ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το πολλαπλό κτύπημα στην καρδιά της Ευρώπης αλλοιώνει τον ευρωπαϊκο τρόπο ζωής

20:47 - 22 Μαρ 2016
Άγγελος Στάγκος

Γράφει ο Άγγελος Στάγκος

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το πολλαπλό κτύπημα της ισλαμικής τρομοκρατίας στις Βρυξέλλες ήταν καίριο και δεν ξέρουμε πώς και πότε η Ευρώπη θα συνέλθει από αυτό.

Ηταν ένα στοχευμένο κτύπημα στην καρδιά της -γιατί η πρωτεύουσα του Βελγίου είναι η καρδιά της Ευρώπης - και φαίνεται ότι το στρατηγείο των τζιχαντιστών στην Ευρώπη, που το οργάνωσε και το εκτέλεσε, βρισκόταν και ίσως ακόμη βρίσκεται επίσης στις Βρυξέλλες. Το πιθανότερο είναι ότι ο σχεδιασμός είχε γίνει πριν από τη σύλληψη του Αμπντελσαλάμ και δεν αποκλείεται αυτός να έδρασε εκείνη την ώρα όπως έδρασε για να δώσει χρόνο στους συνεργούς του να ξεφύγουν από τον κλοιό της βελγικής αστυνομίας, προκειμένου να εκτελέσουν το σχέδιο.

 

Όποιος είδε τις εικόνες της σύλληψης ασφαλώς θα θυμάται ότι ο Αμπντελσαλάμ βγήκε ξαφνικά τρέχοντας από την πόρτα του κτιρίου όπου βρισκόταν, αιφνιδιάζοντας τους αστυνομικούς, οι οποίοι φυσιολογικά έριξαν το βάρος της προσοχής τους σε αυτόν και έχασαν πολύτιμα λεπτά πριν μπουν στο κτίριο. Σα να μην έφτανε αυτό, αργότερα βγήκαν στο δρόμο γυναικόπαιδα που παρεμπόδιζαν και ζητούσαν από τους αστυνομικούς να φύγουν από την περιοχή, κερδίζοντας έτσι πάλι χρόνο για όσους κρύβονταν...

 

Αν βέβαια το πολλαπλό κτύπημα σχεδιάστηκε και δόθηκε ως αντίποινα για τη σύλληψη του Αμπντελσαλάμ, μπορεί με να μην αλλάζει τις συνέπειες, αλλά δείχνει μία επιχειρησιακή δυνατότητα πολύ πιο επικίνδυνη. Και δεν ξέρουμε πόσοι πυρήνες υπάρχουν στην Ευρώπη, έτοιμοι να αναλάβουν δράση ανά πάσα στιγμή, ούτε και πόσο μεγάλο είναι το πλήθος των εγκατεστημένων μουσουλμάνων στην Ευρώπη που βουβά εγκρίνουν τους τρομοκράτες, έστω και δίχως να συμμετέχουν.

 

Όλα αυτά μαζί ενθαρρύνουν την αστυνομοκρατία, γιατί τα ευρωπαϊκά κράτη είναι αναγκασμένα να πάρουν μέτρα ασφαλείας, βοηθούν τον ρατσισμό, επιβάλλουν ελέγχους, όχι μόνο στα εξωτερικά, αλλά και στα εσωτερικά ευρωπαϊκά σύνορα, περιορίζουν την ανεκτικότητα στη διαφορετικότητα, υπονομεύουν την πολυπολιτισμικότητα, θέτουν όρια στην ελεύθερη διακίνηση μέσα στην Ευρώπη, επιβαρύνουν με κόστος την οικονομία και γενικά προκαλούν γενικευμένο φόβο και ανασφάλεια . Με αυτή την έννοια αλλοιώνουν ριζικά τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

 

Αυτό άλλωστε επιδιώκουν οι τζιχαντιστές με τα τυφλά κτυπήματα που προκαλούν μεγάλο αριθμό αθώων θυμάτων. Άρα μιλάμε για έναν ολοκληρωτικό πόλεμο, που θα έχει σαν αποτέλεσμα τον διαχωρισμό μεταξύ χριστιανικού και μουσουλμανικού κόσμου. Έναν διαχωρισμό που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, καθώς όλο και λιγότεροι δυτικοί θα κάνουν τουριστικά ταξίδια σε μουσουλμανικές χώρες, γεγονός που συμβάλλει στη φτωχοποίηση των χωρών αυτών και επομένως στη ριζοσπαστικοποίηση μαζών, ιδιαίτερα νέων, που αφθονούν στη Μέση Ανατολή, στην Ασία, στην Αφρική, στη Βόρεια Αφρική. Αν όμως μιλάμε για ολοκληρωτικό πόλεμο, σημαίνει ότι οι πρέπει να αναμένονται ανάλογες αντιδράσεις από τις χώρες της Ευρώπης και της Δύσης γενικότερα, άρα η αλλοίωση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής θα ενταχθεί μια χαρά στο συγκεκριμένο πλαίσιο. Η παρουσία στρατού στους δρόμους και η σχετική νομοθεσία περιορισμού των ελευθεριών και των δικαιωμάτων του πολίτη θα αποτελούν μέρος της καθημερινότητας πια...

 

Οι δραματικές αυτές εξελίξεις θα έχουν τις επιπτώσεις και στην Ελλάδα. Τέρμα η ρητορική, τα αστεία και οι ανοησίες. Ο Τσίπρας από τη μία πλευρά δείχνει να τα έχει χαμένα, καθώς το προσφυγικό γίνεται βραχνάς (ο ίδιος και το κόμμα του έκαναν ό,τι μπορούσαν για να γίνει) και τώρα εκλιπαρεί βοήθεια από το ΝΑΤΟ και τους εταίρους για να ανταπεξέλθει. Μέχρι και Τούρκους παρατηρητές - επιτηρητές στα νησιά δέχτηκε, ενώ παράλληλα παραδίδει τον (ανίκανο) κρατικό μηχανισμό στους ευρωπαίους, για να αντιμετωπίσουν τις προσφυγικές ροές. Και που να αρχίσουν φασαρίες με τους πρόσφυγες και μετανάστες που θα εγκλωβιστούν εδώ!

 

Άγγελος Στάγκος

 

[email protected]

Τελευταία τροποποίηση στις 21:14 - 22 Μαρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.