ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Να 'χαμε έναν Μαγκουφούλι

00:11 - 02 Μαϊ 2017
Γρηγόρης Νικολόπουλος

Γράφει ο Γρηγόρης Νικολόπουλος

Κύριε Τσίπρα, κύριε Σαμαρά, κύριε Παπανδρέου, κύριε Μητσοτάκη, κύριοι Υπουργοί, κύριοι Βουλευτές, το όνομα Τζών Μαγκουφούλι σας λέει τίποτα; Μάλλον όχι, δεν είναι ηγέτης Ευρωπαικής χώρας, όπως εσείς, είναι ο “ασήμαντος” Πρέδρος της “ασήμαντης” Τανζανίας. Μακάρι όμως να είχαμε και εμείς έναν Μαγκουφούλι για ηγέτη, έστω έναν Μαγκουφούλι στη Βουλή, ακόμη και ώς απλό βουλευτή. Διότι ο Μαγκουφούλι τόλμησε να κάνει αυτό που εσείς ούτε καν σκέφτεστε. Αυτό που ολόκληρη η ελληνική κοινωνία ζητάει, αυτό που σας λένε να κάνετε όλοι οι διεθνείς οργανισμοί, το αυτονόητο, το δίκαιο, το αναγκαίο.

 Ο Μαγκουφούλι (John Magoufouli) απέλυσε την περασμένη εβδομάδα 9.900 δημοσίους υπαλλήλους της Τανζανίας που είχαν πλαστούς τίτλους σπουδών. Απέλυσε επίσης πέρυσι 19.700 δημόσιους υπαλλήλους “φαντάσματα” που ενώ έπαιρναν μισθό, δεν δούλευαν. Και δήλωσε “Εργαζόμαστε πολύ σκληρά για να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, ενώ υπάρχουν άνθρωποι στην κυβέρνηση με πλαστούς τίτλους σπουδών. Αυτοί οι άνθρωποι κατείχαν κυβερνητικά πόστα, χωρίς να έχουν τα προσόντα. Μας λήστεψαν σαν κοινοί εγκληματίες”. 

 

Σημειωτέον, η Τανζανία με 52 εκατομμύρια πληθυσμό, έχει 550.000 δημόσιους υπαλλήλους και ο πρόεδρος Μαγκουφούλι λέει πως είναι πάρα πολλοί και κοστίζουν πάρα πολλά στο κράτος. Εμείς με 10 εκατομμύρια πληθυσμό, πόσους έχουμε; Κανείς ακόμη δεν ξέρει. Και πόσο μας κοστίζουν; Ούτε αυτό το ξέρει κανείς. 

 

Και όμως, η Τανζανία, όχι η Γερμανία, όχι η Γαλλία, όχι οι ΗΠΑ και οι άλλοι “καπιταλιστές”, η πάμπτωχη Τανζανία, τόλμησε να διώξει διεφθαρμένους δημοσίους υπαλλήλους ενώ η Ελλαδάρα τους έχει στα πούπουλα και τους κανακεύει.

 

Καταλάβατε λοιπόν κύριοι τι σας λέμε τόσα χρόνια; Καταλάβατε τι πρέπει να κάνετε; Καταλάβατε γιατί λέω, μακάρι να είχαμε έναν Μαγκουφούλι; 

 

Αν κάνατε και εσείς μια τέτοια κίνηση, όχι μόνο πολιτικό κόστος δεν θα είχατε, αλλά και θα σας χειροκροτούσε ολόκληρη η ελληνική κοινωνία ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης. Κανονικά θα έπρεπε και οι συνδικαλιστές του δημοσίου τομέα, να προτείνουν οι ίδιοι μια τέτοια κίνηση, να εντοπίσουν οι ίδιοι τους δημοσίους υπαλλήλους που δεν εργάζονται ή έχουν πλαστά πτυχία και να εισηγηθούν την απόλυση τους. Για να προστατέψουν το κύρος των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων τους οποίους όλοι - και εγώ, κακώς - “τσουβαλιάζουμε” εξαιτίας των διεφθαρμένων. Δεν το κάνουν όμως οι συνδικαλιστές του δημοσίου, διότι προέρχονται από τους κομματικούς σωλήνες και εξυπηρετούν κομματικές επιλογές.

