ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Τσακαλώτος είχε προαναγγείλει το τσεκούρωμα - κανείς δεν άκουγε!

09:29 - 04 Φεβ 2016
Η δήθεν διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών προφανώς δεν έχει ξεκινήσει καλά.

Το «ασφαλιστικό Κατρούγκαλου» απορρίπτεται με συνοπτικές διαδικασίες, η κυβέρνηση σπεύδει να καταθέσει μία πρόταση φορολογικής - δήθεν - μεταρρύθμισης και στο πλαίσιο αυτό προκύπτει ένα σχέδιο επιβολής συντελεστή 50% (ίσως και υψηλότερου.) για «τους πλούσιους«.

Καθοριστική λεπτομέρεια: το πώς ορίζονται οι πλούσιοι στην Ελλάδα του 2016 δεν ορίζεται, ούτε περιγράφεται.

Με βάση την συγκεκριμένη κυβερνητική διαρροή, μία ακόμη φορολογική επιβάρυνση μελετάται και σχεδιάζεται να προστεθεί σε αυτές που  είναι αποφασισμένες για τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα και όσους άλλους εν γένει έχουν κατορθώσει με νύχια και με δόντια, να επιβιώσουν στα έξι χρόνια των μνημονίων.

Το δυστύχημα σε αυτές τις συνθήκες είναι ότι τα όσα «διέρρευσαν» από το υπουργείο Οικονομικών για την ριζοσπαστική φορολόγηση των «πλουσίων» είχαν προαναγγελθεί. 

Και είχαν αγνοηθεί.

Λίγες μόλις ημέρες  πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, ο κ. Τσακαλώτος είχε δηλώσει στο Action 24: «Η φορολογία θέλει πολλούς συντελεστές. Όταν θα φτάσουμε να έχουμε με το περιουσιολόγιο τα πραγματικά εισοδήματα, θα πρέπει τουλάχιστον ο ανώτατος να είναι στο 50%. Μην δίνετε την εντύπωση ότι οι πλούσιοι στην Ελλάδα έχουν πληρώσει. Αυτοί που μας ακούν ξέρουν πολύ καλά ότι το πράγμα που έπρεπε να κάνει απ' την αρχή ακόμα και μια δεξιά κυβέρνηση ήταν να δώσει και μια αίσθηση του δικαίου».

Στην περίοδο που ακολούθησε βέβαια, υπουργός Οικονομικών ήταν ο Βαρουφάκης, ο οποίος δεν ασχολιόταν με αυτά, αλλά με την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος.

Ο Τσακαλώτος τα είχε πεί.

Κανείς δεν έδωσε σημασία. Σήμερα, ως μαρξιστής (κατά δήλωσή του) υπουργός  επιχειρεί να τα κάνει πράξη.

 Ολοένα και περισσότεροι αρχίζουν να δίνουν σημασία. Επειδή πλήττονται.

Πλην όμως, δεν είναι όλοι αυτοί ακόμη αρκετοί για να αντισταθούν αποτελεσματικά στην καταστροφή της ελληνικής οικονομίας. Ο Τσίπρας και ο Τσακαλώτος στηρίζονται (επειδή λένε ότι «στηρίζουν») την μάζα των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων. Οι οποίοι ούτε μπορούν να σώσουν την οικονομία  (επειδή δεν παράγουν τίποτε), ούτε καν σκέφτονται να το κάνουν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.