ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο πόλεμος εναντίον της Al Jazeera

11:49 - 14 Ιουν 2017
Ντίνος Κουτσολιούτσος

Γράφει ο Ντίνος Κουτσολιούτσος

Τις τελευταίες δεκαετίες, παράλληλα με την ασυγχώρητη καταστροφή που επέφεραν και συνεχίζουν να προωθούν τα αμερικανικά οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα στην Μέση Ανατολή, ο αραβικός κόσμος απέκτησε, ως εκ θαύματος, μία γνήσια, ανεξάρτητη, ελεύθερη δημοσιογραφική φωνή για να παρουσιάζει με εντυπωσιακή προσέγγιση την αλήθεια στους Άραβες μουσουλμάνους λαούς και όχι μόνο. Αυτήν την μοναδική δημόσια φωνή μουσουλμανικής ανεξαρτησίας εστιάζει να αφανίσει η απόλυτη απολυταρχία της Σαουδαραβιας, υποστηριζόμενη από τον εκκολαπτόμενο απολυταρχικό ηγεμόνα, τον κ. Τραμπ.

Εαν κανείς είχε καμία αμφιβολία για την σύμπλευση των γεωπολιτικών συμφερόντων του τριγώνου ΗΠΑ, Σαουδαραβία και Ισραήλ, ο αμίμητος, αχαλίνωτος και έως τώρα σχεδόν ανεξέλεγκτος κ. Τραμπ, με την γνωστή του αθυροστομία, και στην προκειμένη περίπτωση αθυροπραγία, επέλεξε για τα πρώτα δύο γεωπολιτικά του ταξίδια, να επισκεφτεί και σχεδόν να προσκυνήσει μπροστά στα πετροχρήματα της απολυταρχικότατης Σαουδαραβίας, και αμέσως μετά να επισκεφθεί το Ισραήλ.

 

Τριακόσια δις οικονομικό όφελος απεκόμισε ο αμερικανός πρόεδρος από τους βασιλείς και πρίγκηπες της ερήμου, οπωσδήποτε ένα έξοχο παζάρι για μια απλή υπόκλιση, πόσο μάλλον, που σχεδόν τα μισά από αυτά τα λεφτά θα τα εισπράξει η κακόμοιρη αμερικανική βιομηχανία πολέμου, έτσι ώστε η Σαουδαραβία να συνεχίσει να υλοποιεί  τις καταστροφικές επιθετικές επιχειρήσεις στην Μέση Ανατολή, όπως στην Συρία και στην Υεμένη, και όχι μόνο.

Το γεωπολιτικό τρίγωνο Ισραήλ, Αμερική και Σαουδαραβία έχει πια εδραιωθεί και οι ρόλοι είναι πια ξεκαθαρισμένοι.

 

Το Ισραηλινό λόμπι στην Αμερική πρωτοστατεί στην διαμόρφωση και επιβολή της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής στην Μέση Ανατολή, η Αμερική προσφέρει το ηγεμονικό κύρος της “Pax” Americana, με το τεράστιο οικονομικό και στρατιωτικό της όγκο, και η Σαουδική Αραβία έχει μεταμορφωθεί στον προθυμότατο και μακιαβελικότατο όργανο υλοποίησης αυτής της γεωπολιτικής πολιτικής. Με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα των τελευταίων ετών.

 

Και σειρά έχει τώρα το Κατάρ, με την ανοικτή πολιτική που εφαρμόζει εδώ και χρόνια προς όλους και προς όλα. Αλλά αυτή η προσέγγιση είναι ανάθεμα στην ισραελοαμερικανική πολιτική που θέλει την υφήλιο απόλυτα και ξεκάθαρα χωρισμένη σε τρομοκράτες και σε καλούς, όπου τρομοκράτες ταυτοποιούνται όλοι όσοι διαφωνούν ή αντιτίθενται στην ηγεμονική πολιτική των ΗΠΑ.  

 

Και ο δημοσιογραφικός οργανισμός της Al Jazeera, που δημιουργήθηκε και συνεχίζεται να υποστηρίζεται από το Κατάρ, ειναι η κατεξοχήν παγκόσμια φωνή και πηγή ανεξαρτησίας ανάμεσα στα κατά πλείστον εμπεδωμένα παγκόσμια ΜΜΕ. Και για αυτό, η Al Jazeera, είναι ο πιο πολυπόθητος στόχος και το πιο σημαντικό λάφυρο, που στοχεύει να κερδίσει, να εξολοθρεύσει, η Σαουδική Αραβία και τα υπόλοιπα απολυταρχικά καθεστώτα που συμπράττουν σε αυτό το εμπάργκο εναντίον του Κατάρ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.