ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το πάρτυ των πολιτικών φαντασμάτων

18:48 - 18 Νοε 2014
Έως και την Τρίτη, η κυρίαρχη αντίληψη στους πολιτικούς κύκλους της χώρας ήταν ότι «ο Χαρδούβελης δεν είναι πολιτικός, είναι άλλος ένας λογιστής που διεκπεραιώνει προειλημμένες αποφάσεις».

Τα γεγονότα που προηγήθηκαν, με αποκορύφωμα το ψαλίδισμα των αρμοδιοτήτων του υπουργού Οικονομικών την προηγούμενη Παρασκευή, ανάγκασαν τον κ. Χαρδούβελη να φερθεί πιο πολιτικά από τους (πολιτικούς) προϊσταμένους του. Τον οδήγησαν στο να διατυπώσει ένα σχεδόν δραματικό μήνυμα, με το οποίο κατέδειξε ότι ούτε πρόκειται να εγκαταλείψει εύκολα το πόστο του, ούτε να επωμιστεί αμαρτίες άλλων, ούτε και να θυσιαστεί στον βωμό μικροπολιτικών ανοησιών. 

Όλα τα παραπάνω ελάχιστη σχέση έχουν με αξιολογικές κρίσεις ως προς το αν όσα συμβαίνουν στην χώρα, καλώς συμβαίνουν ή αν θα έπρεπε να συμβαίνει κάτι άλλο. 

Έχουν περισσότερο να κάνουν για μία ακόμη φορά με την αυτοκτονική στάση που κρατούν οι επαγγελματίες πολιτικοί της χώρας, υπονομεύοντας τον εαυτό τους και τις τύχες όλων μας. 

Μετά την συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο υπουργός Οικονομικών την Τρίτη έκανε δηλώσεις που ακούστηκαν σαν η ύστατη έκκληση για επιστροφή όλων στην πραγματικότητα. «Μπορώ να διαβεβαιώσω τους Έλληνες πολίτες ότι θα κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια θα συνεχίσουμε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, θα ενισχύσουμε τους θεσμούς, θα οργανώσουμε το κράτος, θα ανεβάζουμε διαρκώς το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων».

Θα έπρεπε αυτά να τα έχει πει ο Πρωθυπουργός προ πολλού και να μην πελαγδρομεί σήμερα η κυβέρνηση μεταξύ δηλώσεων του Αδωνι και της Βούλτεψη ή οποιοδήποτε άλλου. Μιλώντας δε με αφοπλιστική αμεσότητα, ο κ. Χαρδούβελης, τόνισε: «κάποιοι, χωρίς κανένα κόστος ή θέλοντας να
θολώσουν τα νερά και την πραγματικότητα μόνο το προπατορικό αμάρτημα δεν μου έχουν φορτώσει». Κανείς δεν απάντησε...

Στον πέμπτο χρόνο της κρίσης, έστω κι αν ήλθε η ανάπτυξη (;), η πολιτική τάξη παραμένει μετεξεταστέα στο βασικό μάθημα του ρεαλισμού. Εξακολουθεί να κρύβεται πίσω από φαντάσματα του παρελθόντος, να πιστεύει ότι με τεχνάσματα γίνονται θαύματα και να περιμένει με ανυπομονησία πώς θα γυρίσουμε στις παλιές καλές ημέρες. 

Αντιθέτως, τα μη πολιτικά πρόσωπα που έτυχε ή έπρεπε να διαχειριστούν καταστάσεις τα προηγούμενα χρόνια (Παπαδήμος, Στουρνάρας και τώρα ο Χαρδούβελης), όποτε χρειάστηκε να μιλήσουν για τα δύσκολα, το έκαναν χωρίς περιστροφές - ασχέτως αν κάποιος συμφωνεί η διαφωνεί μαζί τους. 

Για το αν τα συγκεκριμένα πρόσωπα έχουν ευρύτερες πολιτικές φιλοδοξίες, μπορεί κάποιος να κάνει υποθέσεις και απαντήσεις μπορούν αν θέλουν να δώσουν μόνο οι ίδιοι. 

Το θέμα είναι ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, θα έπρεπε να έχουν φιλοδοξίες και επιδιώξεις, μήπως και ξεφύγουμε μία ώρα αρχύτερα από αυτό το πάρτι των πολιτικών φαντασμάτων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.