ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρύβεται στην Τήλο για να αποφύγει τους ψηφοφόρους

11:17 - 06 Απρ 2018
Γρηγόρης Νικολόπουλος

Γράφει ο Γρηγόρης Νικολόπουλος

Η απόφαση του Πρωθυπουργού να περάσει το Πάσχα στην Τήλο και μάλιστα όπως ανακοίνωσε από το γραφείο του να μη συναντήσει τοπικούς παράγοντες και φορείς, είναι αποκαλυπτική του πανικού που τον διακατέχει.

 

Όταν ένας υπερ-λαικιστής πολιτικός, σε προεκλογική χρονιά,  “κρύβεται” σε ένα ακριτικό νησί και δεν θέλει καν να συναντήσει τους τοπικούς άρχοντες το Πάσχα, αυτό σημαίνει οτι θέλει να αποφύγει την επαφή με τον κόσμο. Και γιατί θέλει να την αποφύγει; Επειδή γνωρίζει οτι είναι ανεπιθύμητος, επειδή γνωρίζει οτι η δημοτικότητα του είναι στο ναδίρ και επειδή φοβάται οτι θα τον “κράξουν” και θα τον “γιουχάρουν”. Η Τήλος εξασφαλίζει μια σχετική ηρεμία, μια απομόνωση, μια απόσταση ασφαλείας από τον λαό και αυτό επιδιώκει ο κ. Τσίπρας. Να αποφύγει την επαφή με τους ψηφοφόρους.


Ανεξάρτητα λοιπόν του τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις - πολλές από τις οποίες είναι “κατασκευασμένες” έτσι που να παρουσιάζουν υψηλά το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ και σχετικά χαμηλά το ποσοστό της ΝΔ - η απόφαση του Τσίπρα να κρυφτεί στην Τήλο αντί να πάει σε ένα μεγάλο τουριστικό θέρετρο όπου θα ερχόταν σε επαφή με πολύ κόσμο, είναι μια πολύ σοβαρή ένδειξη οτι το Μαξίμου έχει λάβει πολύ αρνητικά μηνύματα για τη δημοφιλία του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Ειδικά φέτος, που η ένταση στο Αιγαίο ξεπερνά κάθε προηγούμενο, ο Πρωθυπουργός θα ήταν λογικό να πάει πχ στη Μυτιλήνη (ή στη Λέσβο αν προτιμούσε) και να τσουγκρίσει αυγά με τους στρατιώτες, να ενθαρρύνει τους κατοίκους και να στείλει σήμα ισχύος τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό της χώρας.


Είναι όμως λογικό να κρυφτεί, έτσι που τα έχει κάνει.


Δεν είναι μόνο οι κωλοτούμπες και η προδοσία της ιδεολογίας του αλλά και των προεκλογικών του υποσχέσεων, δεν είναι μόνο η αφαίμαξη των πολιτών από χρήμα με την υπερφορολόγηση, δεν είναι μόνο οι κατασχέσεις λογαριασμών και ακινήτων που προκαλούν την κατάρρευση της κυβέρνησης. Είναι και ο πολύ κακός χειρισμός των εθνικών θεμάτων, τόσο στο Σκοπιανό, όσο και στα ελληνοτουρικά που εξαγριώνουν τους πολίτες. Είναι και η παντελής έλλειψη ασφάλειας όχι μόνο των συνόρων από τους Τούρκους, αλλά και της κοινωνίας από τους εγκληματίες.

Σε κανένα απολύτως τομέα η κυβέρνηση του Tσίπρα δεν έχει να επιδείξει έργο. Το μόνο που επαναλαμβάνει είναι οτι υπάρχει προοπτική μιας “καθαρής” εξόδου από το Μνημόνιο και τ δανεισμού της χώρας από τις αγορές. Αυτά όμως αφενός είναι ψέμματα και αφετέρου δεν ενδιαφέρουν τον λαό, ή  σε κάθε περίπτωση δεν αρκούν για να αντισταθμίσουν τη ζημιά που έχει προκαλέσει η κυβέρνηση στην οικονομία και στην κοινωνία.
Η κυβέρνηση καταρρέει και το γνωρίζει. Και η καλύτερη ένδειξη που έχουμε ώς τώρα είναι η καταφυγή του Τσίπρα στην Τήλο.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:24 - 06 Απρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.