ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Τσίπρας παραμένει Τσίπρας και έχει την ευθύνη

13:40 - 05 Αυγ 2015
Άγγελος Στάγκος

Γράφει ο Άγγελος Στάγκος

Αφού στραπατσαριστήκαμε ως χώρα και ως πολίτες μέχρι εκεί που δεν έπαιρνε άλλο τους τελευταίους έξη μήνες που η κυβέρνηση προσπαθούσε να επιβάλει το δικό της φαντασιακό πλανητικό σύμπαν στην Ευρώπη –με τη θερμή συμπαράσταση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που για άλλη μία φορά απέδειξε ότι έλκεται από την ασυναρτησία και τον κατσαπλιαδισμό σαν τη μύγα από το μέλι – και έσπασε τελικά τα μούτρα της, αλλά και τα δικά μας, φαίνεται ότι τώρα τέλειωσαν τα νταηλίκια.

Οι αρχιπαλικαράδες  Μπαρουφάκης και  Λαφαζαναίοι αποχώρησαν και τώρα πετάνε πέτρες στον Τσίπρα και τους δικούς του, η Ζωή πορεύεται πλέον ως καρικατούρα και οι υπουργοί άφησαν τα νταηλίκια και τα πάνε μια χαρά με τους Τροϊκανούς, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις. Συνεχίζουν βέβαια οι τελευταίοι να λένε απερίγραπτες ανοησίες – για τους Λαφαζαναίους δεν το συζητάμε γιατί θυμίζουν ανθρώπους των σπηλαίων πολιτικά, αλλά ο Μπαρουφάκης είναι μία κατηγορία μόνος του - με πρώτο και καλύτερο τον πρωθυπουργό, μόνο που προς το παρόν παρακολουθούμε τις πράξεις και ενέργειες τους, παρά τα λόγια και τις μπούρδες τους, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν την δικαιολογημένη, πλην όμως καθυστερημένη, μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα. Χωρίς να ξεχνάμε όμως…

Δεν ξέρουμε που και πως θα καταλήξει το δράμα της χώρας και των πολιτών της. Δεν ξέρουμε καν πως θα καταλήξουν, πως θα περάσουν από τη Βουλή και πως θα εφαρμοστούν οι νέες συμφωνίες με τους δανειστές. Και δεν ξέρουμε ακόμη ότι ποια θα είναι τα επόμενα βήματα του Τσίπρα μέσα στο κόμμα του –άλλη ταραχή αυτή, να κρέμεται ολόκληρη η χώρα από τις εσωκομματικές εξελίξεις στον Σύριζα -, με πόσους πιστούς θα μείνει τελικά, αν θα πάει ή όχι σε εκλογές, ή αν θα αναγκαστεί να ηγηθεί κυβέρνησης σωτηρίας από αυτή τη Βουλή και βέβαια αν και πόσα αντέχει πλέον η Ελλάδα, το πανάθλιο, αλλά προνομιούχο κράτος της  και η οικονομία της.