 

Τους “κοινούς εγκληματίες” όμως, εσείς όλοι μαζί τους διορίσατε στο Δημόσιο, εσείς τους δώσατε τα προνόμια, εσείς του δώσατε το δικαίωμα της κοπάνας, της αργομισθίας, του λαδώματος, του εκβιασμού των πολιτών. Δικά σας παιδιά είναι, ευνοημένοι από τις πελατειακές σχέσεις είναι, στα κόμματα σας ανήκουν, αφού διορίζατε πάντα με ποσοστώσεις από όλα τα κόμματα. Για αυτό δεν αντιδρούσε ποτέ κανένα κόμμα στις προσλήψεις στο δημόσιο. Διότι οι πελατειακές σχέσεις και η διαφθορά έχουν κατανεμημένα οφέλη σε όλα τα κόμματα, περισσότερα για την εκάστοτε κυβέρνηση, λιγότερα για τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά όλοι “γλείφουν το κόκκαλο”.

 

Επτά χρόνια μέσα σε βαθειά κρίση, επτά χρόνια με ολοένα και μεγαλύτερη ύφεση, διαλύσατε την οικονομία, αφήσατε ενάμισυ εκατομμύριο ανέργους, διώξατε όλους τους ικανούς νέους, κλείσατε τις επιχειρήσεις και κλέψατε από τις τσέπες όλων, μισθούς, συντάξεις, περιουσίες και τώρα αρχίσατε και τις κατασχέσεις καταθέσεων και ακινήτων. 

Γιατί;

Για ένα και μόνο λόγο: Για να προστατέψετε το τέρας του δημοσίου τομέα, το τέρας της γραφειοκρατίας, τις πελατειακές σχέσεις και τη διαφθορά. Για κανένα άλλο λόγο. Έπεσαν πάνω σας όλες οι κυβερνήσεις της Ευρώπης, το ΔΝΤ, όλοι οι διεθνείς οργανισμοί και σας ζήταγαν να περιορίσετε το δημόσιο. Και εσείς τι κάνατε; Λέγατε, “όχι, θα πάρουμε ισοδύναμα”. Τα ισοδύναμα ήταν φόροι στα κεφάλια όλων. Και ακόμη λέτε οτι για την κατάσταση φταίνε τα μνημόνια και οι ξένοι. Το μόνο στο οποίο φταίνε οι ξένοι είναι οτι σας άφησαν να πάρετε τα ισοδύναμα και δεν σας ανάγκασαν να μειώσετε το δημόσιο από την αρχή. Θα είχαμε ξεμπερδέψει με την κρίση από το 2011.

 

Ενώ από την πρώτη ημέρα της κρίσης ήταν γνωστό οτι το πρόβλημα ήταν ο δημόσιος τομέας, τα ελλείμματα του, το δημόσιο χρέος, εσείς τι κάνατε; Πήρατε μέτρα εναντίον του ιδιωτικού τομέα και τον αναγκάσατε να πληρώσει όλα τα κόστη του δημοσίου, όλα τα ελλείμματα του, με υπερβολική, ληστρική φορολογία. 

Και παράλληλα μετατρέπετε το δημόσιο χρέος σε ιδιωτικό. Όλοι οι Έλληνες χρωστάνε στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία για έναν και μόνο λόγο. Γιατί εσείς δεν μειώνετε το απαράδεκτα υψηλό κόστος του σπάταλου και αντιπαραγωγικού δημόσιου τομέα. Έτσι καταφέρατε να μετατρέψετε το δημόσιο χρέος σε ιδιωτικό. Αντί να μειώσετε τις σπατάλες του δημοσίου, φορτώσατε το κόστος τους σε κάθε πολίτη και μας εξαντλήσατε με τους φόρους, μας χρεώσατε προσωπικά και τώρα συνεχίζετε με την κατάσχεση των περιουσιών μας.

 

Αυτή είναι η πολιτική σας, αυτή είναι η νοοτροπία σας και η καταστροφή της χώρας και της ζωής των πολιτών, η καταστροφή κάθε προοπτικής για τους νέους, είναι το αποτέλεσμα της “ηγεσίας” σας.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:29 - 02 Μαϊ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.