ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη ΝΔ αγκαλιάζονται για να μην πλακωθούν…

03:29 - 21 Μαρ 2017
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Κυριάκος Μητσοτάκης και Βαγγέλης Μεϊμαράκης συναντήθηκαν τη Δευτέρα και θέλησαν με τη βοήθεια μιας αγκαλιάς μπροστά στις κάμερες και τους δημοσιογράφους να δείξουν πως μεταξύ τους είναι όλα καλά. Πως οι «τζάμπα μαγκιές» έχουν ήδη ξεχαστεί και πως η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει ενωμένη τον αγώνα της απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά τις αγκαλιές και τη διάθεση για χιούμορ από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, πάντως, αποτελεί κοινό μυστικό πως η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ούτε συμπαγής, ούτε υπάρχει το τέλειο κλίμα στο εσωτερικό της. Δεν συμβαίνει και συχνά αυτό, σε οποιοδήποτε κόμμα, εδώ που τα λέμε.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι ακόμα ο αρχηγός πίσω από τον οποίο έχει στοιχηθεί ολόκληρος ο κομματικός μηχανισμός. Είναι άλλωστε σχετικά νέος στη θέση του Προέδρου και εντός του κόμματος λειτουργούν πολλοί ακόμα πυρήνες, που έρχονται από μακριά... Οι καραμανλικοί, οι σαμαρικοί, οι ντορικοί...

 

Συνεπώς οι αγκαλιές δεν πείθουν. Ή καλύτερα δεν είναι απαραίτητο να συμβολίζουν την ενότητα.

 

Άλλωστε, είναι γνωστό πως οι αγκαλιές δεν έχουν σε όλες τις περιπτώσεις την ίδια σημασία.

 

Υπάρχει η αγκαλιά δύο ανθρώπων που αγαπιούνται. Υπάρχει, όμως και η αγκαλιά των παλαιστών. Αυτή που μοιάζει περισσότερο με λαβή στην ελληνορωμαϊκή πάλη, που ο ένας προσπαθεί να ρίξει κάτω τον άλλον.

 

Υπάρχει τέλος και η αγκαλιά του πυγμάχου που όταν έχει βρεθεί στα σχοινιά από τα απανωτά χτυπήματα αγκαλιάζει τον αντίπαλό του για να αποφύγει να φάει κι άλλες. Μέχρι να τους χωρίσει ο διαιτητής…

Τελευταία τροποποίηση στις 18:07 - 21 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.