ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η υπόθεση Γεωργίου υπονομεύει την αξιοπιστία της χώρας, της κυβέρνησης και της ΝΔ

20:52 - 28 Αυγ 2016
Άγγελος Στάγκος

Γράφει ο Άγγελος Στάγκος

Αδύνατον αυτή η χώρα να ξεχάσει λίγο το παρελθόν και να κοιτάξει το μέλλον. Τελευταίο παράδειγμα η υπόθεση Ανδρέα Γεωργίου, του πρώην διοικητή της ΕΛΣΤΑΤ, που ανασύρθηκε από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ακυρώνοντας το βούλευμα με το οποίο είχε κηρυχθεί αθώος για τις κατηγορίες ότι αλλοίωσε τα στοιχεία του ελλείμματος το 2010 για να πτωχεύσει ουσιαστικά η χώρα και να πάει στα μνημόνια.

Όλοι όσοι έχουν κόκκο μυαλού και είναι στοιχειωδώς ειλικρινείς, γνωρίζουν πολύ καλά ότι όλα αυτά είναι μπούρδες. Το γιατί έχει αναφερθεί και αναλυθεί πάμπολλες φορές, οπότε είναι πραγματικά ανώφελο ξαναγραφούν τα γεγονότα και να επαναληφθούν οι αριθμοί του τότε. Όποιος παρακολουθεί στοιχειωδώς τις εξελίξεις τα γνωρίζει, οι άλλοι απλά δεν ενδιαφέρονται, είναι κολλημένοι ή παίζουν παιχνίδια. Τελεία και παύλα.

 

Η αναζωπύρωση λοιπόν της υπόθεσης Γεωργίου είναι καθαρά πολιτική, όχι υπόθεση της Δικαιοσύνης. Πίσω από αυτήν κρύβονται οι Καραμανλικοί σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση. Στόχος, η υπονόμευση του Μητσοτάκη και η εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ. Και η μεν κυβέρνηση κάνει τη δουλειά της, ας πούμε, αλλά το μεγάλο χουνέρι το παθαίνει η Ν.Δ. και οι ανόητοι που δεν καταλαβαίνουν ότι χάνουν την αξιοπιστία τους απέναντι στους Κοινοτικούς και τους δανειστές, ως εναλλακτική δύναμη που μπορεί να διαδεχθεί τους Συρανέλ. Εξ ου και οι ξένοι δείχνουν πρωτοφανή ανοχή στον Τσίπρα.


Από την άλλη πλευρά, τόσο η κυβέρνηση Συρανέλ, όσο και τα Καραμανλόπαιδα της Ν.Δ και όχι μόνον αυτοί δεν κατάλαβαν ότι η ανοχή των ξένων έχει όρια. Δεν τους νοιάζει τι γίνεται στο εσωτερικό της Ελλάδας, αρκεί να ξεπερνιώνται κάποιες κόκκινες γραμμές και μία από αυτές είναι η ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ και η αξιοπιστία των στοιχείων που παίρνουν από αυτήν. Ο Γεωργίου ακριβώς αυτό είχε εξασφαλίσει και γι’ αυτό τον ταλαιπωρούν στην Ελλαδάρα μας.

 

Με αυτή την έννοια λοιπόν επενέβη η Ευρωπαϊκή Ένωση με τη γνωστή επιστολή που υπέγραψαν οι Ντουμπρόβσκις, Μοσκοβισί κλπ. και τη συνέντευξη που έδωσε στα ΝΕΑ η αρμόδια επίτροπος. Όσο για τους παλληκαρισμούς του Τσακαλώτου, να είστε βέβαιοι ότι σύντομα θα τους καταπιεί. Άλλωστε στην απάντησή του δήλωσε ότι ο ίδιος δεν έχει τις γνώσεις να κρίνει αν τα τότε (του 2010, που το έλλειμμα του 2009 καταμετρήθηκε στο 15,6%) στοιχεία ήταν σωστά. Άρα πως θα κρίνει η Δικαιοσύνη με τους δικαστές της;

 

Τέλος πάντων, πρόκειται για ένα ακόμη αυτογκόλ της χώρας, που θα έχει και συνέχεια, ίσως αύριο – σήμερα στο Γιούρογκρουπ. Αλλά ποιος ενδιαφέρεται γι’ αυτό προκειμένου να φέρει σε δύσκολη θέση τους πολιτικούς αντιπάλους του. Σίγουρα όχι οι Συρανέλ, ούτε οι Καραμανλικοί, όπως απέδειξαν.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:10 - 28 Αυγ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.