ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Effective Personal Branding

00:24 - 05 Νοε 2014
Το όνομα μας είναι η ταυτότητα μας , το οποίο και μας ακολουθεί μια ζωή…. Στην πορεία η ταυτότητα μας μεταβάλλεται από τα σχολικά μας ακόμη χρόνια και με όλες τις εμπειρίες και την γνώση που συσσωρεύουμε στα χρόνια της ζωής μας .

Οι όποιες αποφάσεις μας για την διαμόρφωση της, αρχικά γίνετε χωρίς σκέψη ..ωστόσο η στρατηγική διαχείριση της ταυτότητας μας αποκτά όλο και περισσότερη σημασία. τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική μας ζωή και σε σχέση με τα περιβάλλοντα που κινούμαστε.

 

Τι είναι Personal Branding

H διαμόρφωση της προσωπικής μας ταυτότητας και η σωστή τοποθέτηση μας μέσα στο περιβάλλον που βιώνουμε.

Αρχικά αναγνωρίζω τα στοιχεία που με χαρακτηρίζουν ως επαγγελματία και κατόπιν διαμορφώνω το επαγγελματικό μου προφίλ. Η αναγνώριση των ανταγωνιστικών μου πλεονεκτημάτων και των περιορισμών μου στην αγορά εργασίας είναι καθοριστικη.

 

Πως μας βλέπουν οι άλλοι;

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι το τι προβάλλουμε εμείς στην πορεία του χρόνου προς το εξωτερικό περιβάλλον.
Με δεδομένο τις γρήγορες αλλαγές του κοινωνικό οικονομικού περιβάλλοντος , βλέπουμε ότι η προσωπική μας εικόνα γίνετε όλο και πιο σημαντική για την καριέρα μας η τις αποφάσεις που καλούμαστε να πάρουμε για την διαμόρφωση της.
Το πώς επιλέγουμε να διαμορφώσουμε το προσωπικό μας Brand δεν έχει διαφορά με το πώς διαμορφώνουν τις στρατηγικές marketing και οι εταιρίες τα δικά τους brands.

 

Brand personality= YOUR personality

Για την επιτυχημένη διαμόρφωση του προσωπικού σας brand personality σημαντικοί παράγοντες είναι οι παρακάτω

  • Προσδιόρισε τα Επαγγελματικά Χαρακτηριστικά που υποδηλώνουν τις ιδιότητες σας.
  • Διαχώρισε την επαγγελματική σου ταυτότητα σε σχέση θέση που έχεις την δεδομένη χρονική περίοδο

Είστε στελέχη σε μια επιχείρηση η είστε επιχειρηματίες η είστε ελεύθεροι επαγγελματίες, δεν έχει κάποια σημασία διότι ο επαγγελματισμός μας και το Brand  μας ακολουθεί άσχετα σε ποια θέση βρισκόμαστε την δεδομένη περίοδο. Είστε Άνεργος, δεν σημαίνει ότι έχετε χάσει το επαγγελματικό σας προφίλ και τις ιδιότητες σας, άρα απλά επικοινωνήστε το brand σας πιο δυναμικά.

 

1. Επικοινώνησε τα προσωπικά σου στοιχειά όπως την ηλικία, κοινωνικό οικονομικά στοιχεία, emotional χαρακτηριστικά για να αναδείξεις την διαφορετικότητα σου.

  • Αυτά συνδέονται με την εικόνα που θέλουμε να προβάλλουμε στο κοινό στόχο ..Συνεργάτες, επίδοξους συνέταιρους ,πελάτες, νέους εργοδότες, κοινωνικούς εταίρους, κοινωνικές ομάδες κλπ

2. Πως επικοινωνείτε  το brand σας

  • Υπάρχουν σύγχρονοι τρόποι όπως χρήση κοινωνικών μέσων, διαδίκτυο κλπ
  • Είστε αρκετά εξωστρεφείς εάν αυτό απαιτεί η δουλειά σας;
  • Είστε σωστά και αποτελεσματικά δικτυωμένοι ;

με βάση το Brand personality μπορείτε να βαδίσετε πιο συνειδητοποιημένα και στρατηγικά για τις επαγγελματικές σου αποφάσεις...

 

Στην περίπτωση μας το κοινό στόχος δεν είναι ο καταναλωτής που θα αγοράσει το Brand που θεωρεί ότι του ικανοποιεί τις ανάγκες του αλλά ο νέος Εργοδότης εταιρία, συνέταιρος, συνεργάτης η ομάδα. Όλοι αυτοί επίσης θέλουν να καταλάβουν την Αξία σας το Brand equity και έτσι θα σα δοθούν οι ευκαιρίες να πάτε στο επόμενο βήμα

 

A brand new ME

Ένα brand για να διαμορφωθεί χρειάζεται ακριβώς την ίδια αντιμετώπιση ως ένα brand corporate product brand

  • Επιλογή στόχου
  • Διαμόρφωση στρατηγικής
  • Ανάπτυξη Action plan

Όλα τα παραπάνω πρέπει να γίνουν για Εμάς και όχι μόνο για την επιχείρηση μας η για ένα προϊόν η ένα business που διαχειριζόμαστε.

