ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δεν βρέχει, μας φτύνουν…

Δεν βρέχει, μας φτύνουν…

03:32 - 17 Μαρ 2018
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Η αθωωτική απόφαση του Δικαστηρίου για το «Φτύστε τους» του Αμβρόσιου στους ομοφυλόφιλους και όσους τους υπερασπίζονται θα μπορούσε να μην είχε δημιουργήσει τόσο μεγάλη αίσθηση, αν ο Μητροπολίτης είχε δείξει κάποιο ίχνος μεταμέλειας στην ακροαματική διαδικασία.

Αντίθετα, ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά προκλητικός και μάλλον σίγουρος για το αποτέλεσμα της δίκης.

Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός πως ένας κατηγορούμενος για κήρυγμα μίσους επιλέγει να πει μπροστά σε δικαστές και εισαγγελείς πως «Αν είχα όπλο και με άφηνε ο νόμος θα το χρησιμοποιούσα να ξεμπερδεύουμε». Και η μνημειώδης αυτή ατάκα ήρθε όταν του έδειξαν φωτογραφία από Pride που έδειχνε δύο άντρες (ο ένας ντυμένος παπάς) να φιλιούνται.

Αμετανόητος και σίγουρος πως βρίσκεται στο αλώβητο.

«Όλους αυτούς ο Θεός τους σιχαίνεται», πρόσθεσε για να μην μείνει καμία αμφιβολία για το πόσο μίσος κρύβει μέσα του αυτός ο κήρυκας της χριστιανικής αγάπης. Κι όμως το δικαστήριο τον έκρινε αθώο.

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο και με τη… βούλα μίας δικαστικής απόφασης. Δεν βρέχει, μας φτύνουν. Και μάλιστα κατάμουτρα. Οι «σπουδαίοι» της Εκκλησίας και της Δικαιοσύνης αποφάσισαν πως οι ομοφυλόφιλοι και όσοι υπερασπίζονται τα αυτονόητα δικαιώματά τους πρέπει να είναι έτοιμοι να ακούσουν και μία κουβέντα παραπάνω.

Και πάλι καλά να λέμε. Γιατί θα μπορούσε το σεβαστό δικαστήριο να έδινε ένα όπλο στον Αμβρόσιο, να έβρισκε και ένα παραθυράκι στο νόμο και να το χρησιμοποιούσε «να ξεμπερδεύαμε».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.