ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Δ.Ε.Θ., οι Ποντικοί και η Ευρωφάκα

14:22 - 07 Σεπ 2018
Ντίνος Κουτσολιούτσος

Γράφει ο Ντίνος Κουτσολιούτσος

Είναι τραγικό για τη χώρα, και για τη στήλη πολύ απεχθές, να ονομάζει τη στυγνή πραγματικότητα της επερχόμενης ετήσιας αναμέτρησης των δύο Ελλήνων πολιτικών ηγετών, του Τσίπρα και του Μητσοτάκη, στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, σαν την περίπτωση δύο ποντικών που τρέχουν μανιασμένα να “μεγαλουργήσουν” θεότρελλα, την στιγμή που είναι και οι δύο εγκλωβισμένοι, όπως και το έθνος, μέσα σε μια φάκα, στην Ευρωφάκα, συγκεκριμένα.

Διότι η φάκα υπάρχει, εξακολουθεί να παραμένει ακλόνητη, και δεν διαφαίνεται πιθανότητα να ξεφύγει η Ελλάδα από το καθεστώς χρηματοπιστωτικής δουλοπαροικίας, όσο και ότι και να προσπαθήσουν οι δύο αυτές ηγετικές προσωπικότητες.

Είναι ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της διαιωνιζόμενης ελληνοευρωπαικής κρίσης, ότι από την πρώτη στιγμή, έως τώρα και έως το απώτερο μέλλον, ένας θανάσιμος αντίλογος, μια εξωφρενική αντιπαράθεση υπήρξε, υπάρχει και όπως φαίνεται θα υπάρχει. Μια χρεοκοπημένη κρατική οικονομία, ένα οικονομικά χρεοκοπημένο έθνος, ένας χρεοκοπημένος χρεώστης, δεν διασώζεται υποχρεούμενος να αποπληρώσει το πλήρες ονομαστικό χρέος, το οποίον τον έχει φέρει σε χρεοκοπία.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που το κάλεσε η γερμανοκρατούμενη Ευρώπη σαν τον διεθνή εμπειρογνώμονα που είναι, το είπε από την πρώτη στιγμή, το 2010, το επαναλαμβάνει όλα αυτά τα χρόνια, το λέει τώρα, και θα το λέει εις τον αιώνα τον άπαντα, διότι αυτή είναι αλήθεια, ότι σε μια χρεοκοπία, αν θέλεις να αποφύγεις ένα καθεστώς απάνθρωπης δουλοπαροικίας, πρέπει το μη βιώσιμο χρέος να μοιραστεί εξ ίσου, ανάμεσα στον χρεώστη, που χαζότατα δανείστηκε τόσο υπερβολικά, και στον πιστωτή, που εξίσου ηλιθιότητα πίστωσε τόσο υπερβολικά.

Και ο γεανοκρατούμενος πυρήνας της Ευρωζώνης, απαντάει και επιμένει όλα αυτά τα χρόνια, θριαμβευτικά: “Το χρέος είναι βιώσιμο”.

Είναι, οφείλουμε να το επαναλάβουμε, χαρακτηριστικό της γερμανοκρατούμενης Ευρώπης, και της απαράμιλλης όσο και εγκληματικής, ηγετικής ομάδας της Μέρκελ, του Σόιμπλε, του Σαρκοζί και του Τρισέ, το ότι από το 2010, και αφού είχαν συμβάλει, εάν όχι καθοδηγήσει, στην δημιουργία της τεράστιας χρηματοπιστωτικής φούσκας στην Ευρωζώνης την προηγούμενη δεκαετία, (και η οποία έσκασε πρωταρχικά στην Ελλάδα), να χαντακώσουν ένα ευρωέθνος των 11 εκατομμυρίων ελλήνων φορολογούμενων για να αποφύγουν χρεοκοπίες των γερμανικών και γαλλικών τραπεζών που θα επιβάρυνε τους 150 εκατομμύρια φορολογούμενους της Γερμανίας και της Γαλλίας, και φυσικά θα επέφερε την καθήλωση από την την εξουσία, τους αυτουργούς και πρωτεργάτες αυτής της πρωταρχικής ευρωζωνικής φούσκας, δηλαδή την ομάδα του πυρήνα, τους Γερμανούς Μέρκελ και Σόιμπλε και τους Γάλλους Σαρκοζί και Τρισέ (αρχηγού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας).

Το χαζότατο επιχείρημα ότι: “οι δυνατοί κάνουν ότι θέλουν και όλα καλά”, δεν ισχύει και έχω βαρεθεί να το αντικρούω. Διότι είναι πρωταρχικά προς όφελος των δυνατών, η δημιουργία και η έως τώρα λειτουργία της Ευρωζώνης. Και η Ευρωζώνη δεν μπορεί να επιβιώσει με παρόμοιες άδικες και μη βιώσιμες επιβαρύνσεις κρατών μελών. Οι φυγόκεντρες τάσεις στην Ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση ολοένα και δυναμώνουν, και η εγκληματική ηγεσία του πυρήνα συνεχίζει να επιχειρεί να τις δυσφημίσει σαν λαϊκίστικες τάσεις και δυνάμεις.

 Είναι άξιον τρανταχτού γελωτος, δηλαδή, να βλέπεις την ηγεσία του πυρήνα , και όχι μόνο, που έως τώρα καταδυναστεύεται από τα λεγόμενα “λαϊκά” κόμματα της Ευρώπης, να καταφέρονται απεγνωσμένα εναντίον των “λαϊκιστικών” δυνάμεων στους διάφορους λαούς του ευρώ.

Η διαστρεβλωτική χειραγώγηση της γλώσσας είναι απόλυτα εκκωφαντική. Κακομοίρε Orwell, θα τρίζουν τα κόκκαλα σου…

Οι αριθμοί είναι εξίσου εξωφρενικοί.

Το 2010 το ΑΕΠ της Ελλάδας ήταν 220 δις, το δημόσιο χρέος 310 δις και ως ποσοστό του ΑΕΠ λίγο κάτω από τα 150%.

Μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια “διάσωσης της Ελλάδας” από την “φιλάνθρωπη” Γερμανία και τον πυρήνα της, το ΑΕΠ της Ελλάδας είναι 190 δις, το δημόσιο χρέος είναι 345 δις, και ως ποσοστό του ΑΕΠ έχει ανέβει στα 190%.

Και τα επιτόκια δανεισμού στην αγορά είναι στο ίδιο επίπεδο που ήταν το 2010, όταν η χώρα κηρύχθηκε στο χείλος της χρεοκοπίας, και αναγκάστηκε να μπει στα μνημόνια. Αλλά τώρα τα ίδια επιτόκια, στα ίδια παλιά επίπεδα, θεωρούνται βιώσιμα.

Η οκτάχρονη μνημονιακή διάσωση της Ελλάδας, δηλαδή, όπως σχεδιάστηκε και κατευθήνθηκε από την Ευρωζώνη, έχει φέρει την οικονομία σε χειρότερη οικονομική και χρηματοπιστωτική κατάσταση από ότι το 2010, αλλά τώρα η χώρα πάει καλά ενώ τότε ήταν χρεοκοπημένη...

Και να μην ξεχνάμε και το ιδιωτικό χρέος του ελληνικού λαού, το οποίο το 2010 ήταν από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη, και τώρα ο ελληνικός λαός χρωστάει στο ελληνικό δημόσιο αλλά 200 δις, και αυτό το χρέος συνεχώς μεγαλώνει.

Αυτή είναι η κατάσταση της χώρας το Σωτηρίου έτος 2108 μέσα στην Ευρωφάκα. Κατά τα άλλα, όλα καλά, και πάμε στην Θεσσαλονίκη να ακούσουμε τους πολιτικούς μας ηγέτες...

Τελευταία τροποποίηση στις 14:29 - 07 Σεπ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.