ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο κυνισμός της απόλυτης ανικανότητας

05:29 - 03 Νοε 2017
Γρηγόρης Νικολόπουλος

Γράφει ο Γρηγόρης Νικολόπουλος

Οι δυο αρμόδιοι για την οικονομία υπουργοί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Χουλιαράκης, «ομολόγησαν» οτι συνειδητά επιβαρύνουν υπέρμετρα με φόρους τη μεσαία τάξη για να «γλυτώσουν οι φτωχοί». Η ομολογία αυτή αποτελεί μια ευθεία παραδοχή ενοχής, η οποία όμως καθαγιάζεται από την «αριστερή» ιδεολογία τους, οτι δηλαδή, «εμείς οι αριστεροί προστατεύουμε τους φτωχούς».

Τη στιγμή λοιπόν που οι δυο οικονομικοί υπουργοί ομολογούν αυτή την πολιτική ώς δική τους επιλογή και μάλιστα λένε οτι «δεν μας αρέσει αλλά είναι μια συνειδητή επιλογή μας» νοιώθουν μεν απενεχοποιημένοι στο αριστερό τους ακροατήριο, αλλά ουσιαστικά κοροιδεύουν τον εαυτό τους και φυσικά όλους εμάς τους υπόλοιπους.

 

Η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, δεν απαλάσει τους «φτωχούς» από τους φόρους, διότι ούτως ή άλλως οι «φτωχοί» δεν πληρώνουν φόρους.

Απαλλάσσει όμως τους πλούσιους φοροφυγάδες από τους φόρους. Όχι τους «πλούσιους» σε εισαγωγικά όπως έχει ορίσει βλακωδώς ο ΣΥΡΙΖΑ όποιον έχει εισόδημα από 20-30 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, αλλά τους πλούσιους χωρίς εισαγωγικά, τους πραγματικά πλούσιους που έχουν τεράστια εισοδήματα από φοροδιαφυγή.

 

Αυτούς, ομολογεί εμμέσως πλην σαφώς ο Χουλιαράκης, δεν μπορεί να τους πιάσει για φοροδιαφυγή και ... τους αφήνει. Λέει, οτι το ΔΝΤ δεν δέχεται ώς υπόθεση του Προυπολογισμού τη σύλληψη της φοροδιαφυγής και για αυτό τον λόγο η κυβέρνηση αναγκάζεται να υπερφορολογήσει τους έντιμους φορολογούμενους για να βγάλει πλεονάσματα. Μάλιστα κύριε Χουλιαράκη, το ΔΝΤ δεν δέχεται την υπόθεση οτι θα πιάσεις τη φοροδιαφυγή, αλλά τελικά εσύ την έπιασες; Όχι δεν την έπιασες, συνεπώς καλά κάνει το ΔΝΤ και δεν τη δέχεται ώς υπόθεση και πολύ κακά κάνεις εσύ που δεν την πιάνεις. Και δεν φτάνει που δεν την πιάνεις, λές και στους φοροφυγάδες «δεν μπορώ να σας πιάσω, άρα υπερφορολογώ αυτούς που δεν φοροδιαφεύγουν, δηλαδή τους έντιμους φορολογούμενους που πληρώνουν τους φόρους τους».

Και αυτό οι Συριζαίοι υπουργοί το ονομάζουν αριστερή πολιτική επειδή δεν πληρώνουν οι φτωχοί τους οποίους υποτίθεται οτι υπερασπίζονται.

Ο κυνισμός της απόλυτης ανικανότητας.

Για να τα κάνουμε λοιπόν «λιανά»: Οι φτωχοί, ούτως ή άλλως δεν πλήρωναν ποτέ φόρους. Δεν ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και τους απήλλαξε, το αντίθετο μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ μείωσε το αφορολόγητο και έβαλε κάποιους «φτωχούς» να πληρώνουν. Πέραν αυτού ο ΣΥΡΙΖΑ μείωσε τις συντάξεις των φτωχών συνταξιούχων και τους μισθούς όλων των χαμηλόμισθων.

Δεν έπιασε τη φοροδιαφυγή, τσάκισε τους έντιμους φορολογούμενους. Και μαζί τους τσάκισε ολόκληρη την οικονομία.

Διατήρησε το μεγάλο σπάταλο και αναποτελεσματικό δημόσιο τομέα και έκλεισε υγιείς επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να επιβιώσουν και ίσως να αναπτυχθούν στο μέλλον.

Οδήγησε σε απολύσεις και αύξησε τους φτωχούς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση, λειτούργησε απολύτως εις βάρος των φτωχώτερων στρωμάτων εξαφανίζοντας κάθε προοπτική εύρεσης εργασίας και μειώνοντας τους μισθούς και τις συντάξεις.

 Έκλεισε τον ιδιωτικό τομέα χωρίς να μπορεί να προσλάβει τους άνεργους στο δημόσιο. Αν έκανε το αντίθετο, αν περιόριζε το δημόσιο, οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορεί να έβρισκαν δουλειές σε έναν υγιή και ακμάζοντα ιδιωτικό τομέα. Δεν το έκανε βέβαια αυτό, προς Θεού, τι είναι αυτά τα πράγματα, εδώ είναι κρατική οικονομία, δεν είναι παίξε γέλασε...

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα στο πρώτο εξάμηνο, με την ανόητη πολιτική Βαρουφάκη συνέβαλε στο να χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη λιτότητα και πολύ αυστηρότερα μέτρα για να βγάλουμε πλεονάσματα και φυσικά αυτή η καταστροφική πολιτική οδήγησε στην υπογραφή του σκληρότερου μνημονίου που υπογράψαμε ποτέ.

 

Κανέναν φτωχό δεν υπερασπίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Βόλεψε με συμβάσεις στο δημόσιο διάφορους καφενόβιους που πέρασαν τη ζωή τους ώς κομματικά στελέχη της αριστεράς στα καφενεία και εκεί αρχίζει και τελειώνει η πολιτική εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Απολυόταν εκατό σκληρά εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα επειδή η επιχείρηση έκλεινε, προσλαμβάνονταν ένας κομματικός Καρανίκας με σύμβαση σε θέση συμβούλου στο δημόσιο.

Αυτό έκαναν ο Τσακαλώτος και ο Χουλιαράκης και το ξέρουν πολύ καλά και οι δυο. Αλλά δεν τολμούν να το παραδεχτούν ούτε στον εαυτό τους. Προτιμούν την βολική ψευδαίσθηση του δήθεν αριστερού που προστατεύει τους φτωχούς και κυνηγάει τους πλούσιους.

Το ερώτημα τελικά όμως είναι: Καταλαβαίνουν οι φτωχοί πόσο πολύ τους βοηθάτε; Θα αναγνωρίσουν την ευεργεσία σας στις εκλογές, ή θα σας ψηφίσουν μόνο οι πλούσιοι φοροφυγάδες;

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.