ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Λαφαζάνης άραξε σε Chesterfield καναπέ... Ο Τσίπρας θέλει την βοήθεια του κοινού!

14:00 - 21 Αυγ 2015
Όπως όλα τα παρανοϊκά σενάρια των τελευταίων μηνών, έτσι επιβεβαιώθηκε και αυτό: η χώρα οδεύει προς εκλογές, με άγνωστη ακόμη ημερομηνία και με όλες τις εκκρεμότητες ανοιχτές.

Αντί η κυβέρνηση αυτή να ασχοληθεί με την διακυβέρνηση, ασχολείται μόνο με τα εσωκομματικά του πάλαι ποτέ ΣΥΡΙΖΑ και προσπαθεί να τα επιλύσει με τη βοήθεια του κοινού ως συνήθως συμβαίνει με τους παίχτες των τηλεπαιχνιδίων, στις περιπτώσεις όπου δεν έχουν ιδέα ούτε για την ερώτηση, ούτε για την απάντηση...

Εν όψει λοιπόν της εκλογικής ανωμαλίας που θα ζήσουμε και εν αναμονή ενός ακόμη αλλοπρόσαλλου αποτελέσματος - υπό κανονικές συνθήκες και με όρους ουσίας ο Τσίπρας θα πρέπει να καταποντιστεί, κάθε τι άλλο θα είναι αλλοπρόσαλλο - ενδιαφέρον παρουσιάζει η παρασκηνιακή δραστηριότητα των πολιτικών μορφών της αριστεράς, ιδίως δε των Λαφαζανιστών και των δραχμιστών.

Όπως πληροφορούμαστε, τις τελευταίες εβδομάδες ο Λαφαζάνης είχε τουλάχιστον δύο "εξαιρετικά ενδιαφέρουσες" συναντήσεις.

Η πρώτη οργανώθηκε εν είδει γεύματος εργασίας και στο ίδιο τραπέζι κάθισαν ο νεοκομμουνιστής κομματάρχης με τον ισχυρότερο ίσως οικονομικό παράγοντα της χώρας, έναν από εκείνους που στην αργκό της αριστεράς ονομάζονται βαρόνοι της διαπλοκής. Οι εκτιμήσεις από την συνάντηση συγκλίνουν στο ότι ο μεγαλοπαράγων χρηματοδοτεί πλέον το κόμμα της δραχμής, όπως είχε χρηματοδοτήσει και τον Τσίπρα όσο η ρητορική του ευνοούσε τα σενάρια της δραχμής.

Λίγες ημέρες αργότερα, με παρέμβαση μεγαλοδικηγόρου της Αθήνας, ο Λαφ. συναντήθηκε σε περιβάλλον με chesterfield καναπέδες με μεγαλοεφοπλιστή, έναν από εκείνους που ο κομματάρχης της Λαϊκής Ενότητας υποτίθεται ότι θα τσάκιζε με την φορολογία κλπ κλπ.

Όλα αυτά, όσο ο Τσίπρας και ο Λαφ. πουλάνε παραμύθι ιδεολογικό, δήθεν αγώνα ταξικό και ενώ όλοι αναμένουμε με αγωνία τη στιγμή που οι τσιπρικοί θα ρωτούν πιεστικά τους λαφαζανιστές: "πού θα βρείτε τα λεφτά;"... Ως γνωστόν ο σουρεαλισμός δεν έχει όρια. Και όταν η πολιτική ορίζεται από αυτόν, γίνεται επικίνδυνη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.