ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η νύχτα της μεγάλης απόφασης...

19:02 - 23 Δεκ 2014
Επειτα και από την δεύτερη ψηφοφορία της Τρίτης για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, μένει ένα δραματικό βράδυ που θα κρίνει τα πάντα.

Είναι το βράδυ της 28ης προς 29η Δεκεμβρίου. Θα είναι μία μακρά και βασανιστική νύχτα για 12 (τουλάχιστον) βουλευτές, από τους οποίους κρίνεται η τροπή των πολιτικών εξελίξεων και ο βαθμός του δράματος, υπό την επίδραση του οποίου θα πορευτεί η χώρα στο προσεχές διάστημα.
Το βράδυ αυτό, οι περισσότεροι είτε θα χρειαστούν χάπια για να κοιμηθούν είτε δεν θα κοιμηθούν καν, καθώς θα ζουν με μία εικόνα στο μυαλό τους: την στιγμή που θα ακουστούν τα ονόματά τους λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας· από το αν θα δηλώσουν "παρών" ή "Στ. Δήμας" θα κρίνονται αποφάσεις και εξελίξεις καθοριστικές.
Στο κλίμα αυτό, ό,τι κι αν έχει δηλώσει καθένας από αυτούς το προηγούμενο διάστημα, θα επαναξιολογηθεί και θα επανεξεταστεί.
Για να μην αναφέρουμε ονόματα, θα περιοριστούμε σε μερικά φωτογραφικά παραδείγματα: πόσο θα αντέξει πολιτικά η σχιζοφρενική στάση γνωστού βουλευτή, προερχόμενου από την αριστερά, ο οποίος διατείνεται ότι ήδη έχει συμφωνήσει με το Ποτάμι, αλλά παρά ταύτα επιμένει ότι θα καταψηφίσει τον Στ. Δήμα, τη στιγμή που το κόμμα στο οποίο ελπίζει να ενταχθεί επιμένει ότι πρέπει να εκλεγεί Πρόεδρος από την παρούσα Βουλή;
Τι θα κάνουν συγκεκριμένοι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια σταδιοδρόμησαν σε διάφορους χώρους (παρακλάδια του λεγόμενου "συστήματος") και σήμερα διαφωνούν με την διακήρυξη Κουβέλη περί συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ;
Κατά κάποιους, ο χρόνος που επέλεξε ο Κουβέλης για να ανακοινώσει την απόφασή του περί ένταξης στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν σπίθα που πυροδότησε εξελίξεις και ενδεχομένως να απελευθέρωσε δυνάμεις. Τι θα κάνουν υπό την πίεση του διλήμματος, όσοι στην ΔΗΜΑΡ διακηρύττουν ότι «δεν θα γίνουμε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ»;
Υπάρχουν τουλάχιστον άλλες 10 περιπτώσεις βουλευτών που έχουν πολλά να συνεκτιμήσουν προτού ανακοινώσουν την τελική τους απόφαση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ίσως όμως οι περισσότεροι να μην έχουν «δει ακόμη όλο το έργο».
Οι άγιες τούτες μέρες των Χριστουγέννων ίσως κρύβουν εκπλήξεις - για άλλους δυσάρεστες, για άλλους λυτρωτικές...

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.