ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Φώφη ή Νίκος; Ποιον άραγε προτιμά ο Αλέξης;

Φώφη ή Νίκος; Ποιον άραγε προτιμά ο Αλέξης;

02:57 - 13 Νοε 2017
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Φώφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης έχουν ήδη ξεκινήσει τον αγώνα τους για τον β` γύρο των εκλογών στην Κεντροαριστερά, με στόχο την ηγεσία του νέου φορέα. Η συμμετοχή στον α` γύρο κρίνεται ικανοποιητική, το εγχείρημα δεν απαξιώθηκε εν τη γενέσει του και έτσι ένα από τα ερωτήματα που εύλογα προκύπτει είναι: Ποιον άραγε προτιμά στην ηγεσία της Κεντροαριστεράς ο Αλέξης Τσίπρας;

Με δεδομένη τη διάθεση του Αλέξη Τσίπρα να μπει στα χωράφια του Κέντρου, η εκλογή του νέου αρχηγού της Κεντροαριστεράς, έχει ιδιαίτερη σημασία.

Μία... εύκολη απάντηση είναι πως ενδεχόμενη νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη μάλλον θα προβλημάτιζε περισσότερο τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι νεότερός του, σχετικά άφθαρτος, το όνομά του είναι "καθαρό" στην πιάτσα και κατάγεται από την Κρήτη που αποτελεί ένα ιστορικό προπύργιο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταφέρει να αλώσει το τελευταίο διάστημα.

Ο 38χρονος Ευρωβουλευτής έχει λοιπόν κάποια στοιχεία που θα μπορούσαν να πονοκεφαλιάσουν τον Αλέξη Τσίπρα, με μοναδικό του ίσως τρωτό σημείο το γεγονός ότι πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι έχει τη στήριξη του Ευάγγελου Βενιζέλου, που για πολύ κόσμο αποτελεί ακόμη "κόκκινο πανί".

Άλλωστε, πολλοί αναλυτές εκτιμούν πως η Φώφη Γεννηματά αυτό που κυρίως έχει να επιδείξει στο διάστημα της διακυβέρνησής της, είναι πως συγκρούστηκε με τον πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και ουσιαστικά βγήκε νικήτρια. Κατάφερε να δημιουργήσει σε πρώτη φάση τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, να οικοδομήσει ένα κλίμα ενότητας και τελικά να είναι αυτή που ηγήθηκε της προσπάθειας για τη δημιουργία ενός ευρύτερου φορέα.

Συνεπώς, ιδιαίτερα στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, η κα. Γεννηματά έχει χτίσει πια ένα στιβαρό προφίλ, που εφόσον βρει στήριξη και εκτός του παλιού ΠΑΣΟΚ, τότε μπορεί να έχει ακόμη καλύτερες προοπτικές. Το γεγονός ότι είναι και η μόνη γυναίκα πρόεδρος κόμματος, είναι σίγουρα ένα επίσης θετικό στοιχείο.

Συνυπολογίζοντας όλα τα παραπάνω, αποδεικνύεται εξαιρετικά κρίσιμο το πώς θα διαμορφωθεί ο νέος φορέας και ασφαλώς το τι θα πράξουν κυρίως ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Γιώργος Καμίνης, που παρότι δεν κατάφεραν να μπουν στο β` γύρο, συγκέντρωσαν μαζί ένα ποσοστό που ξεπερνά το 20%. Ξεκάθαρα, με τη συμμετοχή τους ή μη, θα δώσουν το μήνυμα ότι πράγματι δημιουργείται κάτι καινούριο στο χώρο ή όχι...

Αυτό είναι, άλλωστε που κυρίως "καίει" και το Μέγαρο Μαξίμου, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι τελικά ο νικητής των εκλογών. Το μεγάλο ζήτημα είναι αν ο νέος φορέας θα είναι πράγματι διευρυμένος ή αν θα συνεχιστεί η λογική της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που ουσιαστικά είναι... το ΠΑΣΟΚ και κάτι άλλοι.

Τελευταία τροποποίηση στις 03:26 - 13 Νοε 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.