ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυτή η ασυγχώρητη παρωδία

15:00 - 30 Ιουλ 2015
Τα δεδομένα κατά την ταπεινή μου γνώμη, έχουν ως εξής και συνοπτικά.

Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Δεσποτείας, η Δύση δεν είχε κανέναν απολύτως λόγο να επιμένει να στηρίζει το κοινωνικό κράτος.

Οι συνθήκες ήταν τέτοιες και, στην πραγματικότητα το ντουέτο Ρέιγκαν- Θάτσερ που το κατάλαβε αυθωρεί, το τράβηξε μέχρι την άκρη. Δώσανε το πάνω χέρι ολότελα στις Τράπεζες και μας πήρε έκτοτε στο κατόπι ο παγωμένος αγέρας των διαβόητων αγορών. Η παγκοσμιοποίηση που επαγγέλθηκε ο Μαρξ, γίνηκε από την ανάποδη...

Αυτές οι φτιασιδωμένες πολιτικές ελίτ, μετατράπηκαν σε μια νύχτα σε αυθεντικούς υπάλληλους κι εκφραστές τους και με μεγάλη προθυμία, μάλιστα.
Χάθηκαν όθεν οι διακρίσεις. Προφανώς σε βάρος της πολιτικής εξουσίας...

Κανένας επιχειρηματίας τώρα, δεν αξίζει να κρατά μέσα ενημέρωσης. Γιατί δε συμφέρει.

Το συνόψισε καίρια ένας Ρώσος ολιγάρχης, όταν είπε σε κάποια έξαρση ειλικρίνειας τις προάλλες: «μου στοιχίζει φθηνότερα πλέον, να αγοράζω το πολιτικό προσωπικό που θέλω, μέσω της εκλογικής διαδικασίας»...

Με στατιστικούς όρους, η Ελλαδική Βουλή, ανανεώνεται μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση, τουλάχιστον, κατά το ένα τρίτο. Ε, και;

Οι πολίτες στην κάλπη αναζητούν απεγνωσμένα πολιτικούς που να τους εκφράζουν. Αλλά, η προσπάθεια είναι μάταιη. «Σαν των Τρώων...». Γιατί λείπει το σχέδιο.

Και γιατί διαβάζουμε λάθος τον κόσμο. Βυθισμένοι σε αυτάρεσκους εθνικούς μύθους, οι μεν και σε έναν σουσουδισμό δυτικότροπο οι άλλοι.
Ομόκεντροι κύκλοι που γυρίζουν αενάως στην αυτοαναφορικότητά τους και δεν τέμνονται πουθενά. Γύρευε τώρα...

Η χώρα έχει δυναμισμό. Αλλά τι να το κάνεις άμα δεν έχει σχέδιο; Τίποτε απ΄ όσα κάνουμε δεν εκβάλλει σε μια κοινή κοίτη. Αυτοσχέδιες απόπειρες. Και στο μεταξύ, τα «καλά παιδιά», και καλά κάνουν, προσώρας, φεύγουν έξω.

Θα έπρεπε να συνομολογήσουμε κάποια στιγμή, ότι Εμείς, οι «Παλαιοί των ημερών» έχουμε βαρειές ευθύνες για το σημερινό κατάντημα. Επαναλαμβάνω, όχι γιατί «μαζί τα φάγαμε». Αλλά, επειδή επιτρέψαμε αυτήν την παρακμή που συντελείται τώρα ακέραιη μπροστά στα μάτια μας. Και γιατί δεν περιφρονήσαμε εγκαίρως την εκτεταμένη διαφθορά κι εγκαταλείψαμε το δημόσιο χώρο στους αγύρτες που καταχράστηκαν το δημόσιο χρήμα παρασταίνοντας τους υπερασπιστές μας. Αυτό είναι κατάστηθο δούλεμα και φοβάμαι πως το φάγαμε αμάσητο...Έκπτωση διαρκείας. Αυτό είναι τώρα που ζούμε.

Πιστέψαμε ότι στην Ευρώπη, όπου μπήκαμε ανέτοιμοι (σ.σ: Ποιος θυμάται το «είσαι στην ΕΟΚ μάθε για την ΕΟΚ» του... «Γενάρχη»;) θα τρώμε με χρυσά κουτάλια και θα μας φυλάνε οι ξένοι και τα σύνορα... Κι αφήσαμε την διαχείριση των πραγμάτων σε λίγες Οικογένειες που λυμαίνονται, μετά τον Εμφύλιο, σαν συμμορία αυτήν την άγια χώρα.

Οι κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης- Όλες!- διαλέξανε ταξικούς συμμάχους. Όσους έκαναν ανελέητα μπίζνες πάνω στην έρημη χώρα κι «αρμύριζαν»μετά τα κέρδη τους στην Ελβετία... Κι όλες ήσαν εναντίον των πραγματικών λαϊκών συμφερόντων. Ώστε, καταλήστευσαν τον τόπο. Και διαφθείραν, τους (όσους ήταν έτοιμοι να διαφθαρούν...) πολίτες. ΔΕΗ, ΟΤΕ, Ολυμπιακή και βάλλε. Πως γίνεται να βγαίνει κανείς σε σύνταξη από τα 45 του;

Εμείς που πληρώνουμε κανονικά τους φόρους μας επειδή δεν μπορούμε να κρύψουμε τίποτε, το ξέρουμε... Αλλά, από αυτούς και τους αφανείς οικονομικούς χρηματοδότες τους, αντλούσαν την πραγματική ισχύ τους!

Επιμύθιο:

Μέσα σε έξη μόλις μήνες, η «εικονική» κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, ενός ακόμα ανειλικρινούς πολιτικού, που μεριμνά τώρα να σώσει τη δική του παρτίδα, έκανε ο,τι μπορούσε για να δικαιώσει αυτούς τους χρεοκοπημένους υπηρέτες των προστατευμένων φοροφυγάδων, που μας φέραν στο γκρεμό.
Αυτό για μας που είμαστε αμετανόητα κομμουνιστές-κι είναι μάλλον αργά για ν΄ αλλάξουμε...- καταντά ασυγχώρητη παρωδία...

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.