ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Ο θρησκευόμενος άθεος

00:39 - 18 Απρ 2017
Γρηγόρης Νικολόπουλος

Γράφει ο Γρηγόρης Νικολόπουλος

Ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί μεταδίδουν διαρκώς μια γελοία εικόνα. Σε κάθε ευκαιρία αυτοδιαψεύδονται, σε κάθε ευκαιρία γελοιποιούνται, σε κάθε ευκαιρία εξευτελίζονται.

Το πιο πρόσφατο, οι δηλώσεις περί Αγίου Φωτός τη μια ημέρα και την επομένη η ευλαβική προσέλευση στην εκκλησία για να πάρουν το Άγιον Φώς. Οι άθεοι της πλάκας, πρώτο στασίδι με τους παπάδες αγκαλιά. Πρίν και μετά φανατικοί άθεοι, το Πάσχα βαθειά θρησκευόμενοι. Όλοι.

Μη τύχει και χάσουν καμιά ψήφο θρησκευόμενου, ή  άθεου. Όλες οι ψήφοι μετράνε και της Θεούσας και του άθεου. Ο Τσίπρας είναι και τα δυο. Και θρησκευόμενος και άθεος.

Με λίγα λόγια είναι διπρόσωποι και ψεύτες.

 

Προχθές μίλαγε σε μια προεκλογική συγκέντρωση στην Τουρκία ο Ερντογάν και είπε το εξής: Φύγανε οι πραξικοπηματίες και πήγαν στην Ελλάδα. Μιλήσαμε με τους Έλληνες και μας είπαν οτι σε λίγες ημέρες θα κανονίσουν να τους εκδώσουν. Τώρα τους έχουν ακόμη εκεί και τους προστατεύουν.

 

Αναξιόπιστοι δηλαδή. Εκτός αν θεωρούμε οτι είναι διπλωματία να υποσχόμαστε πράγματα που δεν πρόκειται να κάνουμε. Το ψέμα, λοιπόν είναι διπλωματία; Μήπως θα έπρεπε να πούμε «θα το σκεφτώ και θα αποφασίσω»; Μήπως έτσι δεν θα είμασταν αναξιόπιστοι, ότι και αν αποφασίζαμε;

 

Τα ίδια με τις διαπραγματεύσεις. «Διαπραγματεύονται» διαρκώς με τους εταίρους και πληρώνουμε ολοένα και περισσότερα εξαιτίας των αποτυχημένων διαπραγματεύσεων και των καθυστερήσεων.

 

Σκίζει τα μνημόνια, μόνος του στο Μαξίμου ο Tσίπρας. Τα υπογράφει πρώτα, τα βγάζει φωτοτυπίες και μετά κάθεται και σκίζει τις φωτοτυπίες.

Παίρνει μέτρα που ο φιλελεύθερος Μητσοτάκης ούτε που θα σκεφτόταν να τα συζητήσει. Όχι επειδή δεν θα πίστευε στην ορθότητα τους, αλλά διότι θα καιγόταν η Αθήνα.

 

Τελικά το σχέδιο Σόιμπλε, να ρίξει το Σαμαρά και να φέρει τον Tσίπρα ώστε να σταματήσουν οι αντιδράσεις ήταν ιδιοφυές και πέτυχε απολύτως.

Καμία κυβέρnηση δεν ήταν ποτέ τόσο βολική για τον Γερμανό υπουργό οικονομικών και τους δανειστές, όσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Και θα τους κρατήσουν εκεί οι ξένοι μέχρι να ολοκληρώσουν τη δουλειά. Και θα σιγουρευτούν επίσης πως όταν φύγουν δεν θα μπορούν να ξαναφορέσουν την κουκούλα και να καίνε την Αθήνα, θα έχουν εξευτελιστεί πλήρως.

 

Δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση εκλέχθηκε με ψέμματα, συνέχισε με ψέμματα και ότι και να πεί, είναι ψέμμα.

Πρόκειται για μια κυβέρνηση ψευτών, των χειρότερων ψευτών που έχουμε δεί ποτέ σε κυβέρνηση.

Και είναι απορίας άξιον τι θα γίνει στο τέλος αυτής της ιστορίας. Πώς θα τελειώσει αυτό το διαρκές ψέμμα το οποίο έχει τεράστιες επιπτώσεις σε όλους, τόσο οικονομικές όσο και κοινωνικές.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:01 - 18 Απρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.