ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Να προασπίσουμε τον ελληνικό τουρισμό, τη βαριά βιομηχανία της χώρας.

10:08 - 18 Ιουλ 2016
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο σηματοδοτεί ένα μελανό κομβικό σημείο στην πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το δίλημμα πλέον για τη διατήρηση της συνοχής και της ευημερίας των κατοίκων της δεν είναι τόσο ο ρόλος της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρώπη, η οποία δεν θα πάψει να αποτελεί αναπόσπαστο και ηγετικό της μέλος, όσο αν η Ε.Ε. θα προσδώσει την απαιτούμενη από τον «ευρωπαϊκό λαό» έμφαση στο πρώτο συστατικό της λέξης δημοκρατία και όχι μόνο στο δεύτερο και τη γραφειοκρατική αδράνεια.

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών κ. Σόιμπλε δήλωσε πρόσφατα στην  WELT, ότι «Δεν είναι τώρα ο καιρός για οράματα», αλλά για «πραγματισμό και ταχύτητα κινήσεων» προκειμένου να μην μεταδοθεί «φωτιά» σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και να σταματήσει η ρητορική αφύπνισης νέων προσδοκιών.

Απ’ την άλλη πλευρά, η κίνηση του Βρετανού Υπουργού Οικονομικών να μειώσει τη φορολογία στις επιχειρήσεις προκειμένου να παραμείνουν στη χώρα οι ξένες πολυεθνικές δείχνει μια ξεκάθαρα ανταγωνιστική διάθεση του Ην. Βασιλείου προς την ΕΕ. Αυτός ο ανταγωνισμός κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος που θα καταλήξει.

Η τιμωρητική διάθεση στην οικονομική πολιτική και η επίδειξη πυγμής δεν είναι αυτή τη στιγμή η ενδεδειγμένη λύση. Ούτε βέβαια η μονόπλευρη λιτότητα, η υπερφορολόγηση και τα εμπροσθοβαρή μέτρα δημοσιονομικού εξορθολογισμού που επιβραδύνουν την ανάκαμψη και εξουδετερώνουν τον επενδυτικό επιταχυντή της οικονομίας.

Το ζητούμενο από όλους είναι περισσότερη Ευρώπη βασισμένη στις αρχές της Γαλλικής Επανάστασης και του Διαφωτισμού, του «επιχειρείν», του «εκφράζειν» ελεύθερα και του σεβασμού της εθνικής ιδιαιτερότητας των κρατών-μελών.

Μέσα σε αυτό πλαίσιο η χώρα μας πρέπει να κινηθεί και να προστατέψει τα γενικά αλλά και τα ειδικά της συμφέροντα. Την αναζωογόνηση της ελπίδας στο ευρωπαϊκό όραμα αλλά και την προστασία της βαριάς βιομηχανίας της χώρας, τον τουρισμό. Πρέπει γρήγορα να πάρουμε αποφάσεις και πρωτοβουλίες, έτσι ώστε το Brexit να μην έχει μόνιμες συνέπειες για τον Ελληνικό τουρισμό.

Η Βρετανία αποτελεί τη δεύτερη ισχυρότερη αγορά άντλησης επισκεπτών για τον ελληνικό τουρισμό, ωστόσο, η πτώση της τιμής της στερλίνας επιδρά αρνητικά, όχι μόνο για τη φετινή σεζόν, αλλά και για τη σεζόν του 2017, καθώς το επόμενο διάστημα πρόκειται να ξεκινήσει ο κύριος όγκος των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή των συμβολαίων μεταξύ των Ελλήνων ξενοδόχων με τους ξένους τουριστικούς οργανισμούς.

Τα κριτήρια επιλογής προορισμών των Βρετανών τουριστών είναι: η ασφαλής διαμονή, η οικονομική ασφάλεια, η σχέση τιμής-ποιότητας, το καταρτισμένο προσωπικό, η ευκολία μετακίνησης από και προς το αεροδρόμιο, οι επιλογές πακέτων προσφορών, οι χαμηλές τιμές και η ευελιξία της κράτησης. Όλοι αυτοί οι παράγοντες θα πρέπει ν’ αποτελέσουν τα βασικά όπλα στη φαρέτρα της χώρας μας για να συνεχίζουμε να προσελκύουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Βρετανούς τουρίστες στην Ελλάδα. 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:23 - 18 Ιουλ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.