι πάλι στα βράχια, προκειμένου να μην έλθει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην εξουσία, οποίος πλησιάζει ακάθεκτος, λόγω κυρίως της ηλιθιότητας που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση με τις αστοχίες στον ΕΝΦΙΑ. Και τώρα δεν υπάρχει και Θεοχάρης να του τα ρίξουν όπως στο πρόσφατο παρελθόν και ο αόρατος Μαυραγάνης, υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τα φορολογικά μένει στο απυρόβλητο γιατί έχει μπάρμπα στην … Κορώνη. Είναι πολύ αμφίβολο ότι έχει διάθεση η Τρόϊκα και οι δανειστές από πίσω της να αφήσουν την Αθήνα να τα κάνει λαμπόγιαλο, αλλά πάντως δεν πρόκειται να δείξει τι διάθεση έχει στο Παρίσι. Αυτό θα το κάνει στην Αθήνα, όπως ήταν προγραμματισμένο, πριν ανακαλύψουμε  το Παρίσι σαν χώρο περιττής συνάντησης. Από τις διαθέσεις της Τρόϊκας και των ευρωπαίων δανειστών στη συνέχεια, σχετικά με το χρέος θα κριθεί αν η κυβέρνηση θα πάει σε εκλογές τον Νοέμβριο, ή αν θα προσπαθήσει να μαζέψει τους 180 για να βγάλει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να τις αποφύγει.

Ως τότε όμως, αφήστε να δούμε τι θα γίνει και στην Ουκρανία και πως η Ευρώπη θα ξεφύγει από αυτή την ιστορία, ή θα παραμείνει παιχνίδι στα χέρια των ΗΠΑ και της Πολωνίας!

 

Άγγελος Στάγκος

[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.