  • Αυτά θα τα δούμε και θα τα διαπιστώσουμε στην πορεία, αλλά επειδή γίνεται μία συνειδητή η ασυνείδητη προσπάθεια να βγει λάδι ο ίδιος ο Τσίπρας και να φορτωθούν όλα στον απερίγραπτο ημιασυνάρτητο Μπαρουφάκη, με το επιχείρημα ότι ο Αλέξης σταμάτησε την τελευταία στιγμή το γκρέμισμα στην άβυσσο γιατί δεν υπήρχε εναλλακτική λύση –ο Λαφαζάνης  επιμένει ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις χωρίς ποτέ να τις αναφέρει, γιατί είναι αυτές που βλέπει στα όνειρά του με  επιθέσεις στα χειμερινά ανάκτορα, τον Λένιν να βγάζει λόγους και τα Σοβιέτ να οργανώνονται – και  αφού έδωσε έναν ωραίο αγώνα που όμως δεν ευοδώθηκε γιατί έγινε λάθος στην εκτίμηση των αντιπάλων, θα πρέπει να παρατηρήσουμε τα εξής:
  • Ο Τσίπρας βρέθηκε από τα αμφιθέατρα και τις καταλήψεις στην εξουσία χωρίς να έχει ιδέα τι του γίνεται πέρα από εσωκομματικές ίντριγκες και τρικλοποδιές.  Δεν είχε ιδέα ιδιαίτερα, ούτε από οικονομικά, ούτε από διεθνή (αφού δεν ήξερε και αγγλικά), αλλά ήταν γαλουχημένος με καφενειακές ιδέες περί Αριστεράς, επανάστασης με την Ελλάδα γενέτειρα, κόντρας, αλλαγής της Ευρώπης και του διεθνούς καπιταλιστικού συστήματος, ψεμάτων, παραπλάνησης και βίας κατά των αντιπάλων στο όνομα του μεγάλου σκοπού και φυσικά λόγια, πολλά λόγια, άφθονη μπουρδολογία  και καταγγελτική ρητορική.
  • Αν ο Τσίπρας δεν ήταν στην πραγματικότητα αυτό που έδειξε ότι είναι όταν καβάλησε την εξουσία, τότε πάλι δεν ξέρει τι του γίνεται γιατί άφησε τους Λαφαζαναίους και τα περιθωριακά γκρουπούσκουλα – συνιστώσες, να πάνε τον Σύριζα προς αντιευρωπαϊκή κατεύθυνση σε πρώτη φάση και εκτός Δύσης στη συνέχεια, προκειμένου να εγκαθιδρύσουν στη χώρα ένα εθνολαϊκίστικοκομμουνιστικό καθεστώς που δεν θα μπορούσε να πάρει και να διατηρήσει την εξουσία με την Ελλάδα στην Ευρώπη και στους μηχανισμούς της Δύσης. Τα πολιτικά κείμενα του Σύριζα, η ρητορική που υιοθετήθηκε και οι ενέργειες δεν αφήνουν καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Και ο Τσίπρας από την πλευρά του ήταν πλήρως εναρμονισμένος σε όλα αυτά, ή μάλλον πρωτοστατούσε αφού ήταν η βιτρίνα και ο αγαπημένος των μαζών.
  • Ο Τσίπρας και από πλήρη άγνοια του παντός και επειδή συμφωνούσε αγκιστρώθηκε από τον Μπαρουφάκη, που το όνειρό του ήταν να γράψει ιστορία καταστρέφοντας το ευρώ και την Ευρωζώνη. Τις θεωρίες του πήγε να τις πουλήσει αρχικά στον Γ. Παπανδρέου και στο ΠΑΣΟΚ αλλά δεν φτούρησε και μετά κόλλησε με τον Τσίπρα. Είναι πολλά, πάρα πολλά τα στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι στόχος τους, όπως και των Λαφαζαναίων, αλλά και των περισσοτέρων στο κόμμα, ήταν να βγάλουν τη χώρα από την Ευρωζώνη και να επαναφέρουν τη δραχμή, αλλά ήθελαν να το κάνουν με τρόπο που θα έριχναν την ευθύνη στους ευρωπαίους. Αυτή ήταν όλη η προσπάθεια, αλλά την τελευταία στιγμή, ή μάλλον μετά από την τελευταία στιγμή ο Τσίπρας κόλωσε. Δεν έχει στόφα επαναστάτη και τον τρόμαξαν, Ομπάμα, Ντράγκι, Ολάντ, Μέρκελ, όλοι μαζί το βράδυ του δημοψηφίσματος. Με αυτή την έννοια, ο Τσίπρας «πούλησε» τους Λαφαζαναίους και τον Μπαρουφάκη.
  • Ο Μπαρουφάκης δεν ετοίμαζε plan B για να αντιμετωπίσει τα σχέδια του Σόϊμπλε και των άλλων να μας διώξουν. Αν αυτή ήταν η αλήθεια, σωστά το ετοίμαζε. Στην πραγματικότητα όμως το plan B ήταν plan Α γιατί ήθελε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο Τσίπρας το ήξερε και έδωσε το πράσινο φως και το κόλπο το είχαν συμφωνήσει οι δυό τους μαζί με τον Γαλμπραίηθ στο Τέξας. Ο Λαφαζάνης είχε δικό του σχέδιο, το ρεσάλτου, μια και ζει ακόμη στο 1918 και δεν μπορούσε να καταλάβει ότι αμέσως θα ακυρώνονταν τα ευρώ που θα έβαζε στο χέρι,  αλλά ο στόχος ήταν ο ίδιος. Να βγει η Ελλάδα από την Ευρώπη και τη Δύση!
  • Υπάρχουν και πολλά άλλα που μπορούν να ειπωθούν για τον Τσίπρα και τις επιλογές προσώπων. Αυτούς που έκανε βουλευτές, μεταξύ τους τη φοβερή Ραχήλ και τον Λαπαβίτσα, βασικό κράχτη της δραχμής, εκείνους που έκανε υπουργούς, την τοποθέτηση της Ζωής στη Βουλή, τον συνεταιρισμό με τους ακροδεξιούς Καμένους, την πλήρη ανικανότητα που χαρακτήριζε αυτό το συνοθύλευμα, που δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά. Είναι ντροπή να θεωρούνται αριστεροί όλοι αυτοί οι ανίκανοι και άσχετοι επειδή έτσι αυτοπροσδιορίζονται. Καμία σχέση…

Δυστυχώς ο Τσίπρας κάνει ακόμη γκελ στην ελληνική κοινή γνώμη, γιατί εδώ που τα λέμε, ο πιο αυθεντικός εκφραστής της είναι ο Σύριζα, ο αρχηγός του, οι βουλευτές και υπουργοί του, όπως τους περιγράψαμε πιο πάνω. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να τους εμπιστευθούμε ότι θα τα καταφέρουν. Δεν πρόκειται γιατί ούτε μπορούν, ούτε και θέλουν. Είναι εξαιρετικά μέτριοι που κρύβονται πίσω από δοξασίες δήθεν αριστερές και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Αν το θαύμα γίνει και σωθεί η χώρα, παραμένοντας στην Ευρωζώνη, θα οφείλεται σε άλλους παράγοντες. Και θα είναι όντως θαύμα!

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.