ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλείστε την Λεωφόρο (το Χαριλάου, την Τούμπα) τώρα!

22:10 - 25 Νοε 2015
Βλέποντας για μία ακόμη φορά όλα αυτά τα εξοργιστικά που συνέβησαν το προηγούμενο Σάββατο στην Λεωφόρο, είναι δύσκολο να αποφύγει κάποιος τον συνειρμό και να μην θυμηθεί τον Σαββόπουλο του 1975:

«Όπου κοιτάζω να κοιτάζεις
όλη η Ελλάδα ατέλειωτη παράγκα
παράγκα, παράγκα, παράγκα του χειμώνα
κι εσύ μιλάς σαν πτώμα

Ο λαός, ο λαός στα πεζοδρόμια
κουλούρια ζητάει και λαχεία
κοπάδια, κοπάδια, κοπάδια στα υπουργεία
αιτήσεις για τη Γερμανία

Κυράδες, φιλάνθρωποι παπάδες
εργολαβίες, ψαλμωδίες και καντάδες
Η Ευανθούλα κλαίει πριν να κοιμηθεί
την παρθενιά της βγάζει στο σφυρί

Στα γήπεδα η Ελλάδα αναστενάζει
στα καφενεία μπιλιάρδο, καλαμπούρι και χαρτί
Στέκει στο περίπτερο διαβάζει
φυλλάδες με μιάμιση δραχμή

Όχι, όχι αυτό δεν είναι τραγούδι
Είναι η τρύπια στέγη μιας παράγκας
Είναι η γόπα που μάζεψε ένας μάγκας
Κι ο χαφιές που μας ακολουθεί».

Οσα εκφράστηκαν στην «Παράγκα» και διάφορα άλλα αντίστοιχα κομμάτια κατά καιρούς, προξενούν θλίψη. Τίποτε δεν έχει αλλάξει, όλα απλώς έχουν γίνει χειρότερα.

Στα όσα συμβαίνουν κάτω από το επίπεδο της «υψηλής πολιτικής», των περικοπών, των αδιεξόδων και των ανοησιών της λαϊκοεθνικιστικής κυβέρνησης, προστίθεται κάτι ακόμη χειρότερο: Η απουσία δομών και συνοχής, η παρακμή και η σήψη με την παραλυτική τους δράση, αναδύονται και κυριαρχούν σε οποιαδήποτε περίπτωση το περιθωριακό στοιχείο βγαίνει στο προσκήνιο.

Υπό τις παρούσες διεθνείς και εσωτερικές συνθήκες, το να επιτρέπει ένα κράτος να προκύπτει εστία ανάφλεξης τέτοιου Τύπου είναι εγκληματικό και αυτοκτονικό.

Η επιβεβλημένη απόφαση εκ μέρους της πολιτείας θα όφειλε να ξεκινά από το δεδομένο ότι το συγκεκριμένο γήπεδο και πολλά άλλα εντός ή εκτός Αθηνών, είναι αυστηρώς ακατάλληλα για επαγγελματικούς αγώνες ποδοσφαίρου.

Μία σειρά ενδεικτικοί λόγοι:

- στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται τουλάχιστον τρία νοσοκομεία. Δεν νοείται να είναι αδύνατη η πρόσβαση σε αυτά επί ώρες λόγω ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Ούτε να πνίγονται οι νοσηλευόμενοι στα δακρυγόνα.
- ένα τέτοιο αρχαίο γήπεδο στην καρδιά του αστικού ιστού καθιστά αδύνατη την τήρηση των κανόνων ασφαλείας, την περιφρούρηση και τον έλεγχο. Ας αναλογιστεί κάποιος τι θα μπορούσε να συμβεί αν κάποιος σχεδίαζε το οτιδήποτε ή αν σε ένα περιστατικό όπως αυτό στο Αννόβερο την προηγούμενη εβδομάδα, έπρεπε να εκκενωθεί ένα τέτοιο γήπεδο. Εφιάλτης.
- όποτε παίζει ο Παναθηναϊκός, η ταλαιπωρία περιοίκων, επαγγελματιών και διερχομένων είναι πολύ απλά αδιανόητη. Εχουν αναφερθεί περιστατικά, κατά τα οποία να απαιτείται μετακίνηση παιδιών και ασθενών και να μην είναι δυνατή ή έξοδος οχημάτων από το γκαράζ.

Δεδομένου ότι το πρόβλημα του σάπιου ποδοσφαιρικού κατεστημένου δεν μπορεί να λυθεί γιατί δεν υπάρχει βούληση και ικανότητα των αρμοδίων, τα νέα δεδομένα της εποχής επιβάλλουν μία στοιχειώδη απόφαση: απαγόρευση της διεξαγωγής αγώνων σε τέτοια γήπεδα, αγνόηση παραγόντων και των «στρατών» τους και αξιοποίηση εγκαταστάσεων που ανταποκρίνονται στις αυξημένες ανάγκες ασφαλείας - και μόνο αυτών!

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.