ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι λύκοι του πελατειασμού που υποδύονται τα πρόβατα πρέπει να αποκαλυφθούν

11:22 - 26 Οκτ 2016
Τα επιδόματα ήταν η κερκόπορτα που τα χρόνια του μεγάλου πάρτυ διευρύνθηκαν σε βασιλική πύλη για την εξυπηρέτηση των ημετέρων.

Αρκεί να θυμηθούμε ότι στην αρχή των μνημονίων καταγράφονταν μαζί με το αλήστου μνήμης «ενιαίο» μισθολόγιο του δημοσίου και 467 επιδόματα(!). Είχαμε και «ενιαίο» και εξαιρέσεις απ’ αυτό. Και οι κομματικοί στρατοί ήταν ικανοποιημένοι και οι κουτόφραγκοι ήρεμοι- ο εστί μεθερμηνευόμενον, ήμασταν «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ».

Ανακάλεσα αυτή την λεπτομέρεια, σήμερα, επ’ ευκαιρία της συζήτησης της πρότασης της παγκόσμιας τράπεζας για την κατάργηση των επιδομάτων και την συμπερίληψη των ποσών που απαιτούνται για την κάλυψη πραγματικών κι όχι εικονικών αναγκών στο επίδομα «κοινωνικής αλληλλεγγύης». Παρακολούθησα τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών οι οποίοι, ναι μεν, σωστά, τονίζουν την αναγκαιότητα εξορθολογισμού του συστήματος, πλην όμως δεν αναφέρουν την αναγκαιότητα θέσπισης κριτηρίων αξιολόγησης των αιτούντων, προκειμένου να λαμβάνουν το επίδομα εκεινοι που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Καλοί μαθητές των προηγουμένων που δίδαξαν πως γίνεται να είσαι και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ, το μόνο που βρήκαν να πουν είναι ότι το επίδομα κοινωνικής αλληλλεγγύης που τώρα δίνεται σε δημότες 34 Δήμων θα επεκταθεί σε όλους!

Να ένα καλό παράδειγμα πως ο πελατειασμός αναπτύσσεται: Προσκολλάται ως ιός σε κάτι που είναι, κατ’ αρχήν, σωστό και, εν συνεχεία, το διαστρέφει και το ακυρώνει.

Οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου πρέπει να δώσουμε τη μάχη σ΄αυτό ακριβώς το σημείο: Να αποκαλύψουμε το πελατειακό πρόσωπο που κρύβεται κάτω από τη λεοντή του εξευρωπαϊσμού. Οι λύκοι του πελατειασμού που υποδύονται τα πρόβατα πρέπει να  αποκαλυφθούν. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.