ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιός θα σας ξαναψηφίσει κ. Κουρουμπλή;

11:50 - 13 Μαρ 2017
Γρηγόρης Νικολόπουλος

Γράφει ο Γρηγόρης Νικολόπουλος

Ο Υπουργός Ναυτιλίας Κουρουμπλής, δήλωσε: “Θα εξαντληθεί η τετραετία, είμαστε κυβέρνηση οκταετίας”. Η δήλωση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των ψευδαισθήσεων μέσα στο οποίο ζεί αυτή η κυβέρνηση. Όπως δήλωναν οτι θα σκίσουν τα μνημόνια, όπως δήλωναν οτι η Ευρώπη θα υποχωρήσει αντιλαμβανόμενη την αλήθεια των δικών τους απόψεων, όπως δήλωναν οτι η οικονομία βρίσκεται σε ανάπτυξη ενώ τα στοχεία απέδειξαν οτι βρίσκεται ακόμη σε καραμπινάτη ύφεση, έτσι και τώρα ο Κουρουπλής εκφράζει το τι θα ήθελε η κυβέρνηση να συμβεί και οχι το τι θα συμβεί.

 

Wishful thinking το λένε οι Άγγλοι και είναι ο κανόνας για όλες τις κυβερνητικές δηλώσεις και για την στρατηγική της κυβέρνησης σε κάθε τομέα.

Αν όμως αυτό παρ’ ελπίδα συμβεί, αν δηλαδή καταφέρει η κυβέρνηση να αποφύγει τις εκλογές μέχρι το 2019 και τις κερδίσει όταν τις κάνει, τι θα αποδειχθεί;
Δυστυχώς, αν αυτό συμβεί, αν οι πολίτες ψηφίσουν ξανά αυτή την κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές σε δυο χρόνια, τότε θα δοθεί ένα πολύ επικίνδυνο μάθημα σε όλους τους Έλληνες πολιτικούς.
Θα πιστοποιηθεί χωρίς καμία αμφιβολία, οτι ο ελληνικός λαός θέλει να ακούει χοντρά ψέμματα από τους πολιτικούς, οτι θέλει να διαστρεβλώνεται η αλήθεια στο έπακρον, οτι θέλει να τον κοροιδεύουν κατάμουτρα, οτι προτιμά τις ψεύτικες υποσχέσεις από τις δύσκολες αποφάσεις, οτι είναι ένας λαός αλλοπρόσαλλος και σε μεγάλο βαθμό παρανοικός που δεν μπορεί να κρίνει με βάση τα γεγονότα, αλλά πιστεύει την ψευδή πραγματικότητα που του περιγράφουν αρκεί να ακούγεται ευχάριστη.
Ένας τέτοιος λαός φυσικά δεν πιστεύει ούτε στην αξιοκρατία, ούτε στη Δημοκρατία και είναι βέβαιον οτι θα γίνεται διαρκώς θύμα των λαοπλάνων και ουσιαστικά θα διοικείται από εκλεγμένους δικτάτορες που θα κάνουν οτι θέλουν χωρίς να του δίνουν λογαριασμό, απλώς θα περιαυτολογούν για το πόσο καλά τα έχουν κάνει όλα και θα περιγράφουν στο λαό μια ψευδή μεν αλλά ευχάριστη πραγματικότητα.

Μπορεί όμως αυτό να συμβεί;
Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που δεν διαθέτει ανεξάρτητους θεσμούς, ανεξάρτητη και σοβαρή δημόσια διοίκηση και βαθειά δημοκρατική συνείδηση, αλλά είναι πάντα έρμαιο των κυβερνήσεων της, τα πράγματα μπορεί να εξελιχθούν όσο χειρότερα γίνεται.
Ιδιαίτερα όταν πλέον τα μεν παραδοσιακά media έχουν καταρρεύσει και επικρατεί η άγνοια, η προπαγάνδα και οι θεωρίες συνωμοσίας που κατακλύζουν τα social media, τα οποία δυστυχώς αποτελούν σήμερα την δημοφιλέστερη επιλογή πληροφόρησης (και κυρίως παραπληροφόρησης) του κοινού. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.