ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα μολύβια κάτω… έρχονται εκλογές το 2019

00:27 - 17 Ιουλ 2018
Η μισή Ελλάδα βρίσκεται σε ολιγοήμερες διακοπές και η άλλη μισή είναι σε αναμονή σβήνοντας τις ημέρες από το ημερολόγιο για να πάει και αυτή με τη σειρά της σε διακοπές. Ο Ιούλιος παραδοσιακά είναι ο τελευταίος εργάσιμος μήνας του έτους διότι τον Αύγουστο υπολειτουργούν στη πλειοψηφία τους οι επιχειρήσεις. Στις βιομηχανίες τον Αύγουστο γίνονται οι αναγκαίες ετήσιες συντηρήσεις στις γραμμές παραγωγής, οι περισσότερες παραγγελίες έχουν εκτελεστεί από τον τρέχοντα μήνα και γενικά κυριαρχεί η θερινή ραστώνη όπου ειδήσεις τον Αύγουστο δεν υπάρχουν σύμφωνα με τον αείμνηστο Ουμπέρτο Εκο.

Το φετινό καλοκαίρι όμως η αδράνεια σε όλα τα μέτωπα της οικονομίας έχει απογειωθεί κυριολεκτικά. Η πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε εκλογές το νωρίτερο σε 10 μήνες από σήμερα (Μάιος 2019) έχει προκαλέσει μία διάθεση απραξίας σε όλο το κυβερνητικό μηχανισμό με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος όλες οι κρίσιμες αποφάσεις στο χώρο των μεταρρυθμίσεων να μεταφέρονται το φθινόπωρο και βλέπουμε αφού στην επικαιρότητα θα κυριαρχήσουν οι υποψήφιοι και οι εκλογικές περιφέρειες.  Τίποτα δεν μπορεί να διαταράξει το φετινό καλοκαίρι εν όψει μάλιστα και των εορτασμών για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια στις 20 Αυγούστου 2018.

Ήδη τα μηνύματα που λαμβάνουν αρκετά ξένα χαρτοφυλάκια από εγχώριους συνεργάτες τους αλλά και επιχειρηματίες είναι <τώρα που θα εισέλθουμε σε προεκλογική περίοδο από τον Σεπτέμβριο μην περιμένετε σοβαρές εξελίξεις θα πηγαίνουμε από αναβολή σε αναβολή>. Η χώρα αρχίζει να θυμίζει ότι είχε συμβεί το καλοκαίρι του 2014 όπου οι υπουργοί και τα στελέχη της τότε κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ φοβούμενοι ότι θα χάσουν την εξουσία(όπως ακριβώς και συνέβη με την έλευση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον Ιανουάριο του 2015) είχαν κατεβάσει τα μολύβια και έπαψαν να ενδιαφέρονται για την ολοκλήρωση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της χώρας.

Αυτή την εικόνα αρχίζει να δείχνει και τώρα η Ελλάδα αφού στη πλειοψηφία τους υπουργοί, βουλευτές, στελέχη της κυβέρνησης δεν δείχνουν ιδιαίτερα πρόθυμοι να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Πάνω απ όλα η επανεκλογή, γιατί σ αυτή τη χώρα έτσι και χάσεις τα 6.000 ευρώ μηνιαίως της βουλευτικής ασυλίας άντε μετά να ξαναβρείς τόσα χρήματα στον ιδιωτικό τομέα και ειδικά μάλιστα εάν έχεις και τραπεζικά χρέη που δεν έχει εξυπηρετήσει τα τελευταία χρόνια γιατί ήσουν με το κίνημα <Δεν πληρώνω Δεν πληρώνω> και τώρα θα σε υποχρεώσει η τράπεζα είτε να πληρώσεις είτε να ρυθμίσεις είτε να υποστείς τη βασανιστική διαδικασία του πλειστηριασμού.

Είναι μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο να υπάρχει χώρα όπως η Ελλάδα όπου όλα στο δημόσιο μηχανισμό να σταματούν ένα χρόνο πριν τις εκάστοτε εθνικές εκλογές αφενός  γιατί δεν υπάρχει συνέχεια στη δημόσια διοίκηση και οι σημερινοί θέλουν να αφήσουν χάος όπως έκαναν και οι προηγούμενοι  και αφετέρου γιατί η επανεκλογή σε βουλευτικό θώκο είναι υπεράνω της  χώρας και της αποκατάστασης της αξιοπιστίας και της εμπιστοσύνης που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα μετά από 10 χρόνια ύφεσης και 8 χρόνια επιβολής μνημονίων.  

 
Τελευταία τροποποίηση στις 09:38 - 17 Ιουλ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.