ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι πικρές αλήθειες και τα ασύστολα ψέματα του κ. Σόιμπλε

13:44 - 21 Νοε 2016
Ντίνος Κουτσολιούτσος

Γράφει ο Ντίνος Κουτσολιούτσος

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και στυγερός αρχιτέκτονας της οικονομικής πολιτικής στην Ευρώπη συνεχίζει να δημοσιεύει ασύστολα ψέματα εναντίον της Ελλάδας, ανακατεμένα με πικρές αλήθειες για την χώρα. Με αυτόν τον τρόπο, καταφέρνει και επικυρώνει τα ασύστολα ψέματα του, που έχουν προκαλέσει μία εγκληματική καταστροφή στην οικονομία και την κοινωνία της χώρας, διότι δεν παραλείπει να τα συνδέει με τις πικρές αλήθειες…

Πικρή αλήθεια Ν.1

Το ελληνικό κράτος παραμένει εξόχως δυσλειτουργικό μετά από έξι χρόνια υποχρεωτικών υποτιθέμενων μεταρρυθμίσεων.  Ένεκα τούτου χρειάζεται συνεχή και πιο εντατική όσο και πιο επιτακτική βοήθεια έξωθεν για να συμμορφωθεί.

 

Πικρή αλήθεια Ν.2

Η ελληνική παραγωγική οικονομία, στο σημερινό της χάλι, όπως και κατά την γενεά της Μεταπολίτευσης, δεν μπορούσε και δεν μπορεί να συντηρήσει το επίπεδο του κοινωνικού κράτους στο οποίο έχει συνηθίσει.  Ένεκα τούτου χρειάζεται είτε συνεχιζόμενη οικονομική βοήθεια έξωθεν, είτε σοβαρή μείωση του υφιστάμενου κοινωνικού κράτους.

 

Ασύστολο ψέμα Ν. 1

Η Ελλάδα καταδικάστηκε σε ένα καθεστώς αιώνιας αποικίας χρέους στις αρχές του σωτήριου έτους 2010, σωτήριου δηλαδή για την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, και ειδικότερα για τις γερμανικές και τις γαλλικές τράπεζες και του λοιπού ευρωπαϊκού τραπεζιτικού συστήματος, με συνδεδεμένη καταδίκη εις θάνατον της ελληνικής οικονομίας. Σύσσωμες οι μαρτυρίες διεθνών οικονομολόγων πιστοποιούν το αξιόπιστο αυτής της ανάλυσης, συμπεριλαμβανομένου και του ΔΝΤ, του παγκόσμιου εμπειρογνώμονα οργανισμού που εκλήθη εσπευσμένα από την κα. Μέρκελ και τον κ. Σόιμπλε, το 2010, να εξετάσει το θέμα και να προτείνει λύση, την οποία λύση, πάραυτα, η κ. Μέρκελ, ο κ. Σόιμπλε, και ο αρχηγός της ΕΚΤ, ο κ. Τρισέ, απέρριψαν.

 

Δηλαδή, να μοιραστούν οι συνέπειες του ασύστολου διαχρονικού υπερδανεισμού το ελληνικού δημοσίου στα μισά-μισά, ανάμεσα στον ασύστολο χρεώστη, την Ελλάδα, και στους εξίσου ασύστολους τραπεζίτες της Γερμανίας και της Γαλλίας, οι οποίοι διενεργούσαν εν γνώσει των ηγεσιών των κρατών στα οποία ανήκαν.

 

Η ίση μοιρασιά ενός μη βιώσιμου χρέους ανάμεσα σε ένα κράτος και στους δανειστές αυτού του κράτους, αποτελούσε και αποτελεί θεμέλιο λίθο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην λύση και στην εξυγίανση μίας κρατικής χρηματοπιστωτικής κρίσης.  Προς χάριν όμως της Ευρωζώνης και του τραπεζιτικού της συστήματος, το ΔΝΤ δεν εφάρμοσε την σωστή πολιτική του στην κρίση της Ελλάδας. Το αποτέλεσμα ήταν η απίστευτη καταστροφή της ελληνικής οικονομίας, ανεπανάληπτης στην ιστορία του Καπιταλισμού.

 

Ένεκα τούτου, κ. Σόιμπλε, θα όφειλε η κυβέρνηση σας να υμνεί την θυσία της Ελλάδας, και την αυτοθυσία του λαού της, αντί να τους υβρίζεται με την κάθε ευκαιρία.

 

Ασύστολο ψέμα Ν. 2

Η δυσλειτουργική και κατεστραμμένη ελληνική οικονομία είναι αδύνατο να ανακάμψει και να αναπτυχθεί χωρίς μία μακροχρόνια διευθέτηση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Και η διόρθωση της λειτουργικότητας του ελληνικού κράτους και η βιωσιμότητα του δημοσίου και ιδιωτικού χρέους είναι εξίσου απαραίτητα, ταυτοχρόνως και σε συνεργασία το ένα με το άλλο, για μία υγιή και ελπιδοφόρα ανάκαμψη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.  Ένεκα τούτου κ. Σόιμπλε, σταματήστε να λέτε ψέματα και στον ελληνικό λαό αλλά και στον γερμανικό λαό, ότι το χρέος δεν επηρεάζει την βιωσιμότητα μίας καπιταλιστικής οικονομίας. 

 

Ασύστολο ψέμα Ν.3.

Η Γερμανία και η υπόλοιπη Ευρώπη έχουν βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα με εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ σε αυτά τα έξι χρόνια της κρίσης. Κ. Σόιμπλε, σταματήστε αυτό το ψέμα προς τον γερμανικό λαό. Όλα αυτά τα 250 δισεκατομμύρια ευρώ που δάνεισε η Ευρώπη την Ελλάδα, πήγαν κατευθείαν στο ευρωπαϊκό τραπεζιτικό σύστημα, για την δικιά του σωτηρία και όχι της χώρας μου.

 

Το 2016, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας είναι μεγαλύτερο από το χρέος που είχε το 2010. Δεν είναι βοήθεια αυτή, κ. Σόιμπλε, που η χώρα σας και οι ψηφοφόροι σας έχουν προσφέρει στην Ελλάδα αυτά τα έξι χρόνια. Είναι μία γυμνή και εγκληματικά επιτυχημένη μεταφορά των ευθυνών των ευρωπαϊκών τραπεζών στους ώμους, κατ’ αρχάς του ελληνικού λαού, και κατά δεύτερον λόγο, στους ώμους των ευρωπαίων ψηφοφόρων. Και είναι μία επιλογή που σπρώχνει την Ευρωζώνη σε λάθος δρόμο. Κάτι που διαφαίνεται στις δημοσκοπήσεις σε όλη την ήπειρο.

 

Κ. Σόιμπλε, σας παρακαλώ θερμά, σταματήστε να συγχέετε εσκεμμένα την αλήθεια με το ψέμα. Αυτή η τακτική αποτελεί ένα εργαλείο χειραγώγησης!

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.