ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
«Καστανολάτρες» και «Καστανομάχοι»

«Καστανολάτρες» και «Καστανομάχοι»

09:42 - 15 Ιουλ 2017
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Είναι από τις φορές που σε πιάνει το παράπονο. Έχεις γυρίσει από διακοπές και πιστεύεις ότι τίποτα δεν είναι ικανό να διαταράξει την ψυχική ισορροπία που ξαναβρήκες μετά από καιρό, την εβδομάδα που έκλεισες κινητά και λάπτοπ και απλά ξεράθηκες σε μία παραλία.

Σύμφωνοι, μία εβδομάδα στη Σέριφο δεν μπορεί να σου λύσει όλα σου τα προβλήματα, ούτε και φυσικά αποτελεί ικανό χρονικό διάστημα για να καθαρίσει τόσο το μυαλό σου που να πιστεύεις ότι επιστρέφοντας στην Αθήνα ο κόσμος θα έχει αλλάξει προς το καλύτερο.

Το λες, όμως και γκαντεμιά να επιστρέφεις στο γραφείο την εβδομάδα που ο Γιάννης ο Σπαλιάρας δηλώνει πως στο Survivor πέρασε πιο δύσκολα από τους πρόσφυγες που σκυλοπνίγονται για ένα καλύτερο μέλλον.

Την εβδομάδα που ο Σαββόπουλος κάνει το «Όλοι μαζί μπορούμε» (τι το `θελε κι αυτός) στο Καλλιμάρμαρο και βρίσκεσαι ξαφνικά στα… χαρακώματα, με όσους δεν του συγχωρούν τις πολιτικές ακροβασίες και τον βγάζουν καλλιτεχνικά άσχετο και κλέφτη. Φαντάζομαι τον Άκη Πάνου που διέπραξε δολοφονία δεν δικαιούμαστε με τίποτα να τον ακούμε.

Την εβδομάδα που ο «αλληλέγγυος» του «Όλοι μαζί μπορούμε» πλάκωσε στο ξύλο τη γυναίκα του και που τελικά… πληρώθηκε με το ίδιο νόμισμα, σε μία εξαιρετική επίδειξη της φράσης «οι πολίτες παίρνουν το νόμο στα χέρια τους».

Και εκεί που λες, εντάξει, όλα αυτά έχουν ξαναγίνει, έρχεται το τελειωτικό χτύπημα από το Αγρίνιο, όπου χιλιάδες πιστοί έσπευσαν σε λειτουργία στην εκκλησία της περιοχής για να προσκυνήσουν ένα κάστανο που είχε βράσει και ευλογήσει πριν από 27 χρόνια ο γέροντας Παϊσιος.

Αυτό το τελευταίο πολύ με κάνει και ανησυχώ. Πρώτον γιατί δεν τρώω κάστανα και δεύτερον γιατί εμείς οι Έλληνες τον έχουμε εύκολο τον διχασμό και πολύ φοβάμαι πως δεν θα αργήσει η μέρα που θα χωριστούμε σε «Καστανολάτρες» και «Καστανομάχους».

Τελικά, εκείνο το «Ανήκομεν εις την Δύσιν» μάλλον έχει πάει άκλαφτο…

ΥΓ. Άσχετο, αλλά υπέγραψα κι εγώ για την Ηριάννα, ελπίζοντας σε μία δίκαιη δίκη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.