ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Λίγο Καραμανλή, λίγο Ανδρέα και το… αγόρι του

Λίγο Καραμανλή, λίγο Ανδρέα και το… αγόρι του

00:59 - 28 Νοε 2017
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Ο Αλέξης Τσίπρας την έχει βρει τη… συνταγή. Για ό,τι και να κληθεί να μιλήσει στη Βουλή πάντα προβάλλει συγκεκριμένα ζητήματα, έχοντας φυσικά ιδιαίτερη «αγάπη» στα ζητήματα διαφθοράς.

Θεωρώντας πως εκεί υπερέχει του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Πρωθυπουργός δεν χάνει ευκαιρία να τονίσει πως δεν είναι από τζάκι, πως παλεύει να πατάξει τη διαφθορά και πως γι` αυτό οι ολιγάρχες του τόπου τον πολεμούν!

Αυτή τη «μανιέρα» επιστράτευσε και στη συζήτηση στη Βουλή για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, χρησιμοποιώντας παράλληλα και… ρήσεις από τα πολιτικά του πρότυπα, τον Κώστα Καραμανλή και τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε λοιπόν την ομιλία του «τσαντισμένος», λέγοντας πως δέχεται πόλεμο από τα ΜΜΕ, που σε συνεργασία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη «κατασκευάζουν» σκάνδαλα για να ρίξουν την κυβέρνηση.

Και στο σημείο αυτό επέλεξε να χρησιμοποιήσει μία φράση που έχει ταυτιστεί με τον Κώστα Καραμανλή.

«Το φως νικάει πάντα το σκοτάδι», λέει ακόμα και σήμερα στις ελάχιστες δημόσιες τοποθετήσεις του ο πρώην Πρωθυπουργός, με τον Αλέξη Τσίπρα χαρακτηριστικά να αναφέρει:

 «Προσπαθείτε να τα καλύψετε όλα στο σκοτάδι γιατί έτσι εξαφανίζονται οι διαφορές. Εμείς, όμως, θέλουμε το φως, γι΄ αυτά είμαι εδώ σήμερα, για να υπερασπιστώ το φως».

Στο πλαίσιο του… φωτός, ο Αλέξης Τσίπρας υπερασπίστηκε σε απόλυτο βαθμό τον συνοδοιπόρο του, Πάνο Καμμένο, καλώντας μάλιστα τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητήσει συγγνώμη από τον υπουργό Άμυνας!

Απόλυτη κάλυψη στο… αγόρι του, με το οποίο είναι πλέον ξεκάθαρο ότι θα φτάσει μέχρι τέλους. Κανείς δεν μπορεί να τους χωρίσει. Μέχρι τις εκλογές.

Έριξε και μία «βόμβα», προπέτασμα καπνού, πως ο «πληροφοριοδότης» της ΝΔ ήταν ένας άλλος επίδοξος μεσάζοντας για τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία και θεώρησε πως… καθάρισε, έστω κι αν εμμέσως παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση έψαχνε για τον «καλύτερο» μεσάζοντα.

Καμία απάντηση δεν έδωσε επίσης ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με την καταγγελία από τη μεριά της Φώφης Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη πως  ο πρωθυπουργός έχει υπογράψει για 300 χιλιάδες βλήματα ενώ οι Σαουδάραβες ζητούσαν 100 χιλιάδες! Καμία αναφορά σε αυτή τη διαφορά των 200.000 βλημάτων.

Καμία αναφορά επίσης, παρότι δεν χάνει ευκαιρία να τονίζει το πόσο αριστερός είναι, στο γεγονός ότι το πολεμικό υλικό προοριζόταν για τον… άγνωστο πόλεμο στην Υεμένη, στον οποίο, όπως σημειώνει η Διεθνής Αμνηστίας, η Σαουδική Αραβία και άλλες συμμαχικές της δυνάμεις, έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες επιθέσεις που παραβιάζουν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.

Αντίθετα, επέλεξε να κλείσει τη δευτερολογία του και να γκρεμίσει ουσιαστικά κάθε γέφυρα διαλόγου, χρησιμοποιώντας μία φράση ενός άλλου μεγάλου πολιτικού, του Ανδρέα Παπανδρέου, που πασχίζει να του μοιάσει.

Επανέλαβε λοιπόν το ιστορικό «Κύριε Μητσοτάκη, καληνύχτα σας» και αποχώρησε από την αίθουσα. Ούτε γάτα, ούτε ζημιά.

Τελευταία τροποποίηση στις 01:01 - 28 Νοε 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.