ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ηλιθιότητα

18:40 - 27 Ιουν 2015
Η πτώση της χώρας στον γκρεμό έχει αρχίσει.

Η απόφαση του Τσίπρα είναι μία βόμβα στα θεμέλια της δημοκρατίας της και η ελαφρότητα με την οποία ελήφθη καταδεικνύεται από όσα ήδη είναι ορατά.

Με την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος οι εξελίξεις έγιναν ήδη ανεξέλεγκτες και οσα βλέπουμε αποτελούν εικόνα από το πολύ κοντινό μέλλον και προοίμιο της καταστροφής.

Οι τράπεζες στέγνωσαν από ρευστό μέσα σε λίγες ώρες και είναι εξαιρετικά αμφόβολο αν θα ανοίξουν την Δευτέρα. 

Πάντως, ακόμη κι αν ανοίξουν, δεν φαίνεται πώς θα ξανανοίξουν την Τρίτη, όπου η χώρα επισήμως θα είναι ήδη πτωχευμένη και ξεκομμένη από όλα τα δίκτυα προστασίας που την κράτησαν έως σήμερα με το κεφάλι έξω από το νερό.

Οι συναλλαγές ήδη γίνονται μόνο με μετρητά, στοιχείο που δείχνει ότι υπό τις παρούσες συνθήκες και υπό την παρούσα κυβέρνηση, ό,τι έχει βγει από τις τράπεζες δεν πρόκεται να επιστρέψει.

Είναι αυτές μερικές μόνο από τις παραμέτρους που δείχνουν ότι η καρδιά της ελληνικής οικονομίας έχει σταματήσει και ότι οι εξελίξεις από μόνες τους, οδηγούν τη χώρα εκτός ευρώ και σε δρόμους επικίνδυνους και σκοτεινούς.

Οπως φάνηκε ήδη από το απόγευμα του Σαββάτου, η χώρα βρίσκεται de facto ήδη εκτός ευρώ, καθώς ο Βαρουφάκης αφότου είπε ό,τι απίθανο είπε στην συνεδρίαση του Εurogroup, αποβλήθηκε και οι υπόλοιποι συνέχισαν χωρίς αυτόν προκειμένου να αποφασίσουν για την τύχη της χώρας, ερήμην της.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο μεγάλος κίνδυνος είναι το δημοψήφισμα να έχει την επόμενη Κυριακή καταστεί ήδη ανεπίκαιρο και χωρίς καμία σημασία, καθώς η χώρα θα βρίσκεται ήδη κατ' ουσίαν εκτός ευρώ.

Η μόνη ελπίδα είναι στην κρίσιμη ώρα, να σώσει η Ευρώπη με κάποια απόφαση-παρέμβαση (δυνατότητες υπάρχουν) τους πολίτες αυτής χώρας. Από την κυβέρνησή της και την ηλιθιότητα.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:52 - 27 Ιουν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.