 

Όλοι οι marketing strategists , managers διαμορφώνουν ένα Marketing plan και το όποιο ανανεώνεται και κάθε χρόνο και διαμορφώνεται με βάση τις αλλαγές της αγοράς η άλλων εξωγενών η εσωτερικών ενδοεταιρικων παραγόντων. Ακριβώς η ίδια λογική πρέπει να αντιμετωπίσουμε και το προσωπικό μας Brand

 

Brand Positioning on YourSELF

Πώς να διαμορφώσω το δικό μου Professional brand;
Δείτε από απόσταση εσάς και τις δεξιότητες καθώς επίσης και την επαγγελματική σας πορεία.
Είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε στοχευμενο και στρατηγικό Marketing της ταυτότητας μας το οποίο αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα μας και προσδιορίζει την θέση μας στον επιχειρηματικό κόσμο.

 

Interested in me  Ψηφιακό Αποτύπωμα

Κάθε ενέργεια μας στην καθημερινή μας ζωή καθορίζει και την πορεία της Ζωής μας έτσι και η κάθε κίνηση μας στο διαδίκτυο μας καθορίζει μιας και αποτελεί το ψηφιακό μας αποτύπωμα , που μας ακολουθεί για  πάντα.

 

Μηχανές αναζήτησης : Google,Bing,Yahoo,
Browsers, Internet Explorer, Firefox, Google chrome, Safari
Λογισμικά smart phones, tablets όπου αποθηκεύουν τα data και στην μαμά εταιρία

 

Οφείλουμε να είμαστε ευαισθητοποιημένοι για το πώς χρησιμοποιούμε το όνομα μας και τα στοιχεία που μας αφορούν μιας και αυτά μας ακολουθούν μια ζωή και μπορούν να αποβούν μοιραία σε κάποια δεδομένη χρονική στιγμή.
Πολύ προσοχή στο πως επικοινωνούμε στα social media, facebook, twitter κλπ και τι στοιχεία της προσωπικής μας ζωης αναρτούμε.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι το ψηφιακό μας αποτύπωμα αποκτά όλο και μεγαλύτερη βαρύτητα με την πάροδο του χρόνου και υπολογίζεται ότι θα είναι πιο σημαντικό και από το βιογραφικό μας Η μνήμη του ψηφιακού αποτυπώματος πλέον είναι μεγαλύτερη και από τον ίδιο μας τον εαυτό.

 

Ταξιδέψτε το brand σας παγκόσμια με διαβατήριο το Linked in

Πως μπορώ να αξιοποιήσω το LINKED IN για να Αξιοποιήσω το Brand μου;

Η πλατφόρμα του Linked in έχει αποδειχτεί ότι είναι πολύ επιτυχημένη, τα νούμερα μιλούν από μόνα τους, 455 εκατομμύρια προφίλ χρηστών είναι επισκέψιμα σε καθημερινή βάση .Το δικό σας είναι μέσα σε αυτά;

 

Αξιοποιήστε αυτό το μοναδικό εργαλείο γιατί μπορεί να γίνει

  • Διαβατήριο για νέες επαγγελματικές ευκαιρίες
  • Ανάπτυξη συνεργασιών
  • Networking
  • Οδηγός εξεύρεσης νέων θέσεων εργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο

Αποτυπώστε το επαγγελματικό σας πορτρέτο με αποτελεσματικό τρόπο και μπείτε και εσείς στο παιχνίδι
Διαμορφώστε το προφίλ σας σε ανταγωνιστικό brand και δικτυωθείτε με τον αέρα μιας διεθνούς <μάρκας> όπου δεν έχει σκοπό να μείνει απλά στο «ράφι»
Ένα τέτοιο εργαλείο έχει το πλεονέκτημα ότι σας δίνει και δυνατότητες όπως της επικοινωνία των συστάσεων « endorsements»
και βέβαια την προώθηση του συνολικού προφίλ σας, προβολή ενδιαφερόντων και περιγραφή σας με ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.

 

Ακολουθήστε 5 απλά Βήματα

 

Φωτογραφία

Θα πρέπει να δώσουμε πολύ προσοχή στην επιλογή της φωτογραφίας διότι αυτή δίνει την πολύ βασική πρώτη εντύπωση. Μην αποφασίζετε γρήγορα και τυχαία ποια φωτογραφία θα βάλετε διότι έχει ιδιότητες που είναι πολύ σημαντικές για να επιλέξει κάποιος και να ενδιαφερθεί για το δικό σας προφίλ- brand.


Εσείς θα δίνατε σημασία σε ένα προϊόν το οποίο δεν έχει δημιουργικό και ενδιαφέρον packaging;


Οι Marketers δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στην εμφάνιση, στο design, στο packaging διότι είναι τεραστίας σημασίας για την τελική επιλογή του καταναλωτή να είναι και …eye catching.


Με βάση έρευνες του Linked in η σωστή επιλογή φωτογραφίας κάνει το προφίλ σας να έχει 7 φορές περισσότερες πιθανότητες να διαβαστεί από τα υπόλοιπα.

 

Endorsements

2 billion endorsements γίνονται καθημερινά. Μήπως πρέπει και εσείς να συμμετέχετε ενεργά από τη στιγμή που θα επικοινωνήσετε  τα δυνατά σας σημεία και το δίκτυο σας θα συμφωνήσει και θα συναινέσει στην τέλεια ενδυνάμωση του brand σας

 

Summary

Μια σύντομη μέχρι 40 λέξεις περίληψη –περιγραφή του προφίλ μας  βοηθά στο market penetration δηλαδή στο δίκτυο-κοινό στόχο που στοχεύουμε

 

Επαγγελματική εμπειρία

Εκεί πλέον δίνονται πολλές δυνατότητες με links, multimedia presentations και απλές περιγραφές να πείτε στον κόσμο ποιοι είστε..
Δημιουργήστε και επικοινωνήστε το προσωπικό σας eye catching portfolio.

 

Εθελοντική Εργασία και άλλα Ενδιαφέροντα

Οι Headhunters έχουν δει ότι λαβαίνουν σοβαρά υπόψη και με την ίδια βαρύτητα την εθελοντική Δράση και κοινωνική ευαισθησία ενός ατόμου σε σχέση με κάποιον που δεν έχει επιδείξει τέτοια δραστηριότητα .Πάντα οι επαγγελματίες που ενδιαφέρονται και για το κοινωνικό σύνολο εκτιμώνται και ενδυναμώνουν το προφίλ τους

 

Εσείς χρειάζεστε περισσότερους λόγους για να έχετε ένα σωστό προφίλ στο Linked in το οποίο ενδυναμώνει το Brand σας, είναι δωρεάν και σας ανοίγει ακόμη ένα παράθυρο στον κόσμο;

 

Brand Ambassadors

Είναι πολύ βασικό να επικοινωνείτε στα επαγγελματικά  Social media όπως και στο βιογραφικό σας την γνώμη τρίτων για την επαγγελτική σας δράση και συνεργασία. Έτσι δημιουργείτε Brand Ambassadors για να διαδώσουν την αξία σας και αυτό δρα αθροιστικά στη διάδοση του προφίλ σας

 

The Brand ME
IQ+EQ+RQ=ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΜΑΣ

 

Ο κάθε άνθρωπος γεννιέται με το προσωπικό του IQ ενώ βελτιώνει το EQ- συναισθηματική του νοημοσύνη.


Χρησιμοποιώντας σωστά τις EQ δεξιότητες του επιτρέπει στους επαγγελματίες να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους να παρακινούν τους γύρω τους και να αναπτύσσουν καλύτερες σχέσεις με τους πελάτες τους.


Υπάρχει και μια άλλη συνιστώσα το RQ δείκτης φήμης, ο οποίος επιτρέπει να ξεχωρίζει κάποιος στο εργασιακό του περιβάλλον και να αξιοποιεί τα δυνατά του σημεία.

 

Προσωπικότητα

Όλα τα παραπάνω είναι πολύ σημαντικά αλλά πρέπει να αναδείξουμε την σημασία της προσωπικότητας όπου παίζει και τον καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση του Brand μας.

Η ευγένεια, το χαμόγελο, η ηθική, η συνεργασία, η ακεραιότητα και βέβαια όλα αυτά σε συνάρτηση με την εξωτερική μας εμφάνιση είναι τα στοιχεία που ενδυναμώνουν τον δείκτη Φήμης που μας καθορίζει σε μεγάλο βαθμό.

Εμπιστεύομαι – Επικοινωνώ- Κερδίζω

 

Οδηγία Marketing : Launch ME corporation

 

Be so good that they can’t ignore you ……. Steve Martin

 

 

Βίκυ Ευαγγελίου

Managing Director

MARKETING LEAD

Τελευταία τροποποίηση στις 13:01 - 05 Νοε 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.