ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οσα θαύματα δεν πρόλαβε ο Ιησούς, θα τα κάνει ο Τσίπρας

22:25 - 14 Σεπ 2014
Άγγελος Στάγκος

Γράφει ο Άγγελος Στάγκος

Αριστα τα είπε ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη. Ούτε ο Ανδρέας δεν θα τα έλεγε έτσι 35 – 40 χρόνια πριν, άλλες εποχές, τότε που η Ελλάδα δεν ήταν καταχρεωμένη και δεν ήταν ενταγμένη σε μηχανισμό στήριξης. Και νέο συμβόλαιο με το λαό έκανε και κριτική άσκησε γιατί η κυβέρνηση δεν εκμεταλλεύεται όπως πρέπει την κρίση στην Ουκρανία και τις διευθετήσεις που θα κάνει με τους ξένους για το χρέος και την ανάπτυξη απαρίθμησε και την αλλαγή στην Ευρώπη ρύθμισε, όλα τα τακτοποίησε.

 

Ποιος ανόητος άραγε δεν θα ψηφίσει ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μετά από τέτοια εμφάνιση; Αφού ο άνθρωπος έχει σχέδιο και με το σχέδιο αυτό θα ξαναφέρει μέσα σε ένα – δύο χρόνια του παλιούς καλούς καιρούς. Τα δήλωσε αναλυτικά θα αποκαταστήσει τις συντάξεις, θα χαρίσει τα δάνεια, θα αυξήσει τις επενδύσεις, θα δημιουργήσει 300.000 θέσεις, θα κάνει τέλος πάντων όλα τα θαύματα που δεν πρόλαβε να κάνει ο Ιησούς, για να ξαναγίνουμε πλούσιοι και άρχοντες, ωραίοι και πιτσιλωτοί. Κάποιοι εκτιμούν ότι το κόστος όλων όσων ανέφερε θα φτάσει τα 15 δις περίπου, ο υπογράφων τα υπολογίζει στο διπλάσιο.

Αλλά δεν έχει σημασία ποια είναι η εκτίμηση και ο υπολογισμός, θα φανεί όταν έλθει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην εξουσία…Τότε θα φανεί και που θα βρει τα λεφτά. Από την πάταξη της φοροδιαφυγής είπε (και ποιος δεν το έχει πει αυτό;) , από την φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας είπε, και άλλα πολλά είπε. Μακάρι να έχει βρει το μυστικό για την πάταξη της φοροδιαφυγής και μακάρι να είναι τόση και τέτοια η μεγάλη ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα, αλλά μάλλον θα χρειαστεί και άλλα για όσα υποσχέθηκε. Αυτά που θα τα βρει, αν μάλιστα τα σπάσει με τους δανειστές, καθώς δείχνει αποφασισμένος να το κάνει. Μήπως θα ξεθεμελιώσει την λεγόμενη μεσαία τάξη, μήπως βάλει χέρι σε καταθέσεις, ή κάτι άλλο έχουν σκεφτεί οι σοφοί Δραγασάκης, Σταθάκης, Μηλιός, Τσακαλώτος και Σια; Θα δούμε, υπομονή και κουράγιο νάχουμε.

Η αλήθεια από την άλλη πλευρά είναι ότι η κυβέρνηση παραπέει. Έχει χάσει τον μπούσουλα, η βλακεία της είναι διάχυτη, έχει απέναντί της τους πάντες, από τα μήντια και τους δικαστές μέχρι τους δικούς της βουλευτές. Αποδεικνύει κάθε μέρα πόσο λίγη είναι η Δεξιά στην Ελλάδα. Μέχρι και οι ξένοι φαίνεται να έχουν απαυδήσει μαζί της. Μοναδική της ελπίδα είναι να βρει τους 180, αν δεν καταρρεύσει πιο πριν. Γιατί δεν είναι μακριά από την  κατάρρευση κρίνοντας από τη στάση των βουλευτών της, τον πανικό που την έχει πιάσει και τις σπασμωδικές αποφάσεις και κινήσεις της. Και το κακό είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα ανάμεσα στη σημερινή κυβέρνηση και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κάτι τέλος πάντων, είτε λέγεται Κέντρο, είτε Κεντροαριστερά.

Αν προσθέσουμε και την επικράτηση πλέον του λαϊκισμού απ’ άκρου εις άκρον, ας είμαστε έτοιμοι για νέες περιπέτειες. Άλλωστε, ο έλληνας είναι πάντα έτοιμος για νέες περιπέτειες. Γι΄ αυτό και είναι πάλι έτοιμος να ρίξει την ψήφο του στον Τσίπρα και στον Σαμαρά!

Άγγελος Στάγκος

[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.