ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η αφελής κυβέρνηση της Αριστεράς

14:33 - 05 Μαρ 2015
Η κυβέρνηση της Αριστεράς είχε σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης. Δεν έχει όμως ψηφίσει ακόμη ούτε ένα μέτρο. Επιπλέον, πηγαινοφέρνει στις Βρυξέλλες διάφορες προτάσεις, τις οποίες απορρίπτουν οι εταίροι.

Η κυβέρνηση της Αριστεράς ζητεί χρηματοδότηση. Αλλά λέει ότι αυτή θα θέσει τους όρους...
Η κυβέρνηση της Αριστεράς ανακάλυψε εξωτερικούς και εσωτερικούς εχθρούς. Αυτούς τους βολικούς, που τρέφουν θεωρίες συνωμοσίας, εθνικές υπερηφάνειες (sic) και συσπειρώνουν οπαδούς - έστω προσωρινά.
Η κυβέρνηση της Αριστεράς όμως ήξερε: το πρόβλημα της ρευστότητας της χώρας το επισήμαναν όλοι, εντός και εκτός Ελλάδος πολύ πριν την προκήρυξη των εκλογών που ο Τσίπρας επιδίωξε.
Η κυβέρνηση της Αριστεράς έχει άλλη μεταναστευτική πολιτική. Μόνο που μόλις αυτή αποκαλύπτεται, η κυβέρνηση της Αριστεράς την ανακαλεί και λέει «θα δούμε»...
Η κυβέρνηση της Αριστεράς κατηγορεί τις προηγούμενες κυβερνήσεις για το έγκλημα του PSI. Σήμερα κάνει τα ίδια και χειρότερα, βάζοντας χέρι στα διαθέσιμα δημοσίων φορέων και ταμείων για να πληρώσει διανειακές υποχρεώσεις - Αλήθεια πώς θα αναπληρωθούν αυτά τα χρήματα;
Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ. Δεν ξέρει όμως πότε ακριβώς.
Η κυβέρνηση της Αριστεράς είναι η πιο δημοκρατική που έχει εμφανιστεί ποτέ σε αυτή τη χώρα. Ομως οι δημοσιογράφοι οφείλουν να ζητούν άδεια από τους υπουργούς για την δημοσίευση των διασταυρωμένων πληροφοριών τους.
Η κυβέρνηση της Αριστεράς θέλει η χώρα να παραμείνει στο ευρώ. Μόνο που κάτι λιγότερο από το μισό κόμμα που την στηρίζει λέει «όχι».
Η κυβέρνηση της Αριστεράς πρέπει να αποφασίσει: θέλει να αποφύγει την περιπέτεια της πτώχευσης ή την επιδιώκει για να έχει ένα ηρωικό περιβάλλον δράσης και να πουλήσει ένα υπερήφανο παραμύθι στον κόσμο που την ψήφισε;
Για την κυβένρηση της Αριστεράς, η ώρα της αλήθειας πλησιάζει: ή θα πράξει τα δέοντα ή θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις ανεπάρκειες και τις μονομανίες της.
Υπό αυτές τις συνθήκες, η κυβέρνηση της Αριστεράς δεν καταλαβαίνει. Αν οδηγήσει τη χώρα με ηρωισμό σε μία «γοητευτική περιπέτεια», το τέλος της θα είναι βίαιο. Και οι διάδοχοί της δεν θα αστειεύονται, είτε η χώρα είναι εντός, είτε εκτός ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.