ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρείς μέρες, τρείς χιλιάδες

08:49 - 14 Σεπ 2015
Τέως ελεύθερος επαγγελματίας, νέος ασφαλισμένος (1993 και εντεύθεν). Έχω δικαίωμα επιλογής ασφαλιστικού φορέα. Άρα, πηγαίνω να ανανεώσω την εξάμηνη εξαίρεσή μου από την υποχρέωση ασφαλιστικών καταβολών προς τον Ο.Α.Ε.Ε., καθώς είμαι από τετραεταίας (και πλέον) ασφαλισμένος, πλήρους απασχόλησης, στο Ι.Κ.Α. μέσω ιδιώτη εργοδότη (όχι ΔΗΜΟΣΙΟΥ).
Προσκομίζω:
1. Χθεσινής ημέρας βεβαίωση εργοδότη ότι εργάζομαι ακόμη γι’ αυτόν.
2. Μηχανογραφικό ενσήμων Ι.Κ.Α. ιδίας ημέρας.
3. Α.Π.Δ. εργοδότη. Είναι τα ιδιωτικά αρχεία για αποδεικτικά ασφαλιστικών καταβολών του εργοδότη προς το Ι.Κ.Α., καθώς το Ι.Κ.Α. καθυστερεί (!) να τα ενημερώσει.
4. Προηγούμενη εξάμηνη εξαίρεσή μου από τις καταβολές προς τον Ο.Α.Ε.Ε.
Παίρνω τα τρί@ μου!
Γιατί;
Διότι:
ΟΛΟ ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΟΥ ΠΑΡΗΛΘΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΜΕΝΑ 3 ΕΝΣΗΜΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΛΕΙΨΑ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ (!) (κεφαλαία αγανάκτησης).
(Κρατηθείτε για να μην εκραγείτε): Η εξαίρεση δεν μού δικαιολογείται, ενώ για τα τρία αυτά ένσημα που δεν διαθέτω (άρα δεν είμαι πλήρους απασχόλησης κατά τον Ο.Α.Ε.Ε. [!] ήτοι δεν έχω ΟΟΟΟΛΟ το εξάμηνο ΠΑΝΤΟΥΟΥΟΥ 25 ημερήσια ένσημα, αλλά τον έναν μήνα έχω 24 και τον άλλον 23 [!]) ΘΑ ΚΛΗΘΩ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΩ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟΝ Ο.Α.Ε.Ε. ΕΞΙ ΜΗΝΩΝ! ήτοι: 2400 έως 3000 ευρώ!
Καλό;
Τη στιγμή που ο εργοδότης μου καταβάλλει κανονικά ΟΛΑ τα ένσημά μου στο εξάμηνο αυτό εκτός από τις 3 εργάσιμες. Τις τρεις αυτές εργάσιμες απουσίας μου από την νόμιμη, πλήρους απασχόλησης και ασφαλιστικά πλήρως ενημερωμένης εργασίας μου θα τις αποπληρώσω εγώ με 3000 ευρώ!
Δεν είναι αστείο! Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ.
Και είναι η αλητεία του Ελληνικού Δημοσίου. Ναι! Το δηλώνω ευθαρσώς και χωρίς περιστροφές: Α Λ Η Τ Ε Ι Α !
Αυτό, επειδή ΟΟΟΛΑ τα προηγούμενα χρόνια στον Ο.Α.Ε.Ε. δεν διασφάλισαν ΠΟΤΕ τις εισφορές, δεν άκουσαν ΠΟΤΕ τον ελεύθερο επαγγελματία που δυσκολευόταν και δεν φρόντισαν ΠΟΤΕ να κυνηγήσουν φαινόμενα απάτης. Εγώ, προσωπικά, δεν χρωστώ ούτε χρωστούσα ΠΟΤΕ στον Ο.Α.Ε.Ε.
Τώρα θα χρωστάω: 3 εργάσιμες προς 3000 ευρώ.
Ρωτήστε, αν δεν με πιστεύετε, εάν ισχύουν τα ανωτέρω.
Πρόταση του υπαλλήλου:
«Ζητήστε να σας δώσουν δικαιολογητικό ότι απεργήσατε εκείνες τις τρεις ημέρες!».
(Γέλως ανίκατε μάχαν!): Έκανα απεργία μόνος μου, εναντιούμενος στον εργοδότη μου!
Αλητείας εγκώμιον 2: Όσο περίμενα (επί δυόμισι ώρες) στον Ο.Α.Ε.Ε. είδα τυχαία φίλο, που από ελεύθερος επαγγελματίας έχει διοριστεί σε ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΟΡΕΑ (Δήμο), αλλά διατηρεί και δουλεύει το κατάστημά του.
ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ (Ναι! Το είδα με τα μάτια μου στην αίτησή του για να κάνει κάποια οικονομική ρύθμιση παλαιού αμαρτήματος προς τον Ο.Α.Ε.Ε.) και κανείς δεν του ζητεί ούτε ένσημα ούτε ενημερότητες στον αιώνα τον άπαντα. Επειδή τον ασφαλίζει το φερέγγυο Δημόσιο.
Αντιθέτως, εγώ πρέπει δύο φορές τον χρόνο να παίρνω 24ωρη άδεια, για να ενημερώνω αυτή την απαλλαγή, την οποία δεν μου δίνουν, για 3 ΕΝΣΗΜΑ!
Συμπέρασμα; Μόνο αν είσαι εργαζόμενος στο ΔΗΜΟΣΙΟ είσαι Έλλην! Οπουδήποτε αλλού είσαι το βδελυρό απόπτυγμα της φαρυγγορινικής κοιλότητας του ιδιωτικού τομέα, αν και καταβάλεις κανονικά τους φόρους σου και τα ασφάλιστρά σου, προς δε τον Ο.Α.Ε.Ε. δεν είχες ΠΟΤΕ (μα ΠΟΤΕ!) καμία οφειλή.
 
Ψηφίστε κατά συνείδησιν.
Τελευταία τροποποίηση στις 09:00 - 14 Σεπ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.