ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Έτσι δίνει μαθήματα στους «Κουφοντίνες» η Δημοκρατία

Έτσι δίνει μαθήματα στους «Κουφοντίνες» η Δημοκρατία

13:40 - 10 Νοε 2017
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Μία «κανονική» Δημοκρατία έχει το κακό συνήθειο να δίνει δικαιώματα σε όλους. Ακόμα και στους εχθρούς της…

Στην Ελλάδα, ασφαλώς, η Δημοκρατία μας έχει προβλήματα, έχει όμως και κάποια καλά. Υπό προϋποθέσεις, λοιπόν, έχουν δικαίωμα άδειας από τις φυλακές ακόμη και οι δολοφόνοι τρομοκράτες.

Έχουν αυτό το δικαίωμα ακόμα και οι εχθροί της Δημοκρατίας, που κάποτε με ένα όπλο στο χέρι νόμιζαν ότι κάνουν επανάσταση, γιατί δεν τους άρεσαν οι κανόνες της. Να, που τα φέρνει έτσι η ζωή που όχι μόνο τους αρέσουν οι κανόνες, αλλά… παρακαλούν κιόλας να ισχύσουν. Υπέρ τους βέβαια πάντα...

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε λοιπόν, σύμφωνα με το νόμο, δικαίωμα να κάνει αίτηση για άδεια λίγων ημερών από τη φυλακή και το αρμόδιο συμβούλιο έκρινε ότι τη δικαιούται.

Μπορεί το συμβούλιο να έκρινε λάθος, αλλά σίγουρα δεν έλαβε μία παράνομη απόφαση. Ο Κουφοντίνας πληρούσε, σύμφωνα με όσους το απαρτίζουν, τις προϋποθέσεις για να πάρει μία 48ωρη άδεια. Τέλος.

Αντί λοιπόν τα κόμματα να ξεκατινιάζονται στη Βουλή και τα κανάλια για το ποιος πέρασε τη συγκεκριμένη διάταξη του νόμου, θα ήταν καλύτερο να αναδείξουν τις αρετές του δημοκρατικού πολιτεύματος, σε αντιδιαστολή με τη μικρότητα του Δημήτρη Κουφοντίνα και… του κάθε Κουφοντίνα που χρησιμοποιεί το «σύστημα» μόνο όπως τον βολεύει.

 Γιατί το ζήτημα δεν είναι αν θα βγει ο Κουφοντίνας για δύο ημέρες από τη φυλακή, αλλά να μη βγει άλλος Κουφοντίνας από τα σπλάχνα της κοινωνίας μας…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.