ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αδικία: Οι βουλευτές που ψηφίζουν «Παρών» έχουν inside information στον τζόγο

13:36 - 18 Δεκ 2014
Γρηγόρης Νικολόπουλος

Γράφει ο Γρηγόρης Νικολόπουλος

Η αλήθεια είναι ότι οι γιορτές είναι η εποχή του τζόγου. Και φέτος εκτός από τα παραδοσιακά χαρτοπαίγνια και τη ρουλέτα, υπάρχει μια χρυσή ευκαιρία τζόγου, το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Tο παιχνίδι εδώ καθορίζεται από τις προοπτικές εκλογής ή όχι Προέδρου της Δημοκρατίας. Και αν δεν εκλεγεί πρόεδρος ο τζόγος θα συνεχιστεί για ένα μήνα μετά την επίσημη λήξη του που συνήθως είναι το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Η αντίδραση του χρηματιστηρίου Αθηνών τις τελευταίες μέρες, δείχνει μεγάλη ψυχραιμία ή κρύβει την πεποίθηση των επενδυτών ότι στην Τρίτη και τελευταία εκλογή θα βγει πρόεδρος. Για αυτό ανεβαίνουν οι τιμές των μετοχών. Κάποιοι προφανώς αγοράζουν τώρα στα χαμηλά, προβλέποντας ότι τελικά, στην Τρίτη ψηφοφορία θα ψηφίσουν κάποιοι 180 βουλευτές και ότι αυτό, θα δώσει μετά μια ώθηση στις τιμές και θα τους αποφέρει κέρδη. Οι παίκτες αυτοί δεν πτοούνται από τις ενδιάμεσες χαμένες ψηφοφορίες. Αγοράζουν από τώρα, φοβούμενοι ότι μεταξύ δεύτερης και τρίτης ψηφοφορίας, όλοι θα βλέπουν την εκλογή και τότε δεν θα μπορούν να αγοράσουν φθηνά για να επωφεληθούν από την άνοδο. Αν όμως συνεχιστεί έτσι το πράγμα μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου που είναι η Τρίτη ψηφοφορία, μπορούμε να υποθέσουμε ότι αντί να ανέβει το Χρηματιστήριο στις 30 Δεκεμβρίου θα πέσει,. Διότι θα έχει προεξοφληθεί η εκλογή. Φυσικά θα πέσει και αν δεν εκλεγεί πρόεδρος. Άρα να και ένα νέο ωραίο στοίχημα για τους τζογαδόρους: Θα ανέβει ή θα πέσει το Χρηματιστήριο στις 30 Δεκεμβρίου;

Στο παιχνίδι αυτό inside information έχουν μόνο οι βουλευτές που ψηφίζουν «Παρών» και συγκεκριμένα, οι Ανεξάρτητοι, οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και αυτοί των ΑΝΕΛ. Αυτοί ξέρουν τι θα κάνουν στην τελευταία ψηφοφορία και μάλιστα μπορούν και να το αποφασίσουν με βάση τις τοποθετήσεις τους στο Χρηματιστήριο. Αν δεν τους κάτσει το παζάρι με τον Σαμαρά ή με τον Τσίπρα, μπορούν να έχουν κάνει Hedging σε μετοχές! Ακόμη καλύτερα, είναι οι άνθρωποι που μπορούν να παίξουν με ασφάλεια και στο στοίχημα επιδιώκοντας τη μεγαλύτερη απόδοση. Η μη εκλογή δίνει μικρότερη απόδοση από την εκλογή, οπότε αν θέλουν να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους, μπορούν να ποντάρουν στην εκλογή και μετά να ψηφίσουν υπέρ του Προέδρου. Αν μάλιστα συνδυάσουν και το Χρηματιστήριο και το στοίχημα, λέγοντας διαρκώς ότι δεν θα ψηφίσουν, ψηφίζοντας «Παρών» στις δυο πρώτες ψηφοφορίες και ψηφίζοντας Πρόεδρο στην Τρίτη, θα κονομήσουν χοντρά.

Είναι προφανές ότι εδώ κάνουμε πλάκα. Όμως η αλήθεια είναι ότι και οι προεδρικές εκλογές και το αν θα πάει η χώρα σε εθνικές εκλογές και το αν θα παραμείνει στο Ευρώ, αν θα πάει πίσω κάποιους μήνες ή κάποια χρόνια, αν θα κοντέψει να διαλυθεί ή να βρεθεί εκτός Ευρωπαικής Ένωσης, αν θα πτωχεύσει εντός του έτους, όλα αυτά και άλλα πολλά παίζονται στα ζάρια από ορισμένους βουλευτές που παζαρεύουν θέσεις και αξιώματα με τον Σαμαρά και τον Τσίπρα.

Και δεν μιλάω για τους ανόητους που άλλα λένε και άλλα κάνουν, για αυτούς που δεν έχουν ούτε άποψη, ούτε συναίσθηση της κατάστασης ή που είναι τόσο λαικιστές , τόσο νάρκισσοι ή τόσο δειλοί που παίζουν όλο αυτό το θέατρο μη γνωρίζοντας τι πρέπει να κάνουν τώρα που για πρώτη φορά στη ζωή τους χρειάζεται να πάρουν μια γενναία απόφαση. Μιλάω για αυτούς που παζαρεύουν κανονικότατα απαιτώντας αξιώματα και θέσεις, ίσως και οικονομική εξασφάλιση.

Το επίπεδο της Βουλής είναι τόσο χαμηλό που όσο και αν κάποιος θέλει να γελάσει με αυτούς τους τύπους, τελικά κλαίει για το δράμα στο οποίο έχει εμπλακεί η χώρα. Τελικά όμως, σε έναν λαό που έχει στείλει αυτούς τους ανθρώπους στη Βουλή, που έχει αυτές τις πολιτικές ηγεσίες, που άγεται και φέρεται από ψευδείς υποσχέσεις και από την τρέλα του μεγαλείου, ότι και να πάθει του αξίζει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.