ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σοβαρότητα εναντίον Γκροτέσκ

15:38 - 17 Ιαν 2017
Μάνος Επιτροπάκης

Γράφει ο Μάνος Επιτροπάκης

Με αφορμή την ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Κεντρική Επιτροπή, ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα ακόμα.

Παρότι τα ΜΜΕ κυρίως ασχολήθηκαν με το δεύτερο τμήμα της, τα παραταξιακά, το πρώτο τμήμα της ομιλίας του που αφορά την χώρα, την Ευρώπη, την Αμερική και τον κίνδυνο που διατρέχει η Ελλάδα, δείχνει ποιο είναι το πραγματικό διακύβευμα και για την ίδια την ΔΗΣΥ.

 

Είναι το αν ο Προοδευτικός χώρος θα διατηρήσει αυτό που είχε το προνόμιο να εκφράζει διαχρονικά. Την ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ στην πολιτική.


Η Σοβαρότητα ήταν εκείνη που μας οδήγησε στο να χαράξουμε την εθνική στρατηγική στην οποία μπήκαν τελικά όλοι, προκαλώντας κόστος με τις καθυστερήσεις τους. Η σοβαρότητα και η ευθύνη είναι τα στοιχεία εκείνα που πρέπει να μας διακρίνουν και στο μέλλον από τους κάθε λογής τυχοδιώκτες, λαϊκιστές και τσαρλατάνους.


Η ίδια απόλυτη σοβαρότητα όμως πρέπει να διακρίνει και την πορεία για την συγκρότηση του νέου φορέα. Και αν εκφράζει κάτι ο Βενιζέλος, είναι ακριβώς αυτό. Είναι η προσωποποίηση της σοβαρότητας στην πολιτική ζωή.
Αν λοιπόν κάποιοι εκφράζουμε ανησυχίες για τις τελευταίες εξελίξεις στην Παράταξη, παρόλο που η ενότητα και η συσπείρωση είναι απολύτως θετικά στοιχεία και όλοι θα συμβάλουμε όσο γίνεται για την ενίσχυση τους, είναι διότι φοβόμαστε για την επανεμφάνιση του Γκροτέσκ. Του εξαιρετικά επικίνδυνου Γκροτέσκ στοιχείου ξανά μέσα στα σπλάχνα των διαδικασιών.

 

Κάποιος που διέπραξε της παγκοσμίου πρωτοτυπίας γελοιότητα να διασπάσει είκοσι μέρες πριν τις εκλογές του κόμμα του οποίου διετέλεσε Πρόεδρος και με αυτό εξελέγη και Πρωθυπουργός και που ούτε καν μπήκε με αυτό στην Βουλή, κάποιος που διακινεί τις γκροτέσκες και ψεκασμένες θεωρίες πως δήθεν ανετράπη, κάποιος που έχει την πατέντα των τρολ στην υπηρεσία του και ήταν τα πρώτα που έπληξαν το ΠΑΣΟΚ, πριν τα Συριζοτρολ. Λυπάμαι αλλά είναι ακριβώς το αντίθετο αυτό που χρειάζεται η Παράταξη για να διατηρήσει την σοβαρότητα της. Είναι ο ορισμός του Γκροτέσκ!


Και επειδή άρχισε ήδη η κωμική παράσταση απ' ότι βλέπω, και δεν έχει καθόλου πλάκα, κάποιοι θα επιμείνουμε στην σοβαρότητα. Και θα επιμείνουμε ΑΠΟΛΥΤΩΣ και θα αντισταθούμε σε κάθε απόπειρα νεοπαραγωντισμού στον χώρο.


Και κάτι ακόμα. Βλέπω κάποιοι από το "αδάμαστο ΠΑΣΟΚ" βιάζονται και νοσταλγούν να ξαναστήσουν το ΠΑΣΠ vs ΔΑΠ, ίσως το μόνο που ξέρουν, λες και στην χώρα δεν έχει συμβεί τίποτα ή έχει λύσει τα προβλήματα της...Και για τον Σύριζα τσιμουδιά βέβαια...


Γκροτέσκ δεν θα γίνει η παράταξη. Να το γνωρίζετε.

 

  • Ο κ. Επιτροπάκης είναι Